Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512726 odsłon

Gan1982

26 czerwca 2013, 10:53

Ramzes napisał(a):
Gan, a ile mniej tygodniówki dostanie taki Paulinho czy Soldado jak by przyszedł?
W końcu kosztował by 12 mln tylko, a reszte by można było dorzucić do tygodniówki. Po prostu pisze że mała kasa jak za takiego napastnika

Myślę że nie dostaną więcej niż 90 tyś na głowę, a to jest maksymalna wartość jaką chce płacić Levy ( pewnie wyjątkiem będzie Bale ). Natomiast Tevez to minimum 150 tyś jak nie 180. Za 180 tysięcy to możemy utrzymać 3 dobrych piłkarzy, a nie jedną wyblakłą gwiazdę. Dodatkowo dochodzi do tego fakt że CT nie widziałby sensu grania u nas, jak miał do wyboru mistrza Włoch i LM. Ot cały ambaras

WojtasTHFC

26 czerwca 2013, 10:59

w Październiku by marudził i robił afery że wyjeżdża do argentyny... bez sensu byłby jego transfer

Hades

26 czerwca 2013, 11:35

Barometr napisał(a):
A zatem pozostańmy w rzeczywistości, bo równie dobrze mogę napisać - weźmy 300 mln euro i kupmy Messiego. Opłaci się. Niczym to się nie różni od Twoich pierdół

Piłkarze nigdy nie są drodzy czy tani. Zależy to od zysku, który mogą dać. Jeśli inwestujesz w wielkich piłkarzy, możesz liczyć na wielkie zyski.

Lotar

26 czerwca 2013, 12:12

Hades napisał(a):
Piłkarze nigdy nie są drodzy czy tani. Zależy to od zysku, który mogą dać. Jeśli inwestujesz w wielkich piłkarzy, możesz liczyć na wielkie zyski

@Hades, nie obraź się ale brzmi to trochę jak wypowiedź Pereza: "drogi piłkarz to inwestycja na przyszłość" - czy coś w tym stylu xD. Swoją drogą... trudno się z nim/ Tobą nie zgodzić.

Ramzes

26 czerwca 2013, 13:13

Gan1982 napisał(a):
Myślę że nie dostaną więcej niż 90 tyś na głowę, a to jest maksymalna wartość jaką chce płacić Levy ( pewnie wyjątkiem będzie Bale ). Natomiast Tevez to minimum 150 tyś jak nie 180. Za 180 tysięcy to możemy utrzymać 3 dobrych piłkarzy, a nie jedną wyblakłą gwiazdę. Dodatkowo dochodzi do tego fakt że CT nie widziałby sensu grania u nas, jak miał do wyboru mistrza Włoch i LM. Ot cały ambaras

No to lipa :/
Po prostu jak zobaczyłem kwote 12 mln za Teveza to aż mi sie żal zrobiło

Gan1982

26 czerwca 2013, 13:38

Kwota transferu bardzo mała jak za tego pokroju piłkarza, ale sama kwota to nie wszystko. Jesteśmy jednym z nielicznych klubów w których nie ma kominów płacowych, dodatkowo zbieramy na stadion, i mamy zasady dzięki którym nie jesteśmy pod kreską. Naszym właścicielem nie jest szejk czy jakiś durny rusek, dlatego zawsze trzeba zejść na ziemie i cieszyć się z tego że pomimo iż są bogatsi, to my byliśmy, jesteśmy i będziemy zawsze Wielcy.

smackey

26 czerwca 2013, 14:05

zauważcie, że kupowanie od city zawsze prawie jest po promocjach (adebayor 5mln gdzie na tamtą porę był warty spokojnie z 15)

Hades

26 czerwca 2013, 14:09

Lotar napisał(a):
@Hades, nie obraź się ale brzmi to trochę jak wypowiedź Pereza: "drogi piłkarz to inwestycja na przyszłość" - czy coś w tym stylu xD. Swoją drogą... trudno się z nim/ Tobą nie zgodzić

Nie dziwię się. W końcu to jest wypowiedź Pereza. ;P

Zauważcie, że City dawało ogromne pensje. Czytałem, że zaoszczędzą na Tevezie 27 mln tylko w tym sezonie jak go sprzedadzą za 10. Wyobrażasz sobie ile kasy on dostaje?

jin_tae

26 czerwca 2013, 14:22

Hades napisał(a):
Nie dziwię się. W końcu to jest wypowiedź Pereza. ;P

Zauważcie, że City dawało ogromne pensje. Czytałem, że zaoszczędzą na Tevezie 27 mln tylko w tym sezonie jak go sprzedadzą za 10. Wyobrażasz sobie ile kasy on dostaje?

bujda na resorach. Tevez zarabiał coś koło 200 tyś funtów tygodniowo.

Sawik

26 czerwca 2013, 14:22

http://www.futbol.pl/node/463397

AC Milan złożył ofertę w wysokośći... 2 mln euro za Hondę. Japończyk ma kontrakt do 31 grudnia 2013 roku, tak więc na miejscu Daniela Levy'ego powalczyłbym o niego. Nominalnie występuje jako ofensywny pomocnik, ale potrafi również grać na obu skrzydłach.

Transfermarkt wycenia go na 20 milionów euro, tak więc możliwość ściągnięcia Japończyka za 3-5 mln euro byłaby promocją.

Brać i nie zastanawiać się! :)

Walu

26 czerwca 2013, 14:23

Corinthians podobno chce namówić Paulinho, żeby odłożył transfer do nas o 3 tygodnie i pomógł im powalczyć w Recopa Sudamericana (coś jak nasz Superpuchar Europy, tylko, ze pomiędzy zwycięzcą Copa Libertadores, a zwycięzcą Copa Sudamericana - Corinthians vs. Sao Paulo). Rozgrywany jest systemem mecz i rewanż, pierwszy mecz jest 3 lipca, a rewanż 17 lipca.

Średnio mi się to podoba. 17 lipca by skończył , a my już 24 mamy pierwszy sparing. Najpierw PK, później to całe Copa~, a później od razu okres przygotowawczy z nami. W ogóle nie miałby czasu na odpoczynek. I jeszcze mógłby się an przykład nabawić jakiejś kontuzji... Mam nadzieję, że się nie zgodzi, chociaż możliwość zdobycia może być pokusa nie do odparcia

Sawik

26 czerwca 2013, 14:24

jin_tae napisał(a):
bujda na resorach. Tevez zarabiał coś koło 200 tyś funtów tygodniowo

Dokładnie 230 tysięcy funtów tygodniowo :)
A u nas mówi się, że my chcemy zaproponować astronomiczne zarobki dla Garetha Bale'a w wysokości 150 tysięcy funtów tygodniowo ! :)

Niektórym rzeczywistość pomyliła się z FM 2013. Tacy zawodnicy będą dla nas nieosiągalni dopóki nie wybudujemy stadionu i nie będziemy regularnie wychodzić z fazy grupowej Ligi Mistrzów, ale na początek trzeba awansować :)

Sawik

26 czerwca 2013, 14:37

Jeszcze wrócę do wątku zarobków Paulinho i Soldado.

Brazylijczyk inkasuje w Brazylii jakieś 1,5 mln euro za sezon. Myślę, że jak dostałby zarobki w wysokości 3,5 mln euro to byłaby to dobra oferta dla niego.

Jeśli chodzi o Hiszpana to inkasuje on w Valencii ponad 4 mln euro za sezon. Tak więc dużo więcej nie bylibyśmy w stanie mu zaoferować.

Barometr

26 czerwca 2013, 15:19

smackey napisał(a):
zauważcie, że kupowanie od city zawsze prawie jest po promocjach (adebayor 5mln gdzie na tamtą porę był warty spokojnie z 15)

Tak i jak się skończyła ta promocja z Adebayorem, przypomnij mi?

Sawik napisał(a):
Niektórym rzeczywistość pomyliła się z FM 2013. Tacy zawodnicy będą dla nas nieosiągalni dopóki nie wybudujemy stadionu i nie będziemy regularnie wychodzić z fazy grupowej Ligi Mistrzów, ale na początek trzeba awansować :)

Otóż to

Sawik napisał(a):
http://www.futbol.pl/node/463397

AC Milan złożył ofertę w wysokośći... 2 mln euro za Hondę. Japończyk ma kontrakt do 31 grudnia 2013 roku, tak więc na miejscu Daniela Levy'ego powalczyłbym o niego. Nominalnie występuje jako ofensywny pomocnik, ale potrafi również grać na obu skrzydłach.

Transfermarkt wycenia go na 20 milionów euro, tak więc możliwość ściągnięcia Japończyka za 3-5 mln euro byłaby promocją.

Brać i nie zastanawiać się! :)

Skandaliczna suma odstępnego, a już z Milanem wydaje mi się możemy spokojnie konkurować. Włoska piłka leży i kwiczy. Dlatego darujmy sobie tego Paulinho i weźmy się za tego typu okazje!

Gan1982

26 czerwca 2013, 15:24

Jak na razie to weźmy kogokolwiek :) Mam już dosyć czytania "real składa nową niesamowitą ofertę, za gwiazdę Tottenhamu i walijskiej piłki..."

Barometr

26 czerwca 2013, 15:31

Gan1982 napisał(a):
Jak na razie to weźmy kogokolwiek :) Mam już dosyć czytania "real składa nową niesamowitą ofertę, za gwiazdę Tottenhamu i walijskiej piłki..."

Na kogokolwiek (patrz - Paulinho) to ja nie mam ochoty. Pjanić, Lamela, Higuain, Ericksen, Alderweireld, Damiao, czy Honda - to są piłkarze idealni dla nas i do wzięcia. Tu się nie ma co zastanawiać. To nie jest jakaś wielka filozofia.

Podobnie było w poprzednich oknach - wiadomo było, że Lloris, Vertonghen, czy Dembele to są ludzie sprawdzeni. Tylko Holtby zawiódł. Z Adebayorem było ryzyko i się nie opłaciło, z Dempseyem podobnie. Tu nie ma co kombinować - tylko zatwierdzać na te pozycje, gdzie potrzebujemy wzmocnień.

WojtasTHFC

26 czerwca 2013, 15:46

Co holtby zawiódł nikogo nie zawiódł wbił w połowie sezony przy ustalonym składzie i poukładanej drużynie nie można mowić że to są optymalne warunki dla nowego piłkarza poczekajmy z jego oceną do października, listopada.

Walu

26 czerwca 2013, 15:48

Gonzalo Higuain's agent and brother, Nicolas Higuain, says that the Real Madrid striker is closing in on a move to Arsenal.
by GRAEME BAILEY 5:42 PM

A my dalej śpimy... Przygotowania zaczynają się za 3 tygodnie a my nikogo jeszcze nie mamy klepniętego. No i poza Paulinho nie jesteśmy blisko nikogo.

Walu

26 czerwca 2013, 15:48

Gonzalo Higuain's agent and brother, Nicolas Higuain, says that the Real Madrid striker is closing in on a move to Arsenal.

A my dalej śpimy... Przygotowania zaczynają się za 3 tygodnie a my nikogo jeszcze nie mamy klepniętego. No i poza Paulinho nie jesteśmy blisko nikogo.

Arcz

26 czerwca 2013, 15:51

Walu napisał(a):

A my dalej śpimy... Przygotowania zaczynają się za 3 tygodnie a my nikogo jeszcze nie mamy klepniętego. No i poza Paulinho nie jesteśmy blisko nikogo

No przecież okienko jak co roku;p dla nas zacznie się ostatniego dnia

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła