Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512487 odsłon

Michał

16 sierpnia 2013, 19:29

Sawik napisał(a):
Świetnym przykładem jest fakt, że za podstawowego zawodnika reprezentacji Brazylii, którym jest Paulinho i ma 25 lat zapłaciliśmy około 19 milionów euro, a Manchester City zapłacił za 28-letniego Fernandinho 40 milionów euro, który mecze Canarinhos ogląda z ławki rezerwowych.

Nie jestem jakimś wielkim kibicem Brazylii, ale z tego co się orientuję, to Fernandinho mecze Canarinhos ogląda w telewizji...

Emilian

16 sierpnia 2013, 19:34

Jak dobrze Sawik, że zajmujesz się liczeniem na kartce a nie podejmujesz jakichkolwiek decyzji w kontekście finansów :boisie:

Jeśli uważasz, że istotny wpływ na wynik finansowy klubu ma bilans między transfer in i transfer out to tak jakby Ci stawał na myśl o analu... nawet ponętnej murzyneczki :D

Michał

16 sierpnia 2013, 20:11

Z tego co się orientuję to Monaco jest niezależne w stosunku do Francji, ale sam już nie wiem.:glupek: Chyba raczej nie Ligue 1, bo to zdecydowanie działa na niekorzyść całej ligi, więc nie mam pojęcia kto mógł mieć taki "świetny" pomysł. :brawo: Tak czy siak Falcao na pewno wzmocniłby Tottenham, a jeśli mamy ściągać nazwiska to Kolumbijczyk byłby w sam raz... najlepiej w pakiecie z Joao i Jamesem... :rotfl:

KonradM

16 sierpnia 2013, 20:12

źródło kiepskie bo wzieli to z Marcy... ale gdyby okazało się prawdą to pewnie odpuścilibyśmy pjianica i eriksena, a kupili moutinho:D

Robert

16 sierpnia 2013, 20:14

juz jakiś czas kluby we francji sie buntują ze Monaco nie płaci podatków takich jak oni i ze mają płacić tak jak oni zeby było sprawiedliwie ;)

jin_tae

16 sierpnia 2013, 20:25

KonradM napisał(a):
źródło kiepskie bo wzieli to z Marcy... ale gdyby okazało się prawdą to pewnie odpuścilibyśmy pjianica i eriksena, a kupili moutinho:D

nie sądzę, bo jeden piłkarz nie może w ciągu jednego sezonu reprezentować barw trzech klubów(reprezentował już Porto, Monaco i teraz miałby nas) byłby zablokowany do końca sezonu - poprawcie mnie jeśli się mylę

KonradM

16 sierpnia 2013, 20:28

jin_tae napisał(a):
nie sądzę, bo jeden piłkarz nie może w ciągu jednego sezonu reprezentować barw trzech klubów(reprezentował już Porto, Monaco i teraz miałby nas) byłby zablokowany do końca sezonu - poprawcie mnie jeśli się mylę

w sumie chyba masz racje:mysli:

RAFO THFC

16 sierpnia 2013, 20:39

jeśli Liverpool kupi Williana z Machaczkały to się bardzo wqur...

Michał

16 sierpnia 2013, 21:19

Wiem, że nie powinno się sugerować 4 minutowymi kompilacjami najlepszych zagrań, ale z tego filmiku o Toby'm wynika, że ma konkretny strzał z dystansu i przegląd pola. Myślę, że fajnie by się dopełniali z Jankiem. :cwaniak:

Sawik

16 sierpnia 2013, 21:20

Emilian napisał(a):
Jak dobrze Sawik, że zajmujesz się liczeniem na kartce a nie podejmujesz jakichkolwiek decyzji w kontekście finansów :boisie:

Jeśli uważasz, że istotny wpływ na wynik finansowy klubu ma bilans między transfer in i transfer out to tak jakby Ci stawał na myśl o analu... nawet ponętnej murzyneczki :D

A gdzie napisałem, że ma to istotny wpływ na wynik finansowy klubu?

To co przedstawiłem pokazuje, że nie wydawaliśmy na transfery więcej niż na nich zarabialiśmy, a w dzisiejszych czasach to wielka sztuka. Bilans 3 milionów euro w plecy pokazuje jak można się rozwinąć, operując dobrze finansami i twardymi negocjacjami Levy'ego.
Porto znajdując się na podobnym poziomie sportowym od kilku lat co roku na samych transferach jest o kilkadziesiąt milionów euro do przodu.

Proszę czytać ze zrozumieniem.

Sawik

16 sierpnia 2013, 21:26

Michał napisał(a):
Nie jestem jakimś wielkim kibicem Brazylii, ale z tego co się orientuję, to Fernandinho mecze Canarinhos ogląda w telewizji

No to jeszcze lepiej :)

Emilian

16 sierpnia 2013, 21:36

@Sawik

"Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale"

odnoszę się do tego... To czy potrzebujemy czy nie oraz to na co (np. stadion), to już jest inna sprawa. Aczkolwiek jeśli jest tak jak wyliczyłeś to jest OK :kwiatek:

Sawik

16 sierpnia 2013, 21:41

Emilian napisał(a):
@Sawik

"Tak więc nie potrzebujemy pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale"

odnoszę się do tego... To czy potrzebujemy czy nie oraz to na co (np. stadion), to już jest inna sprawa. Aczkolwiek jeśli jest tak jak wyliczyłeś to jest OK :kwiatek:

Jakbyśmy tak bardzo potrzebowali pieniędzy ze sprzedaży Garteha Bale'a to pewnie Levy bardzo chętnie negocjowałby z Realem Madryt, a nawet przystałby na ich jedną z ofert.

Ktoś wrzucił informacje, że AS Roma potrzebuje pieniędzy i ich włodarze mają przekonać samego Lamelę, aby odszedł do Tottenhamu, bo on dobrze czuje się we Włoszech, a oni potrzebują pieniędzy. Zapewne podobnie zachowałby się Levy, bo nie ma ludzi niezastąpionych, a 100 milionów euro piechotą nie chodzi.

Co do stadionu odniosłem się jakiś czas temu, ale możliwe, że nie wszyscy to widzieli:

http://stadiony.net/aktualnosci/2013/06/londyn_sa_gwarancje_finansowe_dla_tottenhamu

http://www.building.co.uk/news/government-to-underwrite-%C2%A3500m-investment-in-tottenham/5057015.article

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła