Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512414 odsłon

Przemas1988

28 sierpnia 2013, 18:17

BBC: "Ajax's Denmark midfielder Christian Eriksen given permission to speak to Tottenham about move to White Hart Lane"
Wow we have been busy today. -AR

trzaskal

28 sierpnia 2013, 18:25

KonradM napisał(a):
http://www.sportsdirectnews.com/premier-league/31132-tottenham-transfers-spurs-in-eriksen-talks.php

jest potwierdzenie że Levy był w amsterdamie po Eriksena. Kluby się jeszcze nie dogadały ale mamy zgodę na ustalenie indywidualnego kontraktu, także wszystko wskazuje na to że się dogadamy :)

No qrwa okienko marzenie i zapomniałem już o Garecie "Wielkim Fochu" Bale'u.

Szkoda, że nie umiał się tak zachować jak nasz nowy nabytek:

http://www.anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=257328

MichalTOT

28 sierpnia 2013, 18:28

tak na marginesie, pamięta ktoś jeszcze nasze poprzednie przespane okienka transferowe i wysyłanie listów gończych po Levego ? chyba jest pod nożem nasz łysy że robi takie ruchy :mysli: albo jakaś choroba odlicza mu dni :mysli:

jin_tae

28 sierpnia 2013, 18:29

trzaskal napisał(a):
No qrwa okienko marzenie i zapomniałem już o Garecie "Wielkim Fochu" Bale'u.

Szkoda, że nie umiał się tak zachować jak nasz nowy nabytek:

http://www.anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=257328

Trzaskal ile lat kibicujesz Tottenhamowi? Przeżyłeś już w swoim życiu(ja przyznaje bez bicia nie) takie magiczne okno transferowe? Przydałby się artykuł na ten temat(jakiś felieton czy coś). Dla mnie ewidentnie coś tu jest nie halo. Komuś się cegła spadła na głowę, albo żona zagroziła spaniem na kanapie jak nie będzie transferów

Arcz

28 sierpnia 2013, 18:32

Pełna profeska ;)zachowanie Lameli, ale poziom komentarzy na tym portalu żenujący(anglia.goal.com). Jak uda nam się sprowadzić jeszcze Eriksena to nawet nie zapłaczemy po Bale'u , zresztą i tak już jest świetnie

trzaskal

28 sierpnia 2013, 18:36

jin_tae nie cytuję aby nie spierdolić strony :-)

Nie muszę nawet pamiętać bo wiem, że nigdy nie było takiego okienka. Ja już po Paulinho i Soldado pisałem, że Lewis przed śmiercią chce jeszcze coś zdobyć i wydymać anali.

KonradM

28 sierpnia 2013, 18:37

moim zdaniem jeżeli Eriksen przyjdzie to powinniśmy Sigurdssona oddać na wypożyczenie do takiego Swansea... Sigi nie pokazuje w tym sezonie póki co dobrej formy... niech idzie pokaże gdzieś indziej co potrafi i wtedy zadecydujemy czy zostanie czy nie.

MatMar

28 sierpnia 2013, 18:39

KonradM napisał(a):
moim zdaniem jeżeli Eriksen przyjdzie to powinniśmy Sigurdssona oddać na wypożyczenie do takiego Swansea... Sigi nie pokazuje w tym sezonie póki co dobrej formy... niech idzie pokaże gdzieś indziej co potrafi i wtedy zadecydujemy czy zostanie czy nie

#THIS

KonradM

28 sierpnia 2013, 18:39

trzaskal napisał(a):
jin_tae nie cytuję aby nie spierdolić strony :-)

Nie muszę nawet pamiętać bo wiem, że nigdy nie było takiego okienka. Ja już po Paulinho i Soldado pisałem, że Lewis przed śmiercią chce jeszcze coś zdobyć i wydymać anali

Dokładnie tak samo myślałem... gdyby ktoś przed tym oknem transferowym podał by mi nasz skład z nowymi nabytkami, to bym go wyśmiał :)

matek

28 sierpnia 2013, 18:40

MichalTOT napisał(a):
tak na marginesie, pamięta ktoś jeszcze nasze poprzednie przespane okienka transferowe i wysyłanie listów gończych po Levego ? chyba jest pod nożem nasz łysy że robi takie ruchy :mysli: albo jakaś choroba odlicza mu dni :mysli:

Nie uważam byśmy poprzednie okna transferowe jakoś dramatycznie jak to ująłeś "przespali". Zobacz poprzedni sezon i zakup Dembele, Adebayora (wtedy uważaliśmy go za NRR, Llorisa, Vertonghena i Dempseya. Większość z nich do tej pory stanowi o sile tej drużyny. We wcześniejszych latach również udawało się kotraktyowac porządnych piłkarzy wystarczy przypomniec Van der Vaarta, Modricia, Sandro, Parkera jak jeszcze wymiatał, Friedela. Oczywiście jest to NIC w porównaniu z tym co się dzieje teraz, jednakże i możliwości finansowe są inne. Około 100 milionów ojro za jednego zawodnika trafia się raz na milion lat. Nie oszukujmy się, Levy już od dawna wie, że sprzeda Bale'a. Transakcja jest celowo opóźniana by media miały się czym karmić, klub znajdował się w centrum uwagi całego świata a rywale zza miedzy nie mogli się szybko wzmacniać potencjalnymi "odrzutami" z Madrytu.

MichalTOT

28 sierpnia 2013, 18:53

matek napisał(a):
Nie uważam byśmy poprzednie okna transferowe jakoś dramatycznie jak to ująłeś "przespali". Zobacz poprzedni sezon i zakup Dembele, Adebayora (wtedy uważaliśmy go za NRR, Llorisa, Vertonghena i Dempseya. Większość z nich do tej pory stanowi o sile tej drużyny. We wcześniejszych latach również udawało się kotraktyowac porządnych piłkarzy wystarczy przypomniec Van der Vaarta, Modricia, Sandro, Parkera jak jeszcze wymiatał, Friedela. Oczywiście jest to NIC w porównaniu z tym co się dzieje teraz, jednakże i możliwości finansowe są inne. Około 100 milionów ojro za jednego zawodnika trafia się raz na milion lat. Nie oszukujmy się, Levy już od dawna wie, że sprzeda Bale'a. Transakcja jest celowo opóźniana by media miały się czym karmić, klub znajdował się w centrum uwagi całego świata a rywale zza miedzy nie mogli się szybko wzmacniać potencjalnymi "odrzutami" z Madrytu

tak, masz rację. Chodziło mi raczej po głowie z przespaniem w sensie czekaniem do ostatniego dnia okienka wtedy dopiero kupowaliśmy(ostatnie letnie- dembele, demps)

Michał

28 sierpnia 2013, 18:53

Też mi się wydaje, że Siggi powinien odejść na wypożyczenie, bo na miano zmiennika dla Eriksena ( o ile przyjdzie) bardziej zasługuje Holtby, m.in. tymi meczami w rezerwach i młodzieżówce niemieckiej. :ok: Jakby nie patrzeć to jesteśmy teraz najbardziej aktywną drużyną na rynku angielskim, nawet szejki się chowają... :rotfl: W sumie Liverpool trochę tych transferów z robił, ale u nich ilość nie idzie aż w takim stopniu z jakością jak u nas. :brawo:

Diego

28 sierpnia 2013, 19:11

trzaskal napisał(a):
Jeszcze tylko dwa transfery i mamy dwie pełne i silne XI:

Lloris/Friedel
Walker/Naughton
Kaboul/Dawson
Vertonghen/ Chiriches
Rose/Balzeretti
Lamela /Lennon
Sandro/Capoue
Dembele/Eriksen
Chadli/ Townsend
Holtby/ Paulinho
Soldado/Defoe
I pomyśleć, że dla czterech z tych piłkarzy nie będzie nawet miejsca na ławce... :mysli:

smackey

28 sierpnia 2013, 20:00

naughton, balzeratti (jako, że go jeszcze nie ma) i kto? lennon? holtby?

PatricziwwersjiBeta

28 sierpnia 2013, 20:05

smackey napisał(a):
naughton, balzeratti (jako, że go jeszcze nie ma) i kto? lennon? holtby?

Holtby wg mnie pokarzę w tym roku całego siebie czyli czasy Schalke a nie wiosny ;) Patrz mecz u21 po kontuzji i Euro czy tam mistrzostwa świata u21 ;)

Motorniczy

28 sierpnia 2013, 20:05

ojojoj, żeby tylko Milan przy tym awansie niczego nie pokomplikował :stres::|

wersus

28 sierpnia 2013, 20:06

O żesz cholera, co za okno! Nie było mnie tylko jeden dzień, a tu dwa nowe transfery! W takiej sytuacji nie zapłaczę nawet z Bale'm, mamy silniejszy skład niż kiedykolwiek. Szkoda Walijczyka, szkoda jego rajdów, niesamowitych strzałów z dystansu i radości po bramkach. Ale trudno, żyje się dalej. Szczególnie mając takich zawodników w drużynie.

Arcz

28 sierpnia 2013, 20:11

wersus napisał(a):
O żesz cholera, co za okno! Nie było mnie tylko jeden dzień, a tu dwa nowe transfery! W takiej sytuacji nie zapłaczę nawet z Bale'm, mamy silniejszy skład niż kiedykolwiek. Szkoda Walijczyka, szkoda jego rajdów, niesamowitych strzałów z dystansu i radości po bramkach. Ale trudno, żyje się dalej. Szczególnie mając takich zawodników w drużynie
z Eriksenem dopiero gadamy, także jego dopięcia nie można być jeszcze pewnym

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła