Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512491 odsłon

jin_tae

16 sierpnia 2013, 10:59

olivier napisał(a):
Walczymy ponoć o Osvaldo i w najbliższych godzinach mamy złożyć ofertę opiewającą na 15 mln. funtów ( taką samą złożył Southampton )

Osvaldo to ponoć dobry napastnik. Ciekawi mnie czy gość po przenosinach z Włoch sprawdzi się w PL. Aquillani nie sprawdził się, Rossi też nie. Balotelli coś tam pokazał, ale też nie ta bajka

Zolter

16 sierpnia 2013, 11:03

Osvaldo to Argentyńczyk z włoskim paszportem. Nie chce go bo ma dziwne jazdy i zachowania, nie.

olivier

16 sierpnia 2013, 11:08

Lepszy Osvaldo jak Adebayor, który już nie powróci do formy z przed dwóch lat. Co chwile kontuzje, brak zaangażowania w gre, może właśnie nam potrzeba takiego zawodnika z takim zachowaniem ?

KonradM

16 sierpnia 2013, 11:14

Jezeli przyjdzie Osvaldo to mozemy zapomniec o Lameli, obaj za soba nie przepadaja a i osvaldo w zeszlym sezonie na treningu strzelil mu z liscia...

jin_tae

16 sierpnia 2013, 11:15

olivier napisał(a):
Lepszy Osvaldo jak Adebayor, który już nie powróci do formy z przed dwóch lat. Co chwile kontuzje, brak zaangażowania w gre, może właśnie nam potrzeba takiego zawodnika z takim zachowaniem ?

To brać Rooneya <joke>

olivier

16 sierpnia 2013, 11:18

Suarez też w sam raz dla nas :) pogryzie troche Bale'a na treningu i odechce się mu strzelania fochów :)

Zolter

16 sierpnia 2013, 11:19

KonradM napisał(a):
Jezeli przyjdzie Osvaldo to mozemy zapomniec o Lameli, obaj za soba nie przepadaja a i osvaldo w zeszlym sezonie na treningu strzelil mu z liscia

To już dawno zażegnane, nie ma konfliktu miedzy nimi. Osvaldo wyciągnąć dużo łatwiej i taniej niż Lamele. To trochę wariat, ma duże umiejetności ale czasem sie leni, nie chce mu sie albo coś. No i strzela z przewrotek i nożyc :D

olivier

16 sierpnia 2013, 11:20

Berbatov też swego czasu się lenił, ale swoje na boisku potrafił zrobić .

Drugler

16 sierpnia 2013, 12:08

Mięliśmy poznać wczoraj 3 nazwiska jakie dojdą do nas tego lata , ma ktoś je?

PieS

16 sierpnia 2013, 12:38

Osvaldo trzeba trzymać jak najdalej od Londynu !!!:boisie:

@edit

Chyba ,że do Arsenalu :ok:

olivier

16 sierpnia 2013, 12:49

Roma zacznie dzisiaj rozmowy z agentem Lameli na temat jego przyszłości i zainteresowania z naszej strony. Źródło: Football Italia

Walu

16 sierpnia 2013, 13:49

Osvaldo byłby niewypałem. Oglądałem kilka jego meczów, może i coś tam strzelał, ale cały czas odnosiłem wrażenie, że te jego zagrania i bramki to wszystko na jednym wielkim farcie. Coś tam potrafi, ale mam przeczucie, że u ans by się nie sprawdził.

Wolałbym dajmy na to Buraka, Cardozo, czy Muriela, a najlepiej jakiegoś młodego, który na razie by się ogrywał w LE i pucharach a w razie potrzeby wchodził z ławki w lidze.

Walu

16 sierpnia 2013, 13:49

Osvaldo byłby niewypałem. Oglądałem kilka jego meczów, może i coś tam strzelał, ale cały czas odnosiłem wrażenie, że te jego zagrania i bramki to wszystko na jednym wielkim farcie. Coś tam potrafi, ale mam przeczucie, że u ans by się nie sprawdził.

Wolałbym dajmy na to Buraka, Cardozo, czy Muriela, a najlepiej jakiegoś młodego, który na razie by się ogrywał w LE i pucharach a w razie potrzeby wchodził z ławki w lidze.

KonradM

16 sierpnia 2013, 14:19

Some sources saying then Erik Lamela's agent met Spurs officials yesterday, and more talks will be held in Rome today -SR

KonradM

16 sierpnia 2013, 15:40

Liverpool bierze Aly cissokho i podobno prowadzą rozmowy z Willianem i Sakho... oby im się nie powiodło :D

Sawik

16 sierpnia 2013, 15:41

Zrobię sobie takie podsumowanie letniego okienka w naszym wykonaniu :D

IN:

Paulinho - 19,725 mln euro
Chadli - 8,15 mln euro
Soldado - 30 mln euro
Capoue - 11 mln euro

OUT:

Dempsey - 6,8 mln euro
Caulker - 9,15 mln euro
Huddlestone - 5,8 mln euro

Wydaliśmy jak do tej pory 68,875 mln euro (Za Soldado płacimy w ratach, ale trzeba uwzględnić, że tyle trzeba tak czy inaczej zapłacić), a na sprzedaży zawodników jak do tej pory zarobiliśmy jakieś 21,75 mln euro, co oznacza, że tak czy inaczej transfery nas kosztowały 47,125 mln euro.

W orbicie zainteresowań pojawiają się takie nazwiska jak Lamela, Eriksen czy Alderweireld co oznacza, że jeśli naprawdę nie mamy zamiaru sprzedać Bale'a to informacje o tym, że tego lata na transfery mamy wydać 70 milionów euro + to co zarobimy, o czym informacje pojawiały się na parę miesięcy przed rozpoczęciem letniego okienka transferowego są prawdą.

Nie można zapominać, że Parker na dniach może opuścić klub za kwotę zbliżoną do 3,5 miliona funtów, a jest jeszcze Adebayor, za którego możemy wyciągnąć od 5 do nawet 10 milionów funtów.
Nie znam planów Villasa-Boasa co do Townsenda, ale wraz z przyjściem Lameli jego odejście mogłoby stać się faktem, a byłoby trochę szkoda.

olivier

16 sierpnia 2013, 15:54

Jak podają włoskie media, Osvaldo jest gotowy przejść do Tottenhamu. Roma ponoć zaakceptowała ofertę opiewającą na 15 mln funtów. Erik Lamela wraz ze swoimi przedstawicielami spotkają się w Rzymie z prezesami klubu, by rozmawiać o jego przyszłości, ponoć Baldini jest gotów dać 30 mln. funtów za Lamelę i sam zawodnik miałby zarabiać za sezon gry 3 mln. funtów. Wczoraj we Włoszech widziano przedstawicieli Tottenhamu.

KonradM

16 sierpnia 2013, 16:05

olivier napisał(a):
Jak podają włoskie media, Osvaldo jest gotowy przejść do Tottenhamu. Roma ponoć zaakceptowała ofertę opiewającą na 15 mln funtów. Erik Lamela wraz ze swoimi przedstawicielami spotkają się w Rzymie z prezesami klubu, by rozmawiać o jego przyszłości, ponoć Baldini jest gotów dać 30 mln. funtów za Lamelę i sam zawodnik miałby zarabiać za sezon gry 3 mln. funtów

Tylko że jak jeden odejdzie to drugi zostanie, nie sprzedadzą dwóch czołowych zawodników przed zamknięciem okna transferowego...

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła