Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

2015 letnie okienko

Forum dyskusyjne » Transfery » 2015 letnie okienko
22 maja 2015, 08:44
iZgone napisał(a):
Co do transferu Oscara - oczywiście, że jest nierealny, bo chelsea wycenia zawodników nierealnie

Nie, ten transfer jest nierealny bo Oscar ma głęboko w uchu grę dla Tottenhamu. Nasze ostatnie transfery in: Yedlin, Stambouli, Dier, Davies, Vorm. Teraz może dojść ten Wimmer. Jakiś wspólny mianownik (w kontekście "reputacji" piłkarza) z Oscarem?

iZgone napisał(a):
Może się spełnią wasze marzenia i nie stracimy hajsu na Lameli. Choć ja bym go trzymał, bo zaczął rozwijać skrzydła :D

A ja bym go wykopał z tego klubu za darmo :P
22 maja 2015, 09:10
Wduwek napisał(a):
Nie, ten transfer jest nierealny bo Oscar ma głęboko w uchu grę dla Tottenhamu. Nasze ostatnie transfery in: Yedlin, Stambouli, Dier, Davies, Vorm. Teraz może dojść ten Wimmer. Jakiś wspólny mianownik (w kontekście "reputacji" piłkarza) z Oscarem?

Oczywiście, to jest kolejny argument za tym, że do nas nie przejdzie :P
Wduwek napisał(a):
A ja bym go wykopał z tego klubu za darmo :P

Nie ty jeden pewnie :P Ja jednak liczę, że Poch z Levym zachowają zimną głowę i nie oddadzą go za bezcen :P
22 maja 2015, 11:15
Jeżeli Levy wyciągnie więcej niż 20 milionów funtów za Lamelę, to będzie pierdolonym geniuszem.
22 maja 2015, 11:22
Ja bym nie sprzedawał;P
Za pół roku, a jak sprzedamy to za rok okaże się jaki zrobiliśmy błąd i będzie płacz jak za Sigim ;p
22 maja 2015, 19:23
Chcecie sprzedawać Lamele, ale popatrzcie na to z innej strony. To tak naprawde jest jego pierwszy sezon. W poprzednim był ciągle kontuzjowany i sobie nie pograł, więc można powiedzieć, że to jego pierwszy sezon i tak go oceniajmy. Poczatek sezonu przyzwoity, później opadl z sił a zamiast niego grał Towsend a od kilku tygodni gra naprawdę solidnie, notuje asysty, strzela, wyprowadza ataki i stwarza sytuacje kolegom z zespołu. Sprzedaż Erika byłaby głupotą,
23 maja 2015, 07:35
Kogucior napisał(a):
Chcecie sprzedawać Lamele, ale popatrzcie na to z innej strony. To tak naprawde jest jego pierwszy sezon. W poprzednim był ciągle kontuzjowany i sobie nie pograł, więc można powiedzieć, że to jego pierwszy sezon i tak go oceniajmy. Poczatek sezonu przyzwoity, później opadl z sił a zamiast niego grał Towsend a od kilku tygodni gra naprawdę solidnie, notuje asysty, strzela, wyprowadza ataki i stwarza sytuacje kolegom z zespołu. Sprzedaż Erika byłaby głupotą,

Oscar w pierwszym sezonie dla Chelsea zagrał zdecydowanie lepiej :P
Ale i ja sam jestem za tym, żeby Lamelę trzymać (chyba, że wyrwiemy Konoplyankę, wtedy jednego skrzydłowego trzeba będzie spuścić, niestety, i najpewniej będzie to Lamela)
Odżywają plotki o Morganie. Mam wyjątkowo nadzieję, że się nie spełnią i zostaniemy przy naszych. Chociaż, jeśli Poch uzna, że lepszy będzie duet Bentaleb-Schneiderlin to pewnie będzie miał rację :D Tylko potem znów będzie płacz, że wydaliśmy tyle $ na zawodnika, który nie spełnia pokładanych w nim nadziei :P
23 maja 2015, 09:15
a w czym ukrainiec jest lepszy od lameli ze jest według Ciebie wyżej w hierarchii ?:P

Lamalea pograł troche wiecej i w koncu zaczyna się rozgrywać, a tak kolejny zawodnik, z innej ligi i kolejna aklimatyzacja ;/
23 maja 2015, 09:23
Robert napisał(a):
Lamalea pograł troche wiecej i w koncu zaczyna się rozgrywać

Zawodnik za 30 milionów potrafi prosto kopnąć piłkę. No brawo.
23 maja 2015, 09:37
Wduwek napisał(a):
Zawodnik za 30 milionów potrafi prosto kopnąć piłkę. No brawo

Paulinho za prawie 20 czy 15, tego nie potrafi ;P
23 maja 2015, 10:01
Robert napisał(a):
Paulinho za prawie 20 czy 15, tego nie potrafi ;P

To prawda, ja nie przeczę że P8 to też nie jest zbyt udany transfer, tym niemniej mimo dużo bardziej defensywnych inklinacji, w podobnej liczbie ligowych meczów dla Spurs, Brazylijczyk strzelił 3 razy tyle bramek. A jakby odjąć Lameli gola strzelonego ręką to 6 razy tyle :P
23 maja 2015, 10:27
Według mnie Paulinho był odrobinę lepszym transferem od Lameli, co oczywiście nie zmienia faktu, że oba transfery to wielkie klapy. I cały czas jestem zdania, że Lameli przydałoby się wypożyczenie do innego klubu PL, tak, żeby grał regularnie i nabrał pewności w grze a nasz zespół nie straci wtedy na jakości z powodu przewracającego się o wszystko skrzydłowego.
23 maja 2015, 17:30
http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/627682/artikel_warum-wimmer-tottenham-rocken-wird.html

No to mamy pierwszy transfer. Info na Kickerze oznacza granicę pewności bliską 100%
23 maja 2015, 20:09
Sky sports też potwierdza
potwierdza.
23 maja 2015, 20:11
O tym transferze już było głośno od dłuższego czasu, poza tym nie jest to zawodnik o reputacji upoważniającej do gardzenia Nami. Fajnie, na tej pozycji to wzmocnienia Nam są potrzebne na wczoraj.
23 maja 2015, 20:47
Wduwek napisał(a):
O tym transferze już było głośno od dłuższego czasu, poza tym nie jest to zawodnik o reputacji upoważniającej do gardzenia Nami. Fajnie, na tej pozycji to wzmocnienia Nam są potrzebne na wczoraj

Tyle, że nie są to wzmocnienia, które zapewnią nam jakość w tej strefie.
23 maja 2015, 23:41
gld1337 napisał(a):
Tyle, że nie są to wzmocnienia, które zapewnią nam jakość w tej strefie

Poczekajmy aż zagra kilka spotkań. Nie stać nas na "pewniaków" więc musimy mieć nadzieje że młodzi zdolni jednak tę jakość pokażą.
24 maja 2015, 07:17
Robert napisał(a):
a w czym ukrainiec jest lepszy od lameli ze jest według Ciebie wyżej w hierarchii ?:P

Lamalea pograł troche wiecej i w koncu zaczyna się rozgrywać, a tak kolejny zawodnik, z innej ligi i kolejna aklimatyzacja ;/

Konoplyanka jest darmowy :P Jeśli go ściągniemy,to któregoś musimy się pozbyć - Lameli, Chadliego albo Townsenda.
No i Konoplyanka jest chyba bardziej dynamiczny (z tego, co oglądałem go na YT)

A tymczasem, Lpool chce wydać 30mln na Benteke :D
24 maja 2015, 07:46
gld1337 napisał(a):
Tyle, że nie są to wzmocnienia, które zapewnią nam jakość w tej strefie

Nie twierdzę, że zapewnią jakość na poziomie jakiego oczekujemy, natomiast jest ogromne prawdopodobieństwo, że będzie lepiej niż obecnie. Przecież my w tym sezonie mamy liczbę straconych goli na poziomie strefy spadkowej.
24 maja 2015, 10:34
Paul Mitchell rok temu sprowadził do Świętych np Mane czy Pelle. Też nikt nie sądził że zrobią taka furorę. Ja jestem dobrej myśli jeśli chodzi o zbliżające się okienko. Pewnie wszystkie transfery nie będą strzałami w dziesiątkę ale myślę że uda się sprowadzić kilka nie znanych do tej pory szerszej publiczności perełek.
24 maja 2015, 10:41
Walu napisał(a):
Paul Mitchell rok temu sprowadził do Świętych np Mane czy Pelle. Też nikt nie sądził że zrobią taka furorę. Ja jestem dobrej myśli jeśli chodzi o zbliżające się okienko. Pewnie wszystkie transfery nie będą strzałami w dziesiątkę ale myślę że uda się sprowadzić kilka nie znanych do tej pory szerszej publiczności perełek

Wydanie 60mln nie gwarantuje, że kupujemy gracza światowej klasy, choć w poprzednim klubie grał świetnie (np. di Maria do United). Dlatego jestem zdania, że każdy transfer powyżej 20 mln jest zbyt ryzykowny, bo koniec końców to i tak loteria.

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji