Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

2015 letnie okienko

Forum dyskusyjne » Transfery » 2015 letnie okienko
22 kwietnia 2015, 18:43
Moim zdaniem jeśli dostaniemy za Hugo 30mln, to będzie dobrze. :P Będzie na bramkarza nowego, a i Vorm nie jest taki zły.
Verts pewnie pójdzie, podobnie jak i Lloris, od nas, jeśli nie będzie LM. A to kolejne ok. 20mln.
Będzie co wydawać.
Jeśli oddamy Llorisa, fajnie byłoby ściągnąć Begovica ze Stoke, ale, podobno Asmirem interesuje się RM. Ale jeśli wciśniemy realowi Llorisa, to Begovic będzie dobrym zastępstwem.
http://www.theguardian.com/football/2015/apr/22/transfer-rumours-asmir-begovic-stoke-real-madrid

A tak z innej beczki:
http://www.footmercato.net/premier-league/transferts/info-fm-psg-inter-milan-man-city-yaya-toure-lache-ses-4-verites_152275
Toure chyba nie chce zostawać w City :)
22 kwietnia 2015, 19:09
Tylko że czynnikiem przeważającym w tym wypadku jest Mancini.

20 baniek za Vertonghena? Przecież to jest taki paralityk na boisku że głowa mała. Gra gorzej juniora.
22 kwietnia 2015, 19:15
Mateuszek napisał(a):
Tylko że czynnikiem przeważającym w tym wypadku jest Mancini.

20 baniek za Vertonghena? Przecież to jest taki paralityk na boisku że głowa mała. Gra gorzej juniora

Profil podobny, moim zdaniem, do Luiza (paralityk w obronie, genialny defensywny pomocnik), szkoda, że nie Poch nie używa go w ten sam sposób, jak używał go AVB.
22 kwietnia 2015, 19:47
Za LL i Vertsa weźmiemy mniej niż daliśmy za Soldado i Lamelę. Takie rzeczy tylko w Spurs ;)
22 kwietnia 2015, 21:04
sprzeda sie ich i kupimy 3 takich grajków po 15 mln jak paulinho ;p
22 kwietnia 2015, 21:15
iZgone napisał(a):
Profil podobny, moim zdaniem, do Luiza (paralityk w obronie, genialny defensywny pomocnik), szkoda, że nie Poch nie używa go w ten sam sposób, jak używał go AVB

Nie wiadomo czy Vertonghen by nie marudził, że gra jak defensywny pomocnik, tak jak to było z gra na boku obrony. Tym bardziej, że gra po lewej stronie przydawała mu się w reprezentacji i ponoć z miejsca odrzucił ofertę Arsenalu bo chcieli go tam wystawiać.

I kiedy niby AVB tam nim grał?
22 kwietnia 2015, 21:48
23 kwietnia 2015, 06:05
RAFO THFC napisał(a):

O Mamphisie to i tak nie ma co nawet marzyć. Raczej kupimy substytut w postaci Andre Ayew.
23 kwietnia 2015, 08:17
RAFO THFC napisał(a):
Serio w to wierzyłeś? :X Myślałem że wśród kibiców Tottenhamu już nie ma naiwniaków.
23 kwietnia 2015, 08:23
Za Lloris można by spróbować wyciągnąć Guilhermo Ochoę z ławki Malagi. Gość jest naprawdę niezłym bramkarzem, dziwne, że to Kamieni grywa w pierwszym składzie. :szok: A jeszcze lepszą opcją od Ochoi byłby Rui Patricio ze Sportingu. Tylko, że Portugalczyk coś tam przebąkiwał, że odejdzie z Lizbony dopiero jak Lwy zdobędą mistrzostwo kraju, czyli chyba nie w tym stuleciu. :rotfl:
23 kwietnia 2015, 08:25
RAFO THFC napisał(a):

Memphis od dawna jest przyklepany przez United i każdy powinien o tym wiedzieć. A plotki, że interesuje się nim Liverpool, Tottenham czy PSG to tylko podbijanie ceny, która i tak pewnie będzie kosmiczna.
23 kwietnia 2015, 08:41
Eidur napisał(a):
I kiedy niby AVB tam nim grał?

AVB wystawiał go to na skrzydle to na środku, ale czasem Verts wchodził w rolę libero, czasem pojawiał się też w polu karnym i w środku pola, gdzie odnajdywał się dużo lepiej, niż jako jeden z dwóch środkowych obrońców.
Michał napisał(a):
Za Lloris można by spróbować wyciągnąć Guilhermo Ochoę z ławki Malagi. Gość jest naprawdę niezłym bramkarzem, dziwne, że to Kamieni grywa w pierwszym składzie. :szok: A jeszcze lepszą opcją od Ochoi byłby Rui Patricio ze Sportingu. Tylko, że Portugalczyk coś tam przebąkiwał, że odejdzie z Lizbony dopiero jak Lwy zdobędą mistrzostwo kraju, czyli chyba nie w tym stuleciu. :rotfl:

:D
Generalnie nie brakuje naprawdę dobrych bramkarzy. Jest parę dobrych potencjalnych transferów nawet w samej Anglii.
23 kwietnia 2015, 09:04
Ja myślę że kandydatura Begovića jest jak najbardziej zasadna.

A myślicie że Vorm jest w stanie być naszym pierwszym bramkarzem? Na drugiego dać Archera np.?
23 kwietnia 2015, 10:06
Michał napisał(a):

W pakiecie z Wimmersem Timo Horn - bardzo dobry młody bramkarz. W DE co nieco już o takim PAKIECIE pisali w kontekście THFC.
23 kwietnia 2015, 12:33
Najgorsze jest to , że ( według prasy ) mamy zrobić 90 mln funtowy clear-out - co popieram - a do tego sprzedać Jana i Llorisa ( 90+50= 140 mln ) .

Do tego interesujemy się zawodnikami Mirallas ( w rozliczeniu z Lennonem ) , dwójkom Niemców ( 1 z Koloni , 2 z Shalke - 15+7=22 mln ) i jakimś bramkarzem ( +/- 15 mln - na droższego=lepszego Levy nie da kasy ) .

Boje się , że Levy będzie chciał "podbić" rekord finansowy klubu nie wydając za dużo na transfery .

Oczywiście z wypożyczenia wraza Alli i Pitchard , ale to wciąż za mało .
23 kwietnia 2015, 14:35
Mirallas w rozliczeniu z Lennona? Ale to brzmi :D Będziemy musieli dopłacić parę baniek.
23 kwietnia 2015, 17:27
Mateuszek napisał(a):
Mirallas w rozliczeniu z Lennona? Ale to brzmi :D Będziemy musieli dopłacić parę baniek

W rozliczeniu z Lennonem - czyli dopłacamy.
W rozliczeniu za Lennona - nic nie dopłacamy .

Napisałem poprawnie .
23 kwietnia 2015, 19:01
Drugler napisał(a):
W rozliczeniu z Lennonem - czyli dopłacamy.
W rozliczeniu za Lennona - nic nie dopłacamy .

Napisałem poprawnie
Zgadza się :ok::brawo:
23 kwietnia 2015, 19:03
Drugler napisał(a):
Najgorsze jest to , że ( według prasy ) mamy zrobić 90 mln funtowy clear-out - co popieram - a do tego sprzedać Jana i Llorisa ( 90+50= 140 mln ) .

Do tego interesujemy się zawodnikami Mirallas ( w rozliczeniu z Lennonem ) , dwójkom Niemców ( 1 z Koloni , 2 z Shalke - 15+7=22 mln ) i jakimś bramkarzem ( +/- 15 mln - na droższego=lepszego Levy nie da kasy ) .

Boje się , że Levy będzie chciał "podbić" rekord finansowy klubu nie wydając za dużo na transfery .

Oczywiście z wypożyczenia wraza Alli i Pitchard , ale to wciąż za mało

Kasa na stadion się przyda, bo Levy będzie chciał zaciskać pasa.
Moim zdaniem to rozsądne, pozbędziemy się balastów - Paulinho, Soldado (T_T), Kaboula itd. Nawet nie jest istotne, ile za nich dostaniemy (nie liczę na 90mln, 75mln jest bardziej realne)
Mirallas nie byłby doskonałym transferem w moich oczach. Ale ufam, że Poch wie, co robi.
Mateuszek napisał(a):
Ja myślę że kandydatura Begovića jest jak najbardziej zasadna.

A myślicie że Vorm jest w stanie być naszym pierwszym bramkarzem? Na drugiego dać Archera np.?

Myślę, że Vorm da radę grać jako podstawowy bramkarz. Może nie ma refleksu Llorisa czy Mignolet, ale jest solidny. Co do Archera - nie mam pojęcia, nie widziałem, jak broni
24 kwietnia 2015, 06:40
@iZgone ponoć mamy dzielić stadion z jakąś drużyną z futbolu amerykańskiego , więc kasa poszłaby pół na pół .

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji