Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512488 odsłon

jin_tae

16 sierpnia 2013, 17:35

RAFO THFC napisał(a):
Tottenham go Lamela crazy with increased €40m bid according to Italian media outlets

-- ja pierdole --- nie poznaje tego klubu! :D

To dobrze czy źle?

RAFO THFC

16 sierpnia 2013, 17:35

"Szacun, Tottenham jedzie po top 2"

---
jak można walczyć o 2 miejsce?
tylko tytuł się liczy...

RAFO THFC

16 sierpnia 2013, 17:36

jin - ani dobrze ani źle ... po-prostu to jest jakiś MATRIX

Motorniczy

16 sierpnia 2013, 17:39

RAFO THFC napisał(a):
"Szacun, Tottenham jedzie po top 2"

---
jak można walczyć o 2 miejsce?
tylko tytuł się liczy

Słusznie :brawo::D

olivier

16 sierpnia 2013, 17:47

Calciomercato.com: Roma skłonna sprzedać Erika do Tottenhamu.

trzaskal

16 sierpnia 2013, 17:49

RAFO THFC napisał(a):
Tottenham go Lamela crazy with increased €40m bid according to Italian media outlets

-- ja pierdole --- nie poznaje tego klubu! :D

Ja też nie poznaję:

Italian press saying we're planning an 80m treble swoop on roma for pjanic, lamella and osvaldo

olivier

16 sierpnia 2013, 17:58

Lamela, Osvaldo, Eriksen/Willian, Alderwiereld/Rami - Czwórka z tych graczy ma wzmocnić Tottenham by skłonić Bale do pozostania w klubie.

Robert

16 sierpnia 2013, 18:12

Starczyłby spokojnie Lamela, Eriksen i którys z obronców :luzik:

Mateusz

16 sierpnia 2013, 18:23

Nie wierzę, żebyśmy jeszcze kogoś kupili przy pozostaniu Garetha.

jin_tae

16 sierpnia 2013, 18:28

Mateusz napisał(a):
Nie wierzę, żebyśmy jeszcze kogoś kupili przy pozostaniu Garetha

To uwierz - to jest ostatni moment, żeby wygrać ligę na inaugurację nowego stadionu(w rok czasu budujemy nowy stadion i odbieramy puchar na NEW WHL

Sawik

16 sierpnia 2013, 18:44

Mateusz napisał(a):
Nie wierzę, żebyśmy jeszcze kogoś kupili przy pozostaniu Garetha

Jakbyś nie wiedział to w ciągu czterech ostatnich sezonów tak naprawdę wydaliśmy na transfery 3 miliony euro, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników.

Raz na parę lat można zaszaleć :)

KonradM

16 sierpnia 2013, 18:58

Sawik napisał(a):
Jakbyś nie wiedział to w ciągu czterech ostatnich sezonów tak naprawdę wydaliśmy na transfery 3 miliony euro, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników.

Raz na parę lat można zaszaleć :)

Gdzieś na angielskich stronach tottenhamu z 2 tyg. temu czytałem ciekawy artykuł. Gościu który pisał go postawił teze że Levy i Lewis nie byli przekonani co do transferów Harrego i nie za bardzo wierzyli w jego wizje, szczególnie poprzez sciąganie i próbowanie ściągnąć podstarzałych zawodników typu. Saha, parker, Anelka, Neville. Dlatego zdecydowali się na zwolnienie i zatrudnienie AVB. Teraz po pierwszym w miare udanym sezonie (przy średniej kadrze i wystrzeleniu formy Bale) zobaczyli, że warto zainwestować. Tak jakby kasa cały czas była tylko nasz prezes nie wierzył w Harrego...

Michał

16 sierpnia 2013, 19:08

Chadli, Paulinho, Soldado, Rami/Toby, Eriksen/Pjanic, Osvaldo, Lamela/Willian + wyprzedaż całego szrotu. To brzmi za pięknie na Spursiaków by uwierzyć...

Ogólnie to Lamela/Willian jest nam niepotrzebny, jeśli w Londynie zostanie Bale. Osvaldo też, jak nie uda nam się wypieprzyć kogoś z pary Adebayor - Defoe. Ogólnie jeśli uda nam się ściągnąć duet z Ajaxu, to będę wniebowzięty, bo to będzie najlepsze okienko od kiedy kibicuję Kogutom (dwazerozeroosiem)...

Co do Bale to sprawa jest ciężka. Z jednej strony chłopak jest po zajebistym sezonie i za rok może być ciężko dostać za niego 50 mln. Z drugiej strony gdyby został, a my wzmocnili się wcześniej wspomnianymi zawodnikami z geniuszem Andrzeja walczylibyśmy o mistrza. Czy dostaniemy za niego te 85 mln + Fabio, czy zostanie, ja i tak będę zadowolony. :muza: :D

Co do typowania Premier League, to u mnie wyglądałoby to tak (z obecnymi kadrami zespołów):
1.United 2.City 3.Chelsea 4.Spurs :rotfl: 5.Liverpool 6.Arsenal :wysmiewacz: 7.Everton 8.Swansea 9.Newcastle 10.Aston Villa 11.West Ham 12.Fulham 13.Norwich 14.Southampton 15.Hull 16.West Brom 17.Crystal 18.Stoke 19. Cardiff 20.Sunderland

jin_tae

16 sierpnia 2013, 19:10

Michał napisał(a):
Chadli, Paulinho, Soldado, Rami/Toby, Eriksen/Pjanic, Osvaldo, Lamela/Willian + wyprzedaż całego szrotu. To brzmi za pięknie na Spursiaków by uwierzyć... :muza:

Ogólnie to Lamela/Willian jest nam niepotrzebny, jeśli w Londynie zostanie Bale. Osvaldo też, jak nie uda nam się wypieprzyć kogoś z pary Adebayor - Defoe. Ogólnie jeśli uda nam się ściągnąć duet z Ajaxu, to będę wniebowzięty, bo to będzie najlepsze okienko od kiedy kibicuję Kogutom (dwazerozeroosiem)...

Co do Bale to sprawa jest ciężka. Z jednej strony chłopak jest po zajebistym sezonie i za rok może być ciężko dostać za niego 50 mln. Z drugiej strony gdyby został, a my wzmocnili się wcześniej wspomnianymi zawodnikami z geniuszem Andrzeja walczylibyśmy o mistrza. Czy dostaniemy za niego te 85 mln + Fabio, czy zostanie, ja i tak będę zadowolony.

Co do typowania Premier League, to u mnie wyglądałoby to tak (z obecnymi kadrami zespołów):
1.United 2.City 3.Chelsea 4.Spurs 5.Liverpool 6.Arsenal 7.Everton 8.Swansea 9.Newcastle 10.Aston Villa 11.West Ham 12.Fulham 13.Norwich 14.Southampton 15.Hull 16.West Brom 17.Crystal 18.Stoke 19. Cardiff 20.Sunderland

United z obecną kadrą nie ma szans na top 2. Środek pomocy jest gorszy niż w Swansea czy Newcastle

Sawik

16 sierpnia 2013, 19:11

KonradM napisał(a):
Gdzieś na angielskich stronach tottenhamu z 2 tyg. temu czytałem ciekawy artykuł. Gościu który pisał go postawił teze że Levy i Lewis nie byli przekonani co do transferów Harrego i nie za bardzo wierzyli w jego wizje, szczególnie poprzez sciąganie i próbowanie ściągnąć podstarzałych zawodników typu. Saha, parker, Anelka, Neville. Dlatego zdecydowali się na zwolnienie i zatrudnienie AVB. Teraz po pierwszym w miare udanym sezonie (przy średniej kadrze i wystrzeleniu formy Bale) zobaczyli, że warto zainwestować. Tak jakby kasa cały czas była tylko nasz prezes nie wierzył w Harrego

Zrobiłem nawet zestawienie :)

"Tottenham jest bądź co bądź bogatym klubem i nie potrzebuje pieniędzy za Bale'a.

Każda spekulacja odnośnie kolejnych transferów w naszym wykonaniu insynuuje, że mamy sprzedać Bale'a, ale poziom dziennikarzy w dzisiejszych czasach jest na dosyć niskim poziomie, gdyż mają problemy z tym, żeby sprawdzić iż właścicielem klubu jest brytyjski biznesmen Joe Lewis, którego majątek wyceniany jest na 4,2 miliarda dolarów, tak więc stać go, żeby raz na parę lat w ciągu okienka transferowego wydać sumę opiewającą na 100 milionów euro.

Nie jesteśmy szejkami, żeby co roku wydawać 100 milionów euro na transfery, ale raz na 3-4 lata można zaszaleć.

Ponadto nie można zapominać, że podczas ostatniego letniego okienka transferowego nie wydaliśmy dużo, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników w tym Modricia Z mojego wyliczenia wychodzi, że bilans sezonu 2012/2013 to niecałe 6 milionów euro na minusie, czyli tyle tak naprawdę wydaliśmy.

Jeśli chodzi o sezon 2011/2012 to bilans na transferach to ponad 34 miliony euro na plus.

Sezon 2010/2011 to ponad 23 miliony euro na minusie.

Sezon 2009/2010 to ponad 8 milionów euro na minusie.

Po raz ostatni poważnie zaszaleliśmy podczas sezonu 2008/2009, wydając na transfery ponad 142 miliony euro, a zarabiając ponad 90 milionów euro, czyli wtedy wydaliśmy około 52 miliony euro.

Jeszcze gorzej było w sezonie 2007/2008, bo wydaliśmy na transfery ponad 90 milionów euro, a zarobiliśmy na sprzedaży zawodników ponad 20 milionów euro, czyli około 70 milionów euro w plecy.

Ostatnie cztery sezony to bardzo dobre ruchy ze strony Tottenhamu.

Z mojego wyliczenia wychodzi mi, że w ciągu ostatnich czterech lat wydaliśmy tylko 3 miliony euro na transfery!

Brawo Daniel Levy! :)

Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale :)

Przypomnę również o zarobkach graczy. W porównaniu do innych drużyn nie płacimy ogromnych tygodniówek."

Warto zauważyć, że zaufali Ramosowi i wydali dosyć dużo pieniędzy, które poszły w błoto.
Tym razem błędu nie powtórzyli, dali sezon Boasowi na sprawdzenie się. Udowodnił, że można zajść wysoko z wąską kadrą, dlatego zapewne postanowili dać mu sporo pieniędzy do zainwestowania.

Warto zwrócić na średni wiek w naszej drużynie to 26,48. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że odejdzie jeszcze Parker, Gomes i Adebayor, a dojdą młodzi zawodnicy to ta średnia będzie jeszcze niższa (Friedel zawyża niestety :P).

Robimy mądre transfery i nie płacimy wielkich stawek w przeciwieństwie do innych drużyn. Świetnym przykładem jest fakt, że za podstawowego zawodnika reprezentacji Brazylii, którym jest Paulinho i ma 25 lat zapłaciliśmy około 19 milionów euro, a Manchester City zapłacił za 28-letniego Fernandinho 40 milionów euro, który mecze Canarinhos ogląda z ławki rezerwowych.

Chadli i Capoue zostali ściągnięci za bardzo dobre kwoty i tutaj absolutnie nie ma o co się przyczepić. W dodatku są młodzi.

Jedynie można przyczepić się do transferu Soldado, bo chłop ma 28 lat i trzeba było zapłacić 30 milionów euro, ale niestety nikogo innego nie było na rynku transferowym, kto mógł nam zapewnić tyle bramek na sezon. Niestety przespaliśmy parę transferów. Ponadto kwoty poszły w ostatnich latach wysoko w górę.

Sawik

16 sierpnia 2013, 19:12

jin_tae napisał(a):
United z obecną kadrą nie ma szans na top 2. Środek pomocy jest gorszy niż w Swansea czy Newcastle

Rzadko się z Tobą zgadzam, ale podpisuję się pod tym :)

Gray

16 sierpnia 2013, 19:19

Sawik napisał(a):
Alen Halilović może niedługo zostać kupiony przez Tottenham, jednak prawdopodobnie zostanie w swoim macierzystym klubie na zasadzie wypożyczenia z londyńskiego klubu.
Tottenham złożył także ofertę za dwóch zawodników Ajaxu: Christiana Eriksena oraz Toby'ego Alderweirelda. O Belga stara się też Spartak Moskwa. Z kolei agent Duńczyka przyznaje, że szuka swojemu klientowi klubu grającego w Lidze Mistrzów.
Na celowniku Kogutów jest też Christian Atsu z FC Porto. Inny zawodnik na oku angielskiego klubu to Eric Lamela z AS Roma
Robi się ciekawie :cwaniak: aż mnie to wszystko zaczyna zadziwiać, rzecz biorąc pozytywnie :D

KonradM

16 sierpnia 2013, 19:20

Sawik napisał(a):
Zrobiłem nawet zestawienie :)

"Tottenham jest bądź co bądź bogatym klubem i nie potrzebuje pieniędzy za Bale'a.

Każda spekulacja odnośnie kolejnych transferów w naszym wykonaniu insynuuje, że mamy sprzedać Bale'a, ale poziom dziennikarzy w dzisiejszych czasach jest na dosyć niskim poziomie, gdyż mają problemy z tym, żeby sprawdzić iż właścicielem klubu jest brytyjski biznesmen Joe Lewis, którego majątek wyceniany jest na 4,2 miliarda dolarów, tak więc stać go, żeby raz na parę lat w ciągu okienka transferowego wydać sumę opiewającą na 100 milionów euro.

Nie jesteśmy szejkami, żeby co roku wydawać 100 milionów euro na transfery, ale raz na 3-4 lata można zaszaleć.

Ponadto nie można zapominać, że podczas ostatniego letniego okienka transferowego nie wydaliśmy dużo, biorąc pod uwagę ile zarobiliśmy na sprzedaży zawodników w tym Modricia Z mojego wyliczenia wychodzi, że bilans sezonu 2012/2013 to niecałe 6 milionów euro na minusie, czyli tyle tak naprawdę wydaliśmy.

Jeśli chodzi o sezon 2011/2012 to bilans na transferach to ponad 34 miliony euro na plus.

Sezon 2010/2011 to ponad 23 miliony euro na minusie.

Sezon 2009/2010 to ponad 8 milionów euro na minusie.

Po raz ostatni poważnie zaszaleliśmy podczas sezonu 2008/2009, wydając na transfery ponad 142 miliony euro, a zarabiając ponad 90 milionów euro, czyli wtedy wydaliśmy około 52 miliony euro.

Jeszcze gorzej było w sezonie 2007/2008, bo wydaliśmy na transfery ponad 90 milionów euro, a zarobiliśmy na sprzedaży zawodników ponad 20 milionów euro, czyli około 70 milionów euro w plecy.

Ostatnie cztery sezony to bardzo dobre ruchy ze strony Tottenhamu.

Z mojego wyliczenia wychodzi mi, że w ciągu ostatnich czterech lat wydaliśmy tylko 3 miliony euro na transfery!

Brawo Daniel Levy! :)

Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale :)

Przypomnę również o zarobkach graczy. W porównaniu do innych drużyn nie płacimy ogromnych tygodniówek."

Warto zauważyć, że zaufali Ramosowi i wydali dosyć dużo pieniędzy, które poszły w błoto.
Tym razem błędu nie powtórzyli, dali sezon Boasowi na sprawdzenie się. Udowodnił, że można zajść wysoko z wąską kadrą, dlatego zapewne postanowili dać mu sporo pieniędzy do zainwestowania.

Warto zwrócić na średni wiek w naszej drużynie to 26,48. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że odejdzie jeszcze Parker, Gomes i Adebayor, a dojdą młodzi zawodnicy to ta średnia będzie jeszcze niższa (Friedel zawyża niestety :P).

Robimy mądre transfery i nie płacimy wielkich stawek w przeciwieństwie do innych drużyn. Świetnym przykładem jest fakt, że za podstawowego zawodnika reprezentacji Brazylii, którym jest Paulinho i ma 25 lat zapłaciliśmy około 19 milionów euro, a Manchester City zapłacił za 28-letniego Fernandinho 40 milionów euro, który mecze Canarinhos ogląda z ławki rezerwowych.

Chadli i Capoue zostali ściągnięci za bardzo dobre kwoty i tutaj absolutnie nie ma o co się przyczepić. W dodatku są młodzi.

Jedynie można przyczepić się do transferu Soldado, bo chłop ma 28 lat i trzeba było zapłacić 30 milionów euro, ale niestety nikogo innego nie było na rynku transferowym, kto mógł nam zapewnić tyle bramek na sezon. Niestety przespaliśmy parę transferów. Ponadto kwoty poszły w ostatnich latach wysoko w górę

No właśnie też mi się wydaje że teraz nie chcieli tego samego błędu popełnić co z Ramosem, pamiętam te okienka co naprawdę sporo kasy wydawaliśmy i myśle, że Joe Lewis chce zaryzykować :D

Michał

16 sierpnia 2013, 19:24

jin_tae napisał(a):

Fakt środek pomocy u nich leży, przydałby się im ktoś w rodzaju naszego szczurka, Cesca czy właśnie Eriksena, kogoś, kto kontrolowałby tempo gry. Zastanawiam się na co czeka United. Nie ma u nich żadnego ruchu transferowego, ani w jedną, ani w drugą stroną. A kilku zawodników przydałoby się wymienić...

KonradM

16 sierpnia 2013, 19:27

A tutaj ciekawostka :)
Spurs won all 4 Premier League games that Sunday's referee Mark Clattenburg took charge of last season.

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła