Transferowe lato 2013
5482 wpisy · 512721 odsłon
27 czerwca 2013, 11:45
jin_tae napisał(a):Zawsze można liczyć na to, że pies go w nogę ugryzie i wykluczy do końca sezonu.
A tak serio to będzie dla nas taki transfer jak Carrol dla looserpoolu
Caroll byłby świetny dla stołków , a nie lfc
27 czerwca 2013, 12:20
jin_tae napisał(a):Prawda jest taka, że Ere staje się coraz bardziej wyrównana i to w cale nie przez osłabianie Ajaksu. Idąc Twoim tokiem ktoś kto się wybija we Francji, Ukrainie czy Rosji nie musi być w cale aż tak dobry, bo to słabsze ligi. W dzisiejszych czasach nie ma aż tak słabszych lig licząc inne niż Hiszpańska, Angielska i Włoska. I liga Holenderska, i Bundesliga(stawiam je prawie na równi) i nawet liga Portugalska czy Rosyjska nie odbiegają aż tak od poziomu La liga czy naszego aby skreślać zawodnika i mówić że ktoś z Brazylii jest lepszy
Nie mówię, że to słaba liga, bo to topka w Europie. Chodzi mi o to, że strzelenie 30 bramek w Holandii przez 24 letniego piłkarza wcale nie znaczy, że jest lepszy od 22 latka, który w PL strzelił ich 19.
Bony to na pewno byłaby ciekawa opcja, ale dla zespołu koło 8 miejsca, nie dla nas.
trzaskal napisał(a):Kompletne głupoty. Już widzę jak DL tygodniówki im płaci
Akurat w ich przypadku dalibyśmy radę o ponad 50% je powiększyć.
Panowie, Paulinho jest dla nas idealny. Dobry w obronie, niezły w ataku. Z Sandro i Dembele stworzyliby jeden z najmocniejszych środków w lidze. Jest jednym z najważniejszych piłkarzy w Corinthians, podstawowym piłkarzem w reprezentacji Brazylii. Co prawda warty jest bardziej 12 mln, niż 17, ale nie róbcie z niego Carrolla(LOL).
Od razu wejdzie do pierwszego składu, bo jest lepszy od Parkera i Hudda. Całą Brazylia zagrała wczoraj słaby mecz, a on i tak na końcu okazał się kluczem do ich zwycięstwa. Rzucił podaniem, którego Hudd by się nie powstydził przy drugiej bramce i strzelił bramkę po stałym fragmencie. Takiego zawodnika nam brakuje. On strzela regularnie w klubie i reprezentacji, rozprowadza grę. Prawda jest taka, że potrzebujemy pomocnika tego typu na już. I nie mówcie głupot, że lepiej kupić Hondę, Eriksena, bo takich piłkarzy już mamy.
27 czerwca 2013, 13:04
jin_tae napisał(a):Kiedy to pokazał? Na pewno nie na pucharze konfederacji
Nie zgodzę się z Tobą , dlaczego?
1. Co pokazał dembele gdy go kupowaliśmy ( był na słabym poziomie ) ?
2. Co pokazał Bale gdy go kupowaliśmy ?
Odpowiedź jest jedna , kupiliśmy ich dlatego , że byli młodzi tak samo jak paulinho .
Właściwie to :
1. W brazylii ( tak mi się przynajmniej wydaje ) nikt nie traktuje go "na serio" , dlaczego? Każdy gra dla hulka/oscara/neymara bo są to osoby , które mają duży szacunek w drużynie i na świecie .
2. Sam nie chcę aby przyszedł na WHL , ale skoro gra w reprezentacji Brazylii i interesują się nim znane kluby to MUSI COŚ UMIEĆ .
A tak na marginesie , jeśli jego nie kupimy to przez następny miesiąc ( a może nawet dwa ) nikogo nie pozyskamy
27 czerwca 2013, 13:09
27 czerwca 2013, 13:15
ProVex napisał(a):Dla mnie ten transfer wygląda tak , że znowu dom starców na WHL otwieramy
Zdecydowanie nie.
W tym momencie w pierwszy zespole zawodnicy którzy mają 30 alt lub więcej to: Friedel, Gomes (prawdopodobnie odchodzi), Parker (prawdopodobnie odchodzi), Dempsey, Defoe (też być może odchodzi).
Łącznie 5 zawodników, z czego na kolejny sezon zostanie dwóch albo trzech.
Domem starców to można było nazwać Milan kilka lat temu jak mieli Zambrotte, maldiniego itp., wszyscy 32+
W każdym zespole przyda się dwóch, trzech doświadczonych zawodników
27 czerwca 2013, 13:50
jin_tae napisał(a):Był najlepszym graczem Fulham i wyróżniającą się już postacią w Premiership.
Tylko mi nie mów, że to my go ukształtowaliśmy i to my wysławiliśmy jego nazwiskolol
1. Najlepszym zawodnikiem fulham wcale nie jest ciężko xD pokazał to ten grek ( ciężko jego nazwisko napisać ) - oczywiście żartuje
2. Po prostu sądzę , że u nas gra lepiej niż w fulham i to miałem na celu w mojej wypowiedzi
27 czerwca 2013, 13:53
jin_tae napisał(a):Kiedy to pokazał? Na pewno nie na pucharze konfederacji
To jakie ty mecze oglądałeś? To na pewno nie jest tak, że był najsłabszym gracze w Brazylii. Wręcz przeciwnie, jednym z lepszych.
jin_tae napisał(a):Był najlepszym graczem Fulham i wyróżniającą się już postacią w Premiership.
Tylko mi nie mów, że to my go ukształtowaliśmy i to my wysławiliśmy jego nazwiskolol
Był jednym z najlepszych graczy Fulham. Na pewno nie był nikim, ale gwiazdą też nie był.
Najlepszym graczem Fulham w zeszłych sezonach był Dempsey.
27 czerwca 2013, 13:56
ProVex napisał(a):Nie zgodzę się z Tobą , dlaczego?
1. Co pokazał dembele gdy go kupowaliśmy ( był na słabym poziomie ) ?
2. Co pokazał Bale gdy go kupowaliśmy ?
Odpowiedź jest jedna , kupiliśmy ich dlatego , że byli młodzi tak samo jak paulinho .
Właściwie to :
1. W brazylii ( tak mi się przynajmniej wydaje ) nikt nie traktuje go "na serio" , dlaczego? Każdy gra dla hulka/oscara/neymara bo są to osoby , które mają duży szacunek w drużynie i na świecie .
2. Sam nie chcę aby przyszedł na WHL , ale skoro gra w reprezentacji Brazylii i interesują się nim znane kluby to MUSI COŚ UMIEĆ .
A tak na marginesie , jeśli jego nie kupimy to przez następny miesiąc ( a może nawet dwa ) nikogo nie pozyskamy
Oczy bolą mnie od takiego pieprzenia. Dembele na słabym poziome... Idź Pan lepiej co innego oglądać, skoro nie widzisz jak grał np. Dembele przed transferem do nas. A co do Paułlińo, oceniać będę po jakimś czasie. Skoro sztab coś w nim widzi, to trzeba im zaufać. COYS
27 czerwca 2013, 14:02
Dzudolffo napisał(a):Oczy bolą mnie od takiego pieprzenia. Dembele na słabym poziome... Idź Pan lepiej co innego oglądać, skoro nie widzisz jak grał np. Dembele przed transferem do nas. A co do Paułlińo, oceniać będę po jakimś czasie. Skoro sztab coś w nim widzi, to trzeba im zaufać. COYS
Dzudolffo - przespaliśmy kurewsko dobrą okazję. Też kiedyś byliśmy młodzi(nie wiem ile masz lat ale mniejsza o to) może nas też kupiliby dlatego, że byliśmy młodzi.
27 czerwca 2013, 15:23
27 czerwca 2013, 15:56
wersus napisał(a):Nie, po prostu piszesz głupoty, a już o Dembele to trzepnąłeś jak onanista w chusteczkę
Źle mnie zrozumięliście , bo miałem na myśli to , że pod okiem AVB stał się lepszy , a w Fulham na pewno był bardzo dobry , bo levy by nie wydał na niego ok 10 mln
Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.