Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512513 odsłon

jin_tae

13 sierpnia 2013, 21:54

RAFO THFC napisał(a):
"dokładnie, a taki Eriksen to będzie nas po nogach całował za możliwość grania z kogutem na piersi"

-- po co nam 158 pomocnik --- mamy LH na tą pozycje, jest Chadli, Dembele .... nie dajmy się zwariować !

:mysli:
a Bale to napastnik?

benio997

13 sierpnia 2013, 21:57

RAFO THFC napisał(a):
===
ja tam jestem sceptyczny do takich transferów, jeśli chcemy szukać diamentów i ich oszlifować, jedźmy na Bałkany albo do Burkina Faso a nie do FCB... to wielki klub i oni bardzo dobrze zapowiadającego zawodnika nie puszczą --- natomiast dobrze zapowiadającego się - JUŻ TAK ! - a po co nam taki???? --- ktoś z was chce przegrać z FCB za 4 lata w finale LM???? :mysli:

Piqué

Walu

13 sierpnia 2013, 22:16

trzaskal napisał(a):
transfer request? GB nie ma w umowie kwoty odstępnego w związku z tym o jakim transfer request gadamy. Masz rację, że medialnie zachowuje się jak proff ale w stosunku do klubu jak gówniarz

Zaraz zaraz, chyba ktoś nie wie na czym transfer request polega. Jak ktoś ma kwotę odstępnego w kontrakcie to nie musi żadnego request składać, tylko przychodzi oferta o odpowiedniej wysokości i klub musi ją zaakceptować.
Transfer request ma miejsce gdy żadnej kwoty odstępnego w kontrakcie nie ma, albo jest zaporowa i wtedy zawodnik, który chce odejść żąda (request - żądanie - słowo klucz!) od klubu, żeby zaakceptował ofertę i sprzedał go do innego klubu. Tak zrobił na przykład Benteke, który też przecież nie miał żadnej klauzuli odejścia.
Sądziłem, że nie trzeba Ci tłumaczyć takich podstaw.

Hades

14 sierpnia 2013, 00:08

Tak kurwa, po co nasi kupuja defensywnego pomocnika, kiedy mamy swiezo po kontuzji kolana Sandro, sprzedanego do QPR Parkera i Livermore'a. Na chuj ten pomocnik. Lepiej kupic kogos na miejsce Bale'a, Dembele, Gylfiego, Chadliego, Holtby'ego.

RAFO THFC

14 sierpnia 2013, 07:07

kiedy to okienko się kończy ??? - wie ktoś dokładnie do kiedy ta karuzela ?

jin_tae

14 sierpnia 2013, 07:31

RAFO THFC napisał(a):
kiedy to okienko się kończy ??? - wie ktoś dokładnie do kiedy ta karuzela ?

Do momentu az Bale nie przejdzie do realu

trzaskal

14 sierpnia 2013, 07:54

Walu napisał(a):
Zaraz zaraz, chyba ktoś nie wie na czym transfer request polega. Jak ktoś ma kwotę odstępnego w kontrakcie to nie musi żadnego request składać, tylko przychodzi oferta o odpowiedniej wysokości i klub musi ją zaakceptować.
Transfer request ma miejsce gdy żadnej kwoty odstępnego w kontrakcie nie ma, albo jest zaporowa i wtedy zawodnik, który chce odejść żąda (request - żądanie - słowo klucz!) od klubu, żeby zaakceptował ofertę i sprzedał go do innego klubu. Tak zrobił na przykład Benteke, który też przecież nie miał żadnej klauzuli odejścia.
Sądziłem, że nie trzeba Ci tłumaczyć takich podstaw

To w takim przypadku zawsze zawodnik może żądać transfer request bez względu czy na zapisane 1 mln czy 1 mld albo wogóle nic nie ma zapisane. Ja miałem wrażenie, że to dotyczy zapisanych w kontrakcie sum odstępnych. Jeśli jakiś klub chce tę sumę zapłacić to zawodnik żąda wtedy właśnie transfer request. No ale widocznie transfer request jest to żądanie transferu w każdych okolicznościach....ja głupia pizda.

Efendi6

14 sierpnia 2013, 08:39

A ja mam pytanie trochę z innej beczki?. Co z tym Freyerem czy frayem, co pozyskaliśmy na obronę w zeszłym okienku... Gdzie on tam gra?,,:|

NestEa

14 sierpnia 2013, 08:57

I po co to transfer request niby?:D Skoro jego złożenie i tak nie zmusza prezesa do sprzedaży ;D już lepiej łagodnie próbować dojść do porozumienia niż robić kwas takim requestem i wkurwiać właściciela brzydko mówiąc;d

vebq

14 sierpnia 2013, 09:22

ciekawe skąd ten news.. jakie źródło

varba

14 sierpnia 2013, 09:28

Hades napisał(a):
Tak kurwa, po co nasi kupuja defensywnego pomocnika, kiedy mamy swiezo po kontuzji kolana Sandro, sprzedanego do QPR Parkera i Livermore'a. Na chuj ten pomocnik. Lepiej kupic kogos na miejsce Bale'a, Dembele, Gylfiego, Chadliego, Holtby'ego

Tylko mi póżniej nie płacz, że strzelamy za mało bramek, albo że Soldado nie gra jak w Valencii, bo kreatywność w środku pola będzie żałośnie niska

vebq

14 sierpnia 2013, 09:53

nie sądzę by nasza kreatywność będzie nisko żałosna.. Zwłaszcza z Bale'm i Dembele

benio997

14 sierpnia 2013, 09:54

10:15 – I tak zwana BOMBA! Gareth Bale również podczas zgrupowania reprezentacji Walii zadeklarował, że już NIGDY nie zagra w koszulce Tottenhamu Hotspur. Skrzydłowy Kogutów jest mocno poirytowany brakiem akceptacji oferty Realu Madryt bijącej rekord świata pod względem kwoty ze strony jego klubu.

olivier

14 sierpnia 2013, 10:05

Dupa a nie bomba. Bale ma kontuzje i koniec, kropka. Lamela na celowniku Tottenhamu , ponoć otworzyliśmy negocjacje i Roma oczekuje kwoty bliskiej 30-35 mln. funtów. Baldini ponoć dostał zielone światło na transfer.

PieS

14 sierpnia 2013, 10:26

Lepiej brać Eriksena, skrzydłowi nam nie potrzebni...

Zolter

14 sierpnia 2013, 10:35

Mając Soldado potrzebujemy kreatywności a nie Lameli który na boku ataku jest faktycznie dobry ale to zawodnik raczej od rajdów i indywidualnych akcji niż ktoś kreatywny kto by piłki posyłał.

Hades

14 sierpnia 2013, 11:06

varba napisał(a):
Tylko mi póżniej nie płacz, że strzelamy za mało bramek, albo że Soldado nie gra jak w Valencii, bo kreatywność w środku pola będzie żałośnie niska

Plakanie z powodu strzelania zbyt malej ilosci bramek wydaje mi sie lepsze od plakania, ze za duzo ich tracimy.

varba

14 sierpnia 2013, 11:18

Hades napisał(a):
Plakanie z powodu strzelania zbyt malej ilosci bramek wydaje mi sie lepsze od plakania, ze za duzo ich tracimy

Problem polega na czytaniu ze zrozumieniem. Nie w tym problem że ktoś narzeka że strzelamy mało bramek, skoro trafnie spostrzegł że brakuje nam kreatywnych zawodników, wtedy racja leży po jego stronie. Ty twierdzisz że są zbyteczni, więc jak się okaże, że nie są, Twoje narzekanie będzie zwykłą hipokryzją. Ja zawsze twierdziłem, że potrzebujemy stopera po sprzedaży Caulkera, więc moje płakanie to będzie potwierdzenie diagnozy, którą wcześniej postawiłem. Mam nadzieje, że ująłem to dla ciebie zrozumiale.

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła