Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Transferowe lato 2013

Forum dyskusyjne » Transfery » Transferowe lato 2013
7 czerwca 2013, 22:44
Gallas i Bentley pożegnani. Od razu jakoś lepiej się oddycha :muza:
7 czerwca 2013, 23:18
mosaj napisał(a):
Po prostu ... jest 8 czerwca, chill out, znajdziemy swoje gwiazdy :)

Fakt... wigan spadło więc jest w czym wybierać :wysmiewacz:

Co do Odemwingie to można go było wypożyczyć na pół roku skoro i tak nie grał w WBA. Nawet kupić i teraz sprzedać jeśliby się nie sprawdził. Śmiem twierdzić że miał formę lepszą od Ade i byłby bardziej pożyteczny

Wymownym jest to, że AVB chce tego dyrektora. To pokazuje, że nie jest zadowolony z zimowego okienka i potrzebuje kogoś kto mu pomoże wzmocnić drużynę(pewnie Levy i tak ostudzi zapędy obu panów).

Tak Tuczi piszesz czy AVB chciał tego czy tamtego, a nie tak dawno było tu pisane że nikt z letnich transferów nie jest tym kogo chciał AVB(Dembele, Holtby, Siggy etc to wszystko made in Freund)
8 czerwca 2013, 09:32
Gallas i Bentley pożegnani - no to 5-6 mln z ich pensji mamy zaoszczędzone:ok:
8 czerwca 2013, 10:26
RAFO THFC napisał(a):
Gallas i Bentley pożegnani - no to 5-6 mln z ich pensji mamy zaoszczędzone:ok:

Jedyna dobra informacja z tych zwolnień. Teraz można od shitów za darmo Santa Cruza zakontraktować. Chyba trochę w Primera nastrzelał goli
8 czerwca 2013, 10:28
jin_tae napisał(a):
Jedyna dobra informacja z tych zwolnień. Teraz można od shitów za darmo Santa Cruza zakontraktować. Chyba trochę w Primera nastrzelał goli

GdS z Mallorci jest wolny :D
8 czerwca 2013, 10:33
jin_tae napisał(a):
To tylko przykład jak się robi transfery.

Właśnie. I te nazwiska, które powtarzam za wami to są tylko przykłady. Przykłady, abyście zrozumieli, że koleś chce mieć swoich graczy, a nie tych, których każdy mu narzuci. Jin ma jednego, ktoś tam drugiego, a jeszcze inny kogoś tam... Z tego robią się dziesiątki piłkarzy. I nie ma w tym niczego zdrożnego do momentu, aż opierdalacie go za nie zastosowanie waszej prywatnej "myśli transferowej". Jesteście obłudni, bo chcieliście dawać mu szansę na własnych zawodników i własne transfery, a teraz wytykacie błędy, o których tak naprawdę będziemy mogli (ewentualnie) porozmawiać 1 października, a nie dwa tygodnie po zakończeniu sezonu. Gość nie widzi tych zawodników w swojej drużynie i niepotrzebni są mu w jego "układance", więc jeśli mam mu wierzyć, to wierzę również w to. Daj mu popracować, a jeśli straciłeś w niego wiarę to przestań pieprzyć (za przeproszeniem) tylko powiedz, że chcesz go zwalniać. Bo fruwasz na wietrze jak chorągiewka...
8 czerwca 2013, 11:17
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale po raz kolejny przeszedł nam fajny napastnik koło nosa:

http://www.futbol.pl/node/462000

Za Negredo dalibyśmy 14 mln euro, za Sona 11 mln euro i za 25 mln euro mielibyśmy atak na przyszły sezon.

Dlaczego tak się nie stało? Nie wiem :bezradny:
8 czerwca 2013, 11:25
Sawik napisał(a):
Nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale po raz kolejny przeszedł nam fajny napastnik koło nosa:

Za Negredo dalibyśmy 14 mln euro, za Sona 11 mln euro i za 25 mln euro mielibyśmy atak na przyszły sezon.

Pytałeś się managera czy ci zawodnicy byli w jego planach? Czy może sam chcesz poprowadzić drużynę? Sugeruję więc wysłanie CV lub zakup najnowszego FM'a.
8 czerwca 2013, 11:25
Sawik napisał(a):

Bo chcę grać w LM. Jasno się wyraził.
8 czerwca 2013, 11:29
trzaskal napisał(a):
Bo chcę grać w LM. Jasno się wyraził

Wiem, że o tym wspominał, ale przykłady takich drużyn jak Monaco pokazuje, że z Ligą Mistrzów można poczekać sezon. Z tego co się nie mylę to taki Falcao grał w Lidze Mistrzów ostatni raz kilka lat temu i jeszcze sezon będzie musiał przynajmniej poczekać. Oczywiście tutaj zadecydowały w dużej mierze pieniądze, ale mógł przejść do Chelsea czy Manchesteru City. A z tego co wiem to nie tylko my czy WHU z Anglii byliśmy zainteresowani Negredo. Również interesowały się nim włoskie drużyny.
Inna kwestia to jakie ambicje ma zawodnik, który chce przejść do gotowej drużyny? Ambicją jest gra w Lidze Mistrzów, ale wywalczyć jej nie chcą, tylko wolą przejść do gotowej drużyny. Dlatego decyzja Falcao dla wielu może być dziwna, ale ja podziwiam go, bo zaryzykował, a o to w życiu chodzi.
8 czerwca 2013, 11:33
Sawik napisał(a):

Tuczi mówi, że nawet jak AVB nie chce napastnika(Negredo, Soldado) czy kogokolwiek nowego to mamy dać mu szansę. :rotfl: Wyjadają kąski ze stołu, a my się będziemy łapać za głowy dlaczego w lipcu jest drogo, a w sierpniu bardzo drogo.

Tuczi czego 1 października? Co to za data? Nie ma czegoś takiego jak bezgraniczna wiara w trenera. Skończyło się In ... we trust trzeba patrzeć realnie a nie poprzez miłość do klubu. Mamy dwóch pizdusiów na szpicy(z czego co najmniej jeden do zwolnienia - ja uważam, że ani Defoł ani Ade nie nadają się na szpicę do nas) i nas po prostu nie stać na czekanie aż kurz transferowy opadnie(zakładając że nie chcemy wydać dużych pieniędzy). Jeśli dobry napastnik a takim jest Negredo jest tanio do wyrwania to się go kupuje. Zwłaszcza, że nie stać nas na Cavanich etc.

Wszystkie transfery jakie były przeprowadzane w zeszłym sezonie to albo Freund albo Levy nie ma ani jednego z wyboru AVB. Tak samo będzie w tym sezonie. Dlatego AVB się ubezpiecza tym dyrektorem sportowym.

A co do obłudy to wytykanie błędów nie jest obłudą. Obłudą jest przyklaskiwanie w momencie gdy jakaś okazja przechodzi koło nosa. To tak jak z allegro bądź ebay. Masz dla przykładu konsolę ps3 w domu, wbijasz na allegro i widzisz tę samą konsolę za 200 zł. Mimo iż masz to kupujesz bo to "mega okazja" To samo jest z okazjami na rynku transferowym.
8 czerwca 2013, 11:33
Gallardo mówi że Bale już w realu, ale ten człowiek mówił juz wiele rzeczy ! ...
8 czerwca 2013, 11:43
Przypomnę tylko, że rok temu Mario Mandżukić trafił do Bayernu Monachium za 8 mln euro, a Burak Yilmaz do Galatasaray za 5 mln euro. Rozumiem, że finanse to finanse i musza być pilnowane, ale takie kwoty to promocje, z których trzeba korzystać.
A teraz przeszli nam koło nosa Negredo (pierdzieli o Lidze Mistrzów, ale byłby do ściągnięcia) i Son (chłopak, który przyniósłby nam korzyści ze sprzedaży koszulek i potencjalnego tournee po Azji, a w dodatku ma spore umiejętności i może stać się klasowym graczem).
Nie stać nas na ściąganie zawodników za grube miliony, to jeżeli marzy nam się Liga Mistrzów to z takich promocji trzeba po prostu korzystać. Nie można być Panem robiąc zakupy od święta. Musimy mieć podobną politykę transferową co Borussia Dortmund (poza zapisanymi klauzulami odstępnego i szacunkiem do najlepszych zawodników, chodzi mi o kontrakty).
8 czerwca 2013, 12:11
transfery.info @Transferyinfo
Iago Aspas jeszcze dzisiaj powinien zostać oficjalnie zawodnikiem Liverpoolu. Hiszpan odrzucił złożoną w ostatniej chwili ofertę Tottenhamu.
24 minutes ago

No kurva tej :P
8 czerwca 2013, 12:17
PatricziwwersjiBeta napisał(a):
transfery.info @Transferyinfo
Iago Aspas jeszcze dzisiaj powinien zostać oficjalnie zawodnikiem Liverpoolu. Hiszpan odrzucił złożoną w ostatniej chwili ofertę Tottenhamu.
24 minutes ago

No kurva tej :P

O tym właśnie mówię, o ofertach ad hoc. W ostatniej chwili, z ręką w nocniku. Tak robią tylko ciule sakramenckie WSTYD!!
8 czerwca 2013, 12:24
8 czerwca 2013, 13:16
Bez przesady. Jeszcze dość zawodników kupimy.
Sawik, nie wiem czy wiesz, ale w transferze do Monaco duży wpływ miała trzecia strona. Ta sama, która sprzedała go do Atletico. Oni liczą na kasę i sam Falcao nie miał bardzo dużo do powiedzenia.
Son, Negredo, Iago Aspas. Wszyscy napastnicy na świecie sprzedani. To koniec. ;(
8 czerwca 2013, 14:09
Jin no więc w takim razie określ się. Wcześniej (jeśli się nie mylę) to właśnie dawałeś czas temu nowemu menago. A może się mylę? Ja Ci niczego nie narzucam. Co mnie to obchodzi, czy Ty aprobujesz jego styl/sposób działania czy też nie. To jest twoja indywidualna/prywatna sprawa. Ale jeśli najpierw mówisz, aby tę szansę dać to później mu jej nie odbieraj. Krzyczycie o dziesiątkach piłkarzy, a nikt nie zapytał się czy AVB ich chce. Jeśli nie chce to dlaczego ma was "słuchać"? A data 1 października to realne podsumowanie letniego okienka transferowego w całości (teoretycznie) wykonane przez Boasa, Levy'ego i być może Baldiniego. Na dzień dzisiejszy nikt nie sprzątnął nam sprzed nosa zawodnika, o którego walczylibyśmy wszelkimi siłami. To jednak powinno troszkę do Ciebie dotrzeć. To nie Ty wybierasz chłopu zawodników do gry, ale on sam. Więc zamilcz, albo napisz #AVB OUT ;P
8 czerwca 2013, 14:14
Sawik napisał(a):
Przypomnę tylko, że rok temu Mario Mandżukić trafił do Bayernu Monachium za 8 mln euro, a Burak Yilmaz do Galatasaray za 5 mln euro.

Przypomnę tylko, że Bayern w zeszłym sezonie grał w finale LM, a w tym roku ją zdobył. Analizę porównania ich do nas pozostawię twojej osobie...
Galatasaray zatrudniło również Drogbę i Sneijdera. Dlaczego wybrali akurat ten kierunek? Zapytaj księgowego, który przygotowuje tygodniówki w Spurs i tego w Galacie, a może wtedy zrozumiesz. ;P
8 czerwca 2013, 14:57

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji