Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512709 odsłon

tuczi

29 czerwca 2013, 18:28

Ja również wolałbym kogoś młodszego. Nie będę oszukiwał, że nie. Staram się studzić rozpalone głowy :P, bo zdaję sobię sprawę jakie są realia. Bale chce "głośnych" transferów. Villa jest największym nazwiskiem na jakie jest nas stać i gwarantuje (mam nadzieję) pewien poziom. Nie zakupimy Neymarów, Cavanich czy innych Rooneyów. Możemy sobie pozwolić na takich jak Paulinho (notabene, nominowany do nagrody Golden Ball w pucharze konfederacji) itp. Trudne do przełknięcia, ale prawdziwe.

Ps. Villa ma wciąż 31 lat ;P

mosaj

29 czerwca 2013, 18:29

Jak już tak bardzo szastamy liczbami, to RVP w momencie finalizowania kontraktu z UTD miał 29 lat, Villa w chwili obecnej ma 31 ... my za niego mamy zapłacić z 10-12 milionów , Holender kosztował ponad 22 bańki, o ile dobrze pamiętam ...

zapłacimy za niego 2x mniej. Różnica się zaciera, co?

trzaskal

29 czerwca 2013, 18:30

[quote=Robert] pewnie
Mario Gómez García
Jego matka jest Niemką, zaś ojciec Hiszpanem.

nie wiem czy jakiś ss man miał na nazwisko Garcia

101 hiszpańska kompania ochotnicza SS, 3 kompania 1 batalionu 28DGren - pewnie by się znalazł. :D

mosaj

29 czerwca 2013, 18:32

tuczi napisał(a):
Ja również wolałbym kogoś młodszego. Nie będę oszukiwał, że nie. Staram się studzić rozpalone głowy :P, bo zdaję sobię sprawę jakie są realia. Bale chce "głośnych" transferów. Villa jest największym nazwiskiem na jakie jest nas stać i gwarantuje (mam nadzieję) pewien poziom. Nie zakupimy Neymarów, Cavanich czy innych Rooneyów. Możemy sobie pozwolić na takich jak Paulinho (notabene, nominowany do nagrody Galden Ball w pucharze konfederacji) itp. Trudne do przełknięcia, ale prawdziwe

Tuczi, ja też chętnie widziałbym w kadrze kogoś młodszego, napastnika, który dopiero wchodzi w najlepsze lata kariery. Ale uważam też, że za taką cenę i w takich okolicznościach Villa to "must have", może dać nam dużo, dużo dobrego ...

tuczi

29 czerwca 2013, 18:54

mosaj napisał(a):
Tuczi, ja też chętnie widziałbym w kadrze kogoś młodszego, napastnika, który dopiero wchodzi w najlepsze lata kariery. Ale uważam też, że za taką cenę i w takich okolicznościach Villa to "must have", może dać nam dużo, dużo dobrego

Całkowicie się z Tobą zgadzam.

Robert

29 czerwca 2013, 18:57

Bale chciał wzmacniać skład czy głośnych transferów? bo jak cos to w Australii jest del Piero, powinien byc tani

a ludzi do zespołu to raczej powinien przyciągać Bale a nie Vila :F

Hades

29 czerwca 2013, 19:01

Chyba się nie spodziewacie, że piłkarz, który zdobył prawie wszystko co się da będzie tani? Mimo, że ma ponad 30 lat wciąż jest gwiazdą. A to, że po kontuzji mniej gra... konkurowaliście kiedyś z Messim? Przez to gra na innej pozycji, która mu nie do końca pasuje, a i tak pokazuje klasę.

Gomez ma super piłkarzy za plecami? Myślisz, że w lidze tureckiej Gala to najsłabszy klub? Poza tym w Stuttgarcie też sporo strzelał.

tuczi

29 czerwca 2013, 19:01

No wiesz Robert, jeśli uważasz, że Villa to osłabienie, a nie wzmocnienie składu, no to mamy zdecydowanie różne poglądy na temat piłki nożnej :F

Bale napewno przyciąga. Bale z Villą będą przyciągać jeszcze bardziej. :P;P

jin_tae

29 czerwca 2013, 19:10

tuczi napisał(a):

taa chyba tylko ładne szprotki na trybuny

tuczi

29 czerwca 2013, 19:14

jin_tae napisał(a):
taa chyba tylko ładne szprotki na trybuny

No... pożyjemy,zobaczymy i jak sezon zakończymy ;P

mosaj

29 czerwca 2013, 19:14

od przyciągania szprotek to mamy Parkera z jego nienaganną fryzurą ... heheh :) a tak szczerze mówiąc, to Scotta też bym zostawił w klubie, z pewnością by się przydał, ale zrozumiem, jeśli będzie chciał odejść by częściej pokopać futbolówkę ;)

Robert

29 czerwca 2013, 20:00

tuczi napisał(a):
No wiesz Robert, jeśli uważasz, że Villa to osłabienie, a nie wzmocnienie składu, no to mamy zdecydowanie różne poglądy na temat piłki nożnej :F

nie no, nie napisałem ze osłabienie:luzik:

Jeśli przy formie Ade z wiekszej cześci sezonu i Defoe, nic sie nie zmieni, to napewno bedzie duże wzmocnienie.
Ale pod koniec sezonu Ade łapał forme i juz grał całkiem fajnie, czyli kontuzja w okresie przygotowawczym zjechała mu prawie cały sezon. To z Ade moze coś bedzie, ale z Defoe? wątpie;P
2 napastników sie nie sprzeda i nie kupi 3, ale dokupić 2 i sprzedać defoe, to już bardziej

czyli atak Ade, Vila i ktoś jeszcze, chyba ze gramy jednym napastnikiem, no to juz w ostateczności zostawić Defoe

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mario_Gómez
zobaczcie sobie ilość meczy w Bundeslidze i pucharach oraz ilość bramek

no i mógłby sie czesać razem z Parkerem :rotfl:

KonradM

29 czerwca 2013, 20:17

Gomez jest poza naszym zasiegiem. Cos czuje ze do city badz realu pojdzie.

Arcz

29 czerwca 2013, 20:27

Ktoś wie na ile obecnie jest wyceniany Michu?

jin_tae

29 czerwca 2013, 20:37

Arcz napisał(a):
Ktoś wie na ile obecnie jest wyceniany Michu?

W Swansea mówią że bezcenny czyli pewnie 20 mln funtów

Arcz

29 czerwca 2013, 20:45

Jeżeli rzeczywiście tyle to nie wiem dlaczego się po niego nie zgłaszamy, gość stosunkowo młody, ograny w lidze a tygodniówkę pewnie mógłby dostać w miarę jak na nasze możliwości

Gan1982

29 czerwca 2013, 20:50

Ktos mial jeden udany sezon jak Michu, to od razu uznajecie go za genialnego napastnika. Jak powtorzy to samo w kolejnym to bedzie wart tych 20 baniek. Skonczy pewnie z 10 bramkami... obroncy naucza sie go pilnowac i bedzie po nim. Niech przyklad Carola bedzie dla was przestroga. Lpool zaluje tej decyzji do dzisiaj. Napastnikiem ogranym w pl to moze byc RVP, Aguero, czy nawet Staridge a nie jakis typ po jednym sezonie.

mosaj

29 czerwca 2013, 20:54

Gan1982 napisał(a):
Ktos mial jeden udany sezon jak Michu, to od razu uznajecie go za genialnego napastnika. Jak powtorzy to samo w kolejnym to bedzie wart tych 20 baniek. Skonczy pewnie z 10 bramkami... obroncy naucza sie go pilnowac i bedzie po nim. Niech przyklad Carola bedzie dla was przestroga. Lpool zaluje tej decyzji do dzisiaj. Napastnikiem ogranym w pl to moze byc RVP, Aguero, czy nawet Staridge a nie jakis typ po jednym sezonie

mam podobne zdanie odnośnie Benteke - jeden sezon dobry i wołają za niego 20 baniek ! nie rozumiem ani ludzi rzucających taką cenę ani ludzi, którzy cieszyliby się z takiego transferu ... ;)

Arcz

29 czerwca 2013, 21:24

Gan1982 napisał(a):
Ktos mial jeden udany sezon jak Michu, to od razu uznajecie go za genialnego napastnika. Jak powtorzy to samo w kolejnym to bedzie wart tych 20 baniek. Skonczy pewnie z 10 bramkami... obroncy naucza sie go pilnowac i bedzie po nim. Niech przyklad Carola bedzie dla was przestroga. Lpool zaluje tej decyzji do dzisiaj. Napastnikiem ogranym w pl to moze byc RVP, Aguero, czy nawet Staridge a nie jakis typ po jednym sezonie

Nigdzie nie napisałem że jest genialny, poza tym rzadko używam tego słowa ponieważ w moim mniemaniu piłkarzy genialnych można policzyć na palcach jednej ręki. 1 sezon? w Vollecano też grał całkiem przyzwoicie, widać ze gość prócz dobrej techniki ma tez głowę na karku i nie strzela jak nasz kochany Defoe z każdej pozycji czy jest metr od bramki czy 30, kiedy trzeba to podaje, wycofa sie, pomyśli. Nie wiem czemu miałby się nie sprawdzić :) no ale różnie to juz bywało , a ryzyko wydaje się mniejsze niż przy ściąganiu gracza z innej ligi

Gan1982

29 czerwca 2013, 21:49

Arcz to bylo ogolnie do fanow Michu, ktorzy upatruja w nim NRR. Siggi tez przychodzil do nas jako pilkarz co mial dobry sezon w Pl a wczesniej dawal rade w innych klubach. No i jak narazie srednio sie u nas sprawdza. Wysuplanie powiedzmy 20mln funtow to za duze ryzyko jak dla nas. Lepiej poszukac jak Swansea i znalezc wlasnego Michu za 5 mln. Jest ryzyko, ale jak sie nie powiedzie to przynajmniej strata niewielka.
P.s pewnie was zaskocze, ale cos czuje ze Ade znow bedzie mial dobry sezon.

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła