Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Letnie okienko 2017

Forum dyskusyjne » Transfery » Letnie okienko 2017
2 czerwca 2017, 16:55
Wymieniać kogoś kto generalnie (co najmniej) nie zawiódł żeby tylko kogoś wymienić? Ciekawe,tym bardziej, że w grę wchodzi wymiana na 17-latka.
2 czerwca 2017, 21:05
Rose jakie jest każdy pamięta... (ja pozytywnie)
Jestem tu nowy... uważam że naszemu coachowi pasuje bardziej Davies, Rose lubi się przemieszać po boisku, często jest na lewej, nagle w środku lub po prawej o zgrozo dla Po (pewnie go szlag trafia). Prawdopodonie to Po chce transferu Rose, gracz nieobliczalny a trochę kasy wpadnie, ubędzie Anglik ale jest nadal gracz z wysp. Kasa lepsza a jest gość który nadal robi swoje, tylko bez fajerwerków... pytanie czy dla nas to jest lepsze ?
2 czerwca 2017, 22:22
Moim zdaniem jeśli mielibyśmy sprzedać Daviesa to tylko jeśli mamy na oku kogoś o profilu Rose'a - takiego ofensywnego bocznego obrońcy, walecznego i z dobrym przyspieszeniem. Daviesowi tego pędu do piłki jednak trochę brakuje, ofensywy też jakoś skutecznie nie wspiera, chociaż i tak jest z tym o niebo lepiej niż na początku sezonu. Rose, Walker i Trippier są pod pewnymi względami do siebie podobni, Davies do nich nie. Do tego stabilność formy - Walijczyk zaczął się prezentować dobrze dopiero, gdy rozegrał kilka spotkań pod rząd pod nieobecność Rose'a, Taki Trippier chyba za każdym razem jak wchodził to dawał z siebie wszystko.
4 czerwca 2017, 10:44
co myślicie o sprowadzeniu z powrotem Bale'a? Imo ten transfer uczynił by z nas drużynę kompletną, wciąż mam w głowie sezon 12/13 jak Bale ciągnął nas w pojedynkę. Wystarczy dać mu się odbudować tutaj, a nawet bez formy jest lepszy od naszych skrzydłowych.
4 czerwca 2017, 11:46
Ty tak poważnie, że łysy wyda 100 mln na zawodnika? Już pominąwszy, że z Bale'a się zrobiła straszna szklanka w Realu.
4 czerwca 2017, 14:27
Ale my nie mamy w tej chwili skrzydłowych, chyba żeby liczyć naszych bocznych obrońców. Jedyne miejsce dla Bale'a byłoby za napastnikiem, a tam w sumie ciężko byłoby mu wygryźć kogoś z dwójki Eriksen-Alli, do tego z rezerwowym Sonem który gra jak gra ale liczby go całkowicie bronią.
4 czerwca 2017, 15:38
Tu się akurat w 100% zgadzam z Eidurem, Bale z pewnością jest świetnym piłkarzem (chociaż z wyraźnymi wadami: podatnością na kontuzje, zapewne zaporową ceną i wymaganiami finansowymi), ale nie do naszej taktyki, to jednak bardziej klasyczny skrzydłowy, a gdybyśmy chcieli ustawiać go jak za AVB jako wolny elektron, to bardzo ograniczylibyśmy Eriksena/Alli'ego/Kane'a.

Chyba, że znowu za tego nieszczęsnego Daviesa :D (tu już wciskam Bena na siłę, żart rzecz jasna). W końcu Gareth zaczynał jako LB i jest dużo bardziej ofensywny, więc pasowałby do stylu Kogutów.

Chociaż w sumie to o czym ta dyskusja? Bale w Tottenhamie, poważnie?
4 czerwca 2017, 15:57
Przecież pewne jest, że Real na pewno na nim nie zarobi, także myślę, że cena by oscylowała w granicach 60 mln. W tym sezonie graliśmy 4231 i 352, w 4231 widzę ewidentnie dla niego miejsce.
4 czerwca 2017, 18:28
Levy sprowadzi do klubu 28-latka za 60 baniek?
4 czerwca 2017, 19:24
Pewnie nie, po prostu transfer w sferze marzeń, szkoda by było, gdyby wrócił do PL gdzie indziej niż do nas
4 czerwca 2017, 21:02
cubus napisał(a):
Jestem tu nowy... uważam że naszemu coachowi pasuje bardziej Davies, Rose lubi się przemieszać po boisku, często jest na lewej, nagle w środku lub po prawej o zgrozo dla Po (pewnie go szlag trafia). Prawdopodonie to Po chce transferu Rose, gracz nieobliczalny a trochę kasy wpadnie, ubędzie Anglik ale jest nadal gracz z wysp. Kasa lepsza a jest gość który nadal robi swoje, tylko bez fajerwerków... pytanie czy dla nas to jest lepsze ?

Przecież w okresie przed kontuzją Rose był prawdopodobnie najlepszym zawodnikiem naszej drużyny. Na pewno nie jest gorszy od Daviesa w obronie, a świetnie sobie radzi w ofensywie. Strasznie ciężko będzie znaleźć zawodnika podobnej klasy, a Sessegnon na jego poziom na pewnie wskoczy przez następne 3-4 lata.

Moim zdaniem, jak Sessegnon przyjdzie, będzie to oznaczało odejście jednego z dwójki Wimmer/Davies. Jeśli jednak Rose odejdzie, to całą kasę powinniśmy przeznaczyć na dobrego lewego obrońcę(Mendy, Bernat, może Rodriguez/Bertrand).
4 czerwca 2017, 22:03
cubus napisał(a):

Racja. Jeszcze Kane bym sprzedał bo za często się cofa pomóc w rozegraniu :bezradny::wysmiewacz:
5 czerwca 2017, 09:01
Janssen: "That [my future] is a matter for after the holidays. I want the prospect of more playing time, but otherwise I'm now better keeping my mouth shut. I cannot say anything about that [a return to the Eredivisie] either. I keep all options open."
5 czerwca 2017, 22:26
So Liverpool are set to spend a rumoured £50m on van Dijk, the defender Southampton bought to replace Lovren who Liverpool bought for £20m

:rotfl:
13 czerwca 2017, 17:01
Na jednym z zagranicznych forów jakiś koleś ITK napisał, że dogadaliśmy się z Hull odnośnie transferu Harrego Maguirre. Mniej więcej w tym samym czasie Sky Sports napisali, że Hull zaakceptowało oferty za Maguirre i Robertsona nie podając nazw klubów które te oferty złożyły. Wydaje się, że kwestią kiludziesięciu godzin jest dopięcie pierwszego transferu w tym okienku. Bylibyście z niego zadowoleni?
Ja nie widziałem go zbyt wiele razy w akcji, ciężko mi się wypowiedzieć. Dziwi mnie natomiast, że łączeni jesteśmy z prawonożnym obrońcą podczas gdy mamy do dyspozycji Tobyego, Diera, a na swoją szansę czeka CCV. Raczej spodziewałbym się zastępstwa za Wimmera - np. Ben Gibson.
Trochę to zaczyna wyglądać jakby Poch chciał sprowadzić prawonożnego środkowego obrońcę po to, żebyśmy mogli grać trójką z tyłu bez konieczności wystawiania tam Diera (który był chyba najsłabszym ogniwem w ustawieniu 3-4-2-1 i lepiej gra w pomocy), a w razie kontuzji/rotacji Vertonghena chciałby go zastępować Daviesem albo przesuwać na lewo Tobyego. Gdybyśmy sprowadzili Ryana Sessegnon o którym też się sporo słyszy w kontekscie transferu do Spurs to transfer Maguire miałby ręce i nogi i załatalibyśmy niewielkie dziury w obronie stosunkowo małym kosztem (oczywiście wtedy Wimmer by szedł na sprzedaż).
13 czerwca 2017, 19:37
Według Skysports chce go Leicester. Na pewno wyroźniał się na tle kolegów z Hull ale o to nie było trudno (zdecydowanie najgorsza obrona w BPL). Co zwróciło moją uwagę to siła spokoju. Ale nie uważam, by to był najbardziej potrzebny nabytek, jeszcze za taką cenę (ok 20 mln funtów). Gorzej będzie z zastąpieniem Walkera, chociaż nadal mam nadzieję że to wymysł dziennikarzy, a sam bohater ma z tego niezłą bekę (w ostateczności może zadziała zaporowa cena).
Ps. Harry (nie Maguire) już zaczął strzelanie, więc widać że utrzymuje formę. Oby nie stracił jej tradycyjnie w sierpniu.
16 czerwca 2017, 11:26
W pasjonującym wyścigu o Maguire'a na szczęście wygrało Leicester :muza:
16 czerwca 2017, 20:27
MatMar napisał(a):
W pasjonującym wyścigu o Maguire'a na szczęście wygrało Leicester :muza:

ale podobno ścigamy się z Klopp'em o Zielińskiego
17 czerwca 2017, 13:54
Tylko po co nam w tej chwili Zieliński, zważywszy na to ile jego transfer może nas kosztować. Do środka pomocy czy za napastnikiem jako zmiennik Eriksena i Allego? Tam w rotacji mamy skutecznego Sona.
18 czerwca 2017, 07:09
Higuain w mediach społecznościowych pożegnał Alvesa,który miałby trafić do City.
Mam nadzieję że to oznacza pozostanie Walkera...

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji