30 maja 2016, 09:26
Jeżeli na White Hart Lane trafi Vincent Janssen oraz Marc Bartra, to myślę, że nie będziemy mieli prawa narzekać.
Ten pierwszy został królem strzelców w Eredivisie, ma zaledwie 21 lat, jest obunożny, jest szybki, potrafi się zastawić, czy zagrać głową. Nie wiem ile będzie kosztował, ale wydaje się naprawdę dobrą opcją.
Co do tego drugiego, to jest reprezentantem Hiszpanii, który mimo, iż nie może liczyć na zaufanie ze strony Luisa Enrique, to wciąż może liczyć na takowe ze strony Vicenta del Bosque. Ponadto cena w wysokości 8 milionów euro wydaje się atrakcyjna.
Przypominam przy okazji, że Diego Simeone nie stawiał na Toby'ego Alderweirelda, a potem został jednym z najlepszych środkowych obrońców w Premier League
30 maja 2016, 09:28
No, no, muszę powiedzieć, że te pierwsze transferowe plotki związane z Tottenhamem bardzo mi się podobają (może oprócz Longa)
30 maja 2016, 09:57
Kolega który napisał że Chadli jest niezłym zawodnikiem który do nas przyszedł z Eredivisie masz niezłe poczucie humoru. Chadli to miał przez te wszystkie lata ze 3 miesiące na dobrym poziomie, a reszta to jak psu w dupe.
30 maja 2016, 10:12
Mecenas napisał(a):
Kolega który napisał że Chadli jest niezłym zawodnikiem który do nas przyszedł z Eredivisie masz niezłe poczucie humoru. Chadli to miał przez te wszystkie lata ze 3 miesiące na dobrym poziomie, a reszta to jak psu w dupe
Nie pamiętasz już jak w poprzednim sezonie strzelił 11(!) ligowych bramek i był naszym drugim najlepszy strzelcem mimo śmierci ojca i przerwy w występach? Nieźle jak na zawodnika który przychodząc za 7mln funtów miał grać drugie skrzypce a tym pierwszym wyborem mieli być Lamela i Townsend. Wybitny nigdy nie był ale jak weźmiemy pod uwagę wydaną na niego kwotę, to moim zdaniem był udanym transferem.
30 maja 2016, 10:30
Pamiętam, ale jest dramatycznie chaotyczny. Mimo? On po śmierci ojca już nie był tym samym zawodnikiem co przed. Kwota faktycznie nie jest duża i nie było co się spodziewać fajerwerków, ale jemu do bycia solidnym piłkarzem sporo brakuje. A stawianie go w równym rzędzie z Eriksenem, Vertonghenem czy Van Der Vaartem to jakaś profanacja tej trójki. 3 lata w klubie z czego udane pół roku drugiego sezonu.
30 maja 2016, 11:01
Nacer Chadli to solidny zawodnik, tylko pytanie brzmi, czy jest to obecnie solidny zawodnik na zespół, który będzie walczył o mistrzostwo Anglii i występował w Lidze Mistrzów?
W chwili obecnej mamy w kadrze czterech zawodników, którzy występują na skrzydłach (Alli, Lamela, Son oraz Chadli).
Przypominam, że w styczniu sprzedaliśmy Townsenda za 15 milionów euro do Newcastle United. Za co najmniej 15 milionów euro również możemy sprzedać 26-latka, a moim zdaniem jesteśmy w stanie wyciągnąć nawet 20 "baniek".
Tak więc za 30 "baniek" euro można już kupić naprawdę bardzo dobrego skrzydłowego, który wniósłby większą jakość niż 26-latek.
Np. Andre Schuerrle, Sadio Mane, czy Andrij Jarmolenko.
30 maja 2016, 14:32
Solidny zawodnik którym nie jest Chadli w żadnym wypadku, gwarantuje konkretną ilość bramek/asyst co sezon, pewien poziom i nie gra w większości padaki a w mniejszości lepiej. Oczywiście można nie mieć kosmicznych statystyk bramkowych i asyst jak Lamela a nadal być ważnym ogniwem w zespole. Akurat Chadli nie jest nawet takim zawodnikiem. 20 baniek za Chadliego chcesz wyciągnąć? Ja wiem że Levy ma skilla i że rynek aktualnie jest popierdolony ale bez przesady. Niby gdzie on miałby pójść? Nie wygląda na takiego który pójdzie do Chin. Jarmolenke to trzeba było kupić zanim Sona kupiliśmy. A on teraz kontrakt chyba podpisał z Dynamem, więc cena idzie w górę. Schurrle nie będzie 30 mln kosztował, ani tym bardziej Mane. Nie zapominajmy że wiele nowych managerów zagości w PL którzy będą mieli większe możliwości finansowe od Tottenhamu. A zawodnicy doświadczeni w PL tacy jak Mane czy Schurrle będą łatwymi kąskami do wychwycenia spod "łap" Tottenhamu.
30 maja 2016, 14:57
Nacer Chadli to nie jest wcale zły zawodnik i ponad 15 milionów funtów (20 milionów euro) można za niego wyciągnąć, biorąc pod uwagę obecne wyceny piłkarzy, a także umiejętności negocjacyjne Levy'ego. Swansea City, Stoke City, Watford, West Bromwich Albion, czy Crystal Palce to kluby, które mógłby wzmocnić.
Oczywiście, że wielu nowych trenerów zagości w Premier League, ale moim zdaniem nikt nie zapłaci więcej niż 30 milionów funtów za Schurrle, Mane, czy Jarmolenkę, bo to jest prawie 40 milionów euro.
Moim zdaniem 30-40 milionów euro to realna wycena tych zawodników.
30 maja 2016, 15:27
Mówię ci, wiem że Levy to czarodziej i rynek jest popierdolony ale nie aż tak żeby 20 mln euro wyciągnąć za Chadliego.
Przecież w poprzednim poście mówisz o kupnie zawodnika 30 mln EURO a nie funtów. Na dziś 30 mln funtów to 39 mln 600 tyś euro.
40 mln są warci, tylko że Tottenham tyle nie zapłaci. Max 30. Dlatego też jestem przekonany że nie będziemy konkurencją dla silniejszych klubów. Teraz wydaje się że Liverpool czy West Ham spokojnie więsze pieniądze zapłaciliby za zawodnika od nas. Najlepszy jest z nich Mane, który ma długi kontrakt jeszcze, udowodnił że poradzi sobie w PL, no i jest z Southampton. Na tej linii nie pałamy do siebie sympatią. Mamy stadion w budowie, trzeba będzie za Wembley zapłacić. To że zapłacimy za 1 piłkarza 30 mln mogę uwierzyć, ale nie 40 i wyżej. Cały czas trzymam się waluty euro.
30 maja 2016, 15:43
Pożyjemy zobaczymy. Napisałem już na początku wątku, że 15 milionów euro to powinno być minimum, ale jak się postarają to nawet można wyciągnąć 20 "baniek".
Tak, napisałem o 30 milionach euro w poprzednim poście, licząc, że mamy te 15 milionów euro z Townsenda i zarobimy co najmniej 15 milionów euro na Chadlim.
Więc, jeśli udałoby się wyciągnąć za Chadliego 20 "baniek", to potencjalnie mamy 35 milionów euro na skrzydłowego. To nie znaczy, że klub nie mógłby dołożyć 2-3 miliony euro
Nie, nie są warci aż 40 milionów euro. W mojej ocenie ponad 30 "baniek", ale mniej niż 40 "baniek".
Ponadto jeśli chcemy być konkurencyjni, to musimy rywalizować z innymi. A inni są skłonni wyłożyć ogromne pieniądze na zawodników.
30 maja 2016, 15:44
Według hiszpańskiej prasy Marc Bartra nie trafi do Tottenhamu Hotspur. 25-latek rozważa przenosiny do Villarreal, bądź Liverpoolu, gdzie będzie miał większe szanse na regularne występy w pierwszej jedenastce.
Ciekawa opcja, ale tak jak przypuszczałem, transfer niemożliwy do realizacji, bo mamy świetny duet Alderweireld-Vertonghen.
Nie dziwi mnie takie zachowanie reprezentanta Hiszpanii. Teraz zawodnicy, którzy chcą kosić dużą kasę mogą iść do Chin, MLS, czy do Kataru.
30 maja 2016, 16:05
Pamiętam o 15 mln za Townsenda. Tylko według mnie nawet jeśli jakimś cudem jakiś frajer dał za Chadliego 20 mln euro to nawet w takim wypadku to nie oznacza że połączenie tych kwot będzie przeznaczone na jednego zawodnika.
Twoja ocena to się kupy nie trzyma. Bo mówisz że 20 mln Chadli jest warty, ale przykładowo Schurrle czy Mane nie są warci ponad 40 mln euro przy obecnym chorym rynku. Są czasy gdy 18 latkowie kosztują 50-60 mln więc czemu Mane który jest starszy niz 18 lat, ale nadal młody ma nie kosztować więcej niż 40? Jak City/MU/Chelsea będą go chcieli to będą go mieli bo są w stanie wyłożyć na niego nawet 50 mln euro. A my zostajemy gdzieś w tyle, bo problemem jest wydanie 30+ mln.
Sawik napisał(a):
Ponadto jeśli chcemy być konkurencyjni, to musimy rywalizować z innymi.
To co Levy chce, a to co kibice chcą to się nie zawsze pokrywa.
30 maja 2016, 17:33
Mecenas, nie rób proszę z Tottenhamu biedaków. Nie mając miejsca w LM daliśmy prawie 30 baniek za Sona, to teraz będziemy pewnie w stanie zapłacić jeszcze więcej.
30 maja 2016, 18:00
Soldado 16
Paulinho 14
Capoue 9
Stambouli 9
Chiriches 7
Holtby 7
Lennon 6
Kaboul 4
Wszystko w milionach euro.
Nic dziwnego że można było wydać. Tu masz 15 mln za Townsenda póki co. A trzeba klasowego skrzydłowego, pomocnika i napastnika przynajmniej kupić.
Na wylocie Fazio, chyba Chadli, Mason? Bentaleb? Yedlin, Carroll?
Ja nie wiem czy tyle oni będą kosztować żeby to wszystko sfinansować. Przecież właściciel ze swojej kieszeni nie da, bo nie dał.
Załóżmy że:
Fazio może z 5 mln euro
Chadli jakieś 10 max 12 mln euro
O Masonie mówią 4 mln, ale Levy pewnie do 6 wyciągnie.
Yedlin z 5 mln może.
Carroll Mason obaj może po 5 mln góra.
Jakieś 40 mln + 15 za Townsenda. 55 baniek wychodzi.
Na dwóch dobrych może starczy.
Nie dam sobie wmówić że Levy od siebie coś dorzuci. Lata w to wierzyłem i tak się nie działo. Czemu miałoby się nagle zmienić?
30 maja 2016, 18:02
Sawik napisał(a):
Ponadto jeśli chcemy być konkurencyjni, to musimy rywalizować z innymi.
Nie bym był sobą gdybym był kimś innym
30 maja 2016, 18:23
Mecenas napisał(a):
Twoja ocena to się kupy nie trzyma. Bo mówisz że 20 mln Chadli jest warty, ale przykładowo Schurrle czy Mane nie są warci ponad 40 mln euro przy obecnym chorym rynku. Są czasy gdy 18 latkowie kosztują 50-60 mln więc czemu Mane który jest starszy niz 18 lat, ale nadal młody ma nie kosztować więcej niż 40? Jak City/MU/Chelsea będą go chcieli to będą go mieli bo są w stanie wyłożyć na niego nawet 50 mln euro. A my zostajemy gdzieś w tyle, bo problemem jest wydanie 30+ mln.
Oczywiście, że nie są warci. Porównaj sobie ich statystyki, biorąc pod uwagę czas spędzony na boisku. Myślę, że realna cena Sane, czy Schurrle wynosi od 30 do 40 milionów euro.
Z tego samego powodu, dla którego Hazard jest wyceniany na 60-70 milionów euro, a Sadio Mane już nie. Po prostu są lepsi, mają większy potencjał.
Ale poza Sane jest kilku innych wartych uwagi skrzydłowych: Schurrle, Jarmolenko, Andre Ayew, Karim Bellarabi, Leroy Sane itd. Spokojnie, wszystkich nie wykupią
30 maja 2016, 18:32
Nie wiem w ogóle skąd ocena, że jesteśmy klubem, który leci na minusie, albo na zero. Takie stwierdzenie jest dosyć śmieszne, biorąc pod uwagę jakie są wpływy z transmisji w Premier League.
Jeżeli nie wykazujemy zysku, to ma to raczej związek z optymalizacją podatkową

)
Przypominam, że mamy zrównoważony budżet płacowy, gdzie najlepiej zarabiający piłkarz inkasuje 100 tysięcy brutto tygodniowo.
Ponadto zajęliśmy trzecie miejsce w lidze, dzięki czemu zarobimy więcej pieniędzy z praw transmisyjnych. Do tego dochodzą występy w Lidze Mistrzów. Za awans do fazy grupowej każdy klub otrzymuje 12 milionów euro. Ponadto dochodzą wpływy z transmisji, biletów, zwycięstw, remisów.
Jeżeli awansujemy do 1/8 finału, to nasze wpływy powinny wynieść nawet ponad 30 milionów euro.
Ponadto normalną sprawą w każdym klubie jest to, że na bazie wyników finansowych wydziela się odpowiedni budżet transferowy na każde okienko transferowe.
Wiem, że budujemy stadion, ale z tego powodu nie możemy popadać w skrajności
30 maja 2016, 20:08
To kto ile jest warty a ile za niego płacą to dwie różne sprawy. Bale nie był warty 100 mln za które poszedł. To samo z Mane może być. Dla ciebie nie jest warty 40 a może pójść spokojnie za 50. Taki mamy rynek cytując klasyka.
A z tymi transferami to sami zobaczycie jak będzie. I jak to będzie z tymi 60 mln dla Pocha które rzekomo krążą w newsach. Zobaczy on je jak słynne 50 mln AVB.
31 maja 2016, 13:37
http://www.skysports.com/football/news/11675/10300265/alex-pritchard-looks-set-for-tottenham-exit
Typowy Levy - wyciágnie pewnie z 7 mln funtów za gościa który u nas zagrał raptem kilka minut, a w WBA przez pół roku wszedł 3 razy z ławki