Co do Paulinho, to na dzień dzisiejszy 17 milionów funtów to kwota za wysoka jak za niego (niestety takie AC Monaco, PSG czy Man City popsuły totalnie rynek transferowy), ale bardzo prawdopodobne, że się z czasem spłaci i udowodni wszystkim, że jest wart takich pieniędzy, czego mu osobiście życzę
Co do Halilovicia i Jedvaja to uważam, że kwota blisko 20 mln euro jest o wiele za duża. Dlaczego? Jedvajowi kończy się kontrakt 17 stycznia 2014 roku, a Haliloviciowi 30 czerwca 2014 roku i przypuszczam, że obaj powiedzieli włodarzom klubu, że po wygaśnięciu kontraktu chcą spróbować sił gdzie indziej, dlatego włodarze Dinamo zgodzili się na ich transfer.
Obaj jednak są uznawani za wielkie talenty, w szczególności Alen, który nie tylko ma potencjał, aby być nowym Modriciem, ale uważa się, że może osiągnąć poziom Leo Messiego i Cristiano Ronaldo.
Za ich transfer odpowiedzialny jest Baldini, który za 17 milionów euro ściągnął do Romy w 2011 roku jeszcze 19-letniego Lamelę i łącznie za 4,5 mln euro 18-letniego Marquinhosa, który w 2012 roku był na początku na wypożyczeniu, tak więc o ich potencjał jestem spokojny.
Mam nadzieję, że AVB będzie w stanie wykrzestać z nich ten potencjał
Czekam chociaż na jednego NRR'a i lewego obrońcę za BAE, którego kariera na WHL dobiega ku końcowi. Jak zostaną pieniądze to nie obrażę się jak przyjdzie jakiś środkowy obrońca, bo po rocznej przerwie Kaboul może nie być tym samym zawodnikiem co przed kontuzją, ale mam nadzieję, że się mylę.