Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512512 odsłon

Hades

14 sierpnia 2013, 11:54

Nie pierdol mi tu o czytaniu ze zrozumieniem, skoro wg Ciebie ja 'twierdze ze kreatywni zawodnicy sa zbyteczni'.
Capoue jest w tej chwili wazniejszy od Eriksena.
Ty napisales, ze defensywny pomocnik nie jest nam potrzebny, a potem, zebym nie plakal jak bedziemy strzelac za malo bramek. Ja, broniac swojego zdania(Capoue jest teraz wazniejszy od Eriksena) napisalem, ze wole plakac z powodu zbyt malej ilosci bramek zdobytych niz zbyt duzej straconych. Teraz wiem o co Ci chodzilo, ale troche inaczej to odebralem.

Kolejna sprawa, nie traktuj mnie jak jasnowidza. Skad moge wiedziec przed sezonem w jakiej dyspozycji bedzie Gylfi, Holtby, Dembele czy Paulinho(te towarzyskie sa smiechu warte)? To powinna byc sprawa AVB i jak nie zauwazy spadku formy czy jej braku, to mam pelne prawo narzekac.

Poza tym chyba wszyscy twierdzili, ze potrzebujemy stopera, skoro zostalo nam ich tylko 3, w tym dwoch bylo kontuzjowanych.

olivier

14 sierpnia 2013, 11:57

Defensywny pomocnik jest nam potrzebny bo Parker i Hudd odchodzą. Nie wiadomo co z Livermore. Więc zostaje nam tylko Sandro i Paulinho. Tak więc Capoue jest bardzo dobrym transferem a Eriksen jest zbędny bo na jego pozycji może grać Sigurdsson jak i Holtby.

olivier

14 sierpnia 2013, 12:10

Huddlestone i Livermore w Hull City. Huddlestone - transfer definitywny za 5 mln. funtów a Livermore wypożyczenie.

bart

14 sierpnia 2013, 12:13

olivier napisał(a):
Huddlestone i Livermore w Hull City. Huddlestone - transfer definitywny za 5 mln. funtów a Livermore wypożyczenie

oficjalnie? :plotki:

olivier

14 sierpnia 2013, 12:22

Podane przez Sky Sports. Dziś lub najpóźniej jutro będzie już oficjalka. Tak więc niektórych nie rozumiem. Teraz zostają nam na środek pomocy Dembele, Sandro po kontuzji i Paulinho. Tak więc potrzeba nam jeszcze jednego :)

bart

14 sierpnia 2013, 12:23

jeszcze ewentualnie kapu jak już będzie :skromny:

smackey

14 sierpnia 2013, 12:47

suarez podpisuje nowy kontrakt z liverpoolem ponoć, także nie wiem kogo oni mogli by konkretnego kupić

Drugler

14 sierpnia 2013, 12:48

Po co się kłócimy , czy potrzebny nam defensywny pomocnik , offensywny , skoro tak naprawdę to trzeba ściągnąć obydwu .
Mam już dość patrzenia na tottenham , który podaje piłkę do bale`a , patrzy i bije brawo . Siggurdson to nie ta klasa co półtora sezona temu ( jeśli ktoś sądzi , że jest lepiej lub tak samo to jest w błędzie ) , holtby jak narazie to nic nie pokazał .

Ściągamy dwóch środkowych pomocników ( paulinho , capoue ) , oddajemy trzech ( parker , livermore , big tom ) - dla zachowania równowagi trzeba trzeciego . Uważam , że eriksen byłby idealny . Capue defensywny , paulinho w połowie , eriksen offensywny .

Trzeba obrońcy i nie będę tu pisał dlaczego bo każdy wie . Kto to będzie? Nie wiem - mam nadzieję , że nie Bartra bo nie mogę patrzeć na jego grę . Chętnie widziałbym tego obrońcę z valenci , przynajmniej soldado miałby kolegę .

W dodatku trzeba kupić napastnika - najlepiej młodego i sprzedać kogoś z dwójki ade / defoe . Chyba , że AVB da szanse temu młodemu czarnoskóremu napastnikowi . Chętnie widziałbym u nas jakiegoś belga , bo mają teraz złote pokolenie .

Michał

14 sierpnia 2013, 14:03

Drugler napisał(a):
Chętnie widziałbym u nas jakiegoś belga , bo mają teraz złote pokolenie

Chadli, Janek, blisko podobno jest Toby...

Eriksen i Capoue są nam bardzo potrzebni, bo jeśli odejdą Jake i Tom, to zostajemy z Dembele, Paulinho, Holtbym zagadką i Sandro po kontuzji. Poza tym faktycznie przydałoby nam się trochę kreatywności, którą wprowadzić może Eriksen. Capoue się przyda do wydłużenia ławki. Do tego stoper, Toby po udanym transferze Janka wydaje się idealną opcją, tymbardziej że mamy dobre stosunki z Ajaxem i można by scignac go w pakiecie z Eriksenem.

Dobry motyw to też Willian z Anzy. Oni tam mają teraz wyprzedaż i jeśli rzucilibysmy 30 mln (dużo ale jest tego wart) to byśmy mieli go w kieszeni. W mediach pojawiają się plotki, że się nim interesujemy, fajnie jak by było coś na rzeczy.

KonradM

14 sierpnia 2013, 14:38

Jak narazie to kupilismy Soldado za 30 mln euro ( nasz prezes napewno byl gotowy na ten wydatek przed otwarciem okna) , do tego dochodzi paulinho za 22 mln euro, sprzedani sa big tom i parker za okolo 12 mln euro + pewnie 1 mln za wypozyczenie livermora, takze na srodku pomocy jestesmy jakies 9 mln do tylu, za kwote ze sprzedazy caulkera przychodzi Capoue a dempsa chadlii. Takze poki co zainwestowalismy 39 mln euro i mysle ze jestesmy jeszcze w stanie ze 20 zainwestować w duet eriksen/toby. Przy braku sprzedazy Ade i Bale wiecej wzocnien nie potrzebujemy :) ahh poniosla mnie fantazja ale bylbym bardzo zadowolony z takiego okienka :)

MichalTOT

14 sierpnia 2013, 14:42

rozpamiętując wcześniejsze okienka ja już jestem zadowolony :) uwierzcie że póki co stoimy na twardym gruncie

olivier

14 sierpnia 2013, 14:50

Nie czytajecie tego badziewia The Sun z anglia.goal.pl ! Gareth nie udzielił żadnego komentarza o transferze ! Bale ma naprawdę kontuzje i nigdzie nie odejdzie bo po co 2 tygodnie temu mówiłby, że chce osiągnąć z Tottenhamem TOP4 i chce żeby Boas wydobył z niego to co najlepsze ?

Hades

14 sierpnia 2013, 15:07

Mozemy o wiele wiecej zanwestowac niz 20 mln. Pytanie czy bedzie okazja. Na pewno jakis obronca przyzjdzie, moze dwoch, do tego Capoue, moze napastnik i jeszcze jakis pomocnik.

olivier

14 sierpnia 2013, 15:20

Eriksen, Capoue, Rami/Alderwiereld, Coentrao, Capoue, Willian, Lamela, Vadillo - tymi graczami się interesujemy, a ponoć Lamele chce Boas bez względu na to czy Bale zostanie bo ponoć idealnie pasuje do jego koncepcji. Tak więc pierwsza linia ataku zapowiada się na papierze rewelacyjnie. Do tego jeszcze jakby Coentrao i Rami to już wogóle, nic tylko walczyć o majstra.

varba

14 sierpnia 2013, 15:21

Hades napisał(a):
Nie pierdol mi tu o czytaniu ze zrozumieniem, skoro wg Ciebie ja 'twierdze ze kreatywni zawodnicy sa zbyteczni'.
Capoue jest w tej chwili wazniejszy od Eriksena.
Ty napisales, ze defensywny pomocnik nie jest nam potrzebny, a potem, zebym nie plakal jak bedziemy strzelac za malo bramek. Ja, broniac swojego zdania(Capoue jest teraz wazniejszy od Eriksena) napisalem, ze wole plakac z powodu zbyt malej ilosci bramek zdobytych niz zbyt duzej straconych. Teraz wiem o co Ci chodzilo, ale troche inaczej to odebralem.

Kolejna sprawa, nie traktuj mnie jak jasnowidza. Skad moge wiedziec przed sezonem w jakiej dyspozycji bedzie Gylfi, Holtby, Dembele czy Paulinho(te towarzyskie sa smiechu warte)? To powinna byc sprawa AVB i jak nie zauwazy spadku formy czy jej braku, to mam pelne prawo narzekac.

Poza tym chyba wszyscy twierdzili, ze potrzebujemy stopera, skoro zostalo nam ich tylko 3, w tym dwoch bylo kontuzjowanych

Jak będziesz przeklinał to pokasuje ci te posty. Skoro ja pomimo twojego młodego wieku nie wyrażam się do Ciebie w ten sposób to Ty do mnie też nie będziesz.

Prawdopodobnie będziemy grać systemem 4-2-3-1 więc ilu defensywnych pomocników potrzebujesz do tej formacji? Ja przyjmę Capoue z otwartymi rękami, ale Eriksen byłby kluczem do wszystkiego. W Ajaxie świetnie współpracuje z De Jongiem, poza tym to talent pokroju Maty czy D. Silvy, więc wolałbym nie popełniać błędu jak ze Suarezem, niby też nie był nam potrzebny.

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła