28 czerwca 2013, 16:08
Walu napisał(a):Co do Paulinho to było sporo głosów, że nie będzie wzmocnieniem bo na PK gra przeciętnie. oglądając PK odnoszę wrażenie, że na tym turnieju absolutnie nikt się nie wyróżnia. Najlepsze drużyny grają na stojąco i im nie zależy. Słabsze próbowały nadrobić ambicją ale się nie udało bo zabrakło umiejętności. Pewnie wielu z Was się ze mną nie zgodzi, ale uważam, że nie ma sensu organizować takiego turnieju w przyszłości. I tak nikomu nie zależy na wygranej, piłkarze są myślami na wakacjach, a nie na boisku, grają jakby to dla nich była kara, że muszą być na boisku a nie na Hawajach albo jakiejś innej Florydzie, brakuje walki, brakuje zaangażowania, są okropnie długie przestoje w grze, generalnie tempo jak w ekstraklasie. Na podstawie tego turnieju po prostu nie da się ocenić zawodnika bo wszyscy mają wyjebane i wychodzą na boisko po prostu odbębnić 90 minut. Być może moja opinia jest spatrzona bo większość meczów oglądałem na przykład po 45 czy 60 minut bo miałem sesję i dużo nauki, ale to co widziałem na boisku strasznie zniechęcało od dalszego oglądania
Powiem Ci że tak pół na pół, Włosi moim zdaniem dawali z siebie wszystko