Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Koguty, newsy, wszystko

Forum dyskusyjne » Hyde Park » Koguty, newsy, wszystko
25 maja 2014, 16:45
Ile zarobiliśmy na bonusach dokładnie?
I jak rozkładają się proporcje? Cała kasa jest za Bale'a, czy po połowie z Modriciem ?:tak:
25 maja 2014, 16:54
w obu kontraktach między Realem a Spurs była kasa + bonusy
25 maja 2014, 17:13
RAFO THFC napisał(a):
w obu kontraktach między Realem a Spurs była kasa + bonusy
A orientujesz się może ile dokładnie jest to pieniędzy? Bo słyszałem zarówno o 15, jak i 20 mln. :mysli:
25 maja 2014, 18:21
Diego napisał(a):
Ile zarobiliśmy na bonusach dokładnie?
I jak rozkładają się proporcje? Cała kasa jest za Bale'a, czy po połowie z Modriciem ?:tak:

15 za Bale`a i 5 za Modricia.
25 maja 2014, 18:34
PatricziwwersjiBeta napisał(a):
15 za Bale`a i 5 za Modricia
Dzięki. Jakby nie patrzeć, to teraz Bale na pewno jest najdroższym piłkarzem świata :)
25 maja 2014, 18:36
Robert napisał(a):
ktoś kto uważa sie za poważnego trenera poważnego klubu, to nie włazi na boisko i to w finale LM. No i kto powiedział ze Mou jest normalny;P
ale że dał sie tak sprowokować młodziakowi:wysmiewacz:

na pewno 20 mln funtów? ważne ze wpadło do klubu, na coś na pewno pójdzie, jak by atletico wygrało to byśmy znowu nic nie dostali

powiadasz ze real cały czas sie bronił?

Poważny trener, poważnego klubu zapierdoliłby mu w łeb za cwaniakowanie, jak to robił Sir Alex Ferguson, kiedy, któryś z graczy do niego burknął. Jak Carlo Ancelotti nie umie wychować swoich graczy, to widocznie musi zrobić to Simeone.

Mou wcale nie jest taki zły. Najlepiej świadczą o tym jego słowa, kiedy to we właściwy sposób określił piłkarzy Realu Madryt w swojej biografii. Jak on miał z nimi czegoś dokonać jak najwięcej czasu spędzają przed lustrem? Widocznie pewne rzeczy wciąż do nich nie docierają.

Dał się sprowokować? Powinien podejść i wylać go po pysku, aby czegoś się nauczył. Nie przystoi, aby murzyn burkał do starszego, o wiele bardziej inteligentnego faceta. Troszkę szacunku się należy.

Mam się cieszyć z 20 milionów funtów? No chyba idiota tylko może być zadowolony z tej kasy. Normalnemu kibicowi jest przykro, że oddaliśmy takich graczy jak Garteh Bale i Luka Modrić.

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem, że podczas meczu z Chelsea, to Atletico atakowało.
25 maja 2014, 18:38
Gan1982 napisał(a):
Sawik jako kibic barcelony nie może być obiektywny:)

Wątek dotyczy Realu Madryt i Atletico Madryt, a nie Barcelony :)

Patrzę z perspektywa normalnego kibica :)

Wiele osób przyzna Ci, że lepiej dla futbolu byłoby, gdyby Atletico wygrało, bo to pokazałoby takim drużynom jak Tottenham, że wszystko jest możliwe.

W której kwestii jestem niby nieobiektywny?
25 maja 2014, 18:52
Sawik napisał(a):
Patrzę z perspektywa normalnego kibica :)

Powinno być: Patrzę z perspektywa normalnego kibica Barcelony :wysmiewacz:
25 maja 2014, 18:57
jin_tae napisał(a):
Powinno być: Patrzę z perspektywa normalnego kibica Barcelony :wysmiewacz:

Dobrze, że uwzględniłeś słowo "normalnego", bo to pojęcie w Twoim wypadku było tutaj wielokrotnie analizowane. Wszyscy wiemy z jakim rezultatem :wysmiewacz:
25 maja 2014, 20:14
Sawik napisał(a):
Poważny trener, poważnego klubu zapierdoliłby mu w łeb za cwaniakowanie, jak to robił Sir Alex Ferguson, kiedy, któryś z graczy do niego burknął. Jak Carlo Ancelotti nie umie wychować swoich graczy, to widocznie musi zrobić to Simeone.

Mou wcale nie jest taki zły. Najlepiej świadczą o tym jego słowa, kiedy to we właściwy sposób określił piłkarzy Realu Madryt w swojej biografii. Jak on miał z nimi czegoś dokonać jak najwięcej czasu spędzają przed lustrem? Widocznie pewne rzeczy wciąż do nich nie docierają.

Dał się sprowokować? Powinien podejść i wylać go po pysku, aby czegoś się nauczył. Nie przystoi, aby murzyn burkał do starszego, o wiele bardziej inteligentnego faceta. Troszkę szacunku się należy.

Mam się cieszyć z 20 milionów funtów? No chyba idiota tylko może być zadowolony z tej kasy. Normalnemu kibicowi jest przykro, że oddaliśmy takich graczy jak Garteh Bale i Luka Modrić.

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Napisałem, że podczas meczu z Chelsea, to Atletico atakowało

- a komu on tak zrobił z przeciwnej drużyny? chyba ze piszesz o "suszarce" której robił swoim w szatni, wiesz ze to było darcie ryja twarzą w twarz, a nie uderzenie kogos?

- wsadził palca-cham i prostak, pojechał po realu-super=wcale nie jest taki zły:brawo:

- powiadasz bardziej inteligentnego? :wysmiewacz: to młodziak zachował spokój a nie stary doświadczony i "inteligenty"

-tylko debil i idiota by sie cieszył z wygranej atletico z realem, tylko dlatego ze nie lubi realu, wiedząc jakie bonusy czekają dla nas, to ze sprzedaliśmy ich to każdy żałuje, że tak sie stało

- czytanie ze zrozumieniem? to sam nie wiesz co piszesz albo nie mam pojecia co ty sobie tam wymysliłes i co to miało być za porównanie:luzik:

Sawik ale jin_tae, jak dla mnie to na tym forum jest bardziej normalny jak ty:F

tak w ogóle za co ty nie lubisz tego realu? tylko z racji tego ze jesteś wojownikiem barcy?:wysmiewacz:
25 maja 2014, 20:50
Sawik, my się cieszymy z tych dodatkowych pieniędzy bo, i tak byśmy nie utrzymali szczura i Garetha.
25 maja 2014, 21:20
Gan1982 napisał(a):
Sawik, my się cieszymy z tych dodatkowych pieniędzy bo, i tak byśmy nie utrzymali szczura i Garetha

Śmiem twierdzić(mądry Jin_tae po szkodzie), że wystarczyło kominiarza wysłać, przeczyścić i poszerzyć kominy płacowe dla tych dwóch panów i tyle. Szczurek po 150 tyś tygodniówki(po opodatkowaniu) siedziałby cicho i był sobie takim naszym Ca$hleyem)

Kwestia przekonywania i mądrej głowy prezesa. Lekarz Kwiatkowski potrafił przekonać ludzi, że jest pułkownikiem w randze wiceministra, Czesław Wiśniak udawał konsula austriackiego, Nikodem Dyzma zrobił z siebie polityka a Jurek Kiler to wiadomo.

Niech nasz Daniel bierze z nich przykład i robi coś więcej niż wkładanie pieniądza z transferu do prywatnego sejfu
25 maja 2014, 21:29
Sawik napisał(a):
Dobrze, że uwzględniłeś słowo "normalnego", bo to pojęcie w Twoim wypadku było tutaj wielokrotnie analizowane. Wszyscy wiemy z jakim rezultatem :wysmiewacz:

Ja drogi kolego w przeciwieństwie do Ciebie nie bronię swojego zespołu na każdym możliwym polu(nie od tego jest kibic). Nie tłumaczę zespołu po porażkach(z tego co pamiętam na każdą porażkę miałeś jakieś usprawiedliwienie) i nie jadę przy każdej okazji po największym rywalu(nawet kibice MU i Liverpoolu aż tak tego nie robią)

Postępując tak jak Ty musiałbym uważać Tottenham za najlepszy klub na świecie, a to chyba każdy z nas przyzna nie jest prawdą.

Bycie normalnym kibicem właśnie na tym polega. Na obiektywizmie, a nie na bronieniu ulubionego zespołu przy każdej możliwej okazji.

To tak jakbym ja teraz zaczął tłumaczyć Lecha i cieszył się z drugiego miejsca uważając to za sukces.

Jakbym Ci zadał pytanie czy La Ligę wygrała drużyna lepsza od Barcelony, to odpowiedziałbyś coś w stylu "Atletico nie jest lepszą drużyną, Barcelona jest w fazie budowy po odejściu Guardioli i dlatego wygrali"

Jesteś tak dobry jak Twój ostatni sezon i najlepszą drużyną w danej lidze jest ta, która na koniec sezonu zajmuje pierwsze miejsce w tabeli. Jeśli w Premier League za rok zwycięży QPR i Harry, to oni będą najlepszą drużyną ligi a nie Manchestery, Arsenale czy Chelsea
25 maja 2014, 21:57
jin_tae napisał(a):
Ja drogi kolego w przeciwieństwie do Ciebie nie bronię swojego zespołu na każdym możliwym polu(nie od tego jest kibic). Nie tłumaczę zespołu po porażkach(z tego co pamiętam na każdą porażkę miałeś jakieś usprawiedliwienie) i nie jadę przy każdej okazji po największym rywalu(nawet kibice MU i Liverpoolu aż tak tego nie robią)

Postępując tak jak Ty musiałbym uważać Tottenham za najlepszy klub na świecie, a to chyba każdy z nas przyzna nie jest prawdą.

Bycie normalnym kibicem właśnie na tym polega. Na obiektywizmie, a nie na bronieniu ulubionego zespołu przy każdej możliwej okazji.

To tak jakbym ja teraz zaczął tłumaczyć Lecha i cieszył się z drugiego miejsca uważając to za sukces.

Jakbym Ci zadał pytanie czy La Ligę wygrała drużyna lepsza od Barcelony, to odpowiedziałbyś coś w stylu "Atletico nie jest lepszą drużyną, Barcelona jest w fazie budowy po odejściu Guardioli i dlatego wygrali"

Jesteś tak dobry jak Twój ostatni sezon i najlepszą drużyną w danej lidze jest ta, która na koniec sezonu zajmuje pierwsze miejsce w tabeli. Jeśli w Premier League za rok zwycięży QPR i Harry, to oni będą najlepszą drużyną ligi a nie Manchestery, Arsenale czy Chelsea

:brawo: Znakomicie powiedziane. Niestety nawet nie łudzę się, ze Sawik przejrzy na oczy i uderzy się w pierś... Dalej będę musiał omijać dziesiątki postów o tym jaka to Barcelona jest zajebista i nieomylna...
25 maja 2014, 22:04
Robert napisał(a):
- a komu on tak zrobił z przeciwnej drużyny? chyba ze piszesz o "suszarce" której robił swoim w szatni, wiesz ze to było darcie ryja twarzą w twarz, a nie uderzenie kogos?

- wsadził palca-cham i prostak, pojechał po realu-super=wcale nie jest taki zły:brawo:

- powiadasz bardziej inteligentnego? :wysmiewacz: to młodziak zachował spokój a nie stary doświadczony i "inteligenty"

-tylko debil i idiota by sie cieszył z wygranej atletico z realem, tylko dlatego ze nie lubi realu, wiedząc jakie bonusy czekają dla nas, to ze sprzedaliśmy ich to każdy żałuje, że tak sie stało

- czytanie ze zrozumieniem? to sam nie wiesz co piszesz albo nie mam pojecia co ty sobie tam wymysliłes i co to miało być za porównanie:luzik:

Sawik ale jin_tae, jak dla mnie to na tym forum jest bardziej normalny jak ty:F

tak w ogóle za co ty nie lubisz tego realu? tylko z racji tego ze jesteś wojownikiem barcy?:wysmiewacz:

Chyba zapomniałeś o tym jak rzucił butem w Bekchama, o czym wspomniał w swojej biografii. Nie zapominaj o tym jak szydził z zawodników. To jest trener, a nie jakaś fajtłapa. Koleś, który swoją postawą osiągał sukcesy. :wysmiewacz:

Wsadzenie palca w oko, nie było na miejscu, ale nigdy nie stwierdziłem, że Mou jest idealny. Pracował z tymi ludźmi przez dłuższy okres czasu, to dlaczego miałby kłamać? Takie pogłoski pojawiały się już dawno.

Młodziak zachował spokój? Tym, że kopnął piłkę i napyskował? Jeżeli myślisz, logicznie to zwracaj uwagę na przyczynę, a nie na skutki. Diego powinien go w pysk za to strzelić i nikt nie powinien mieć o to do niego pretensji. Może w Afryce tak podchodzi się do starszych, ale nie w Europie.

Ja wiem co piszę, ale Ty za to nie umiesz czytać ze zrozumieniem i popisałeś się tym po raz kolejny :wysmiewacz:

Ja nie jestem wojownikiem Barcelony, ale za to Ty jesteś kibicem Realu, który pojawił się tutaj po tym jak pojawiły się plotki, że Bale może trafić do Realu :wysmiewacz:
25 maja 2014, 22:07
Gan1982 napisał(a):
Sawik, my się cieszymy z tych dodatkowych pieniędzy bo, i tak byśmy nie utrzymali szczura i Garetha

Liverpool zatrzymał Luisa Suareza. Inter Mediolan zatrzymał Fredy'ego Guarina. Borussia zatrzymała Marco Reusa (zostaje w BVB). Pogba zostaje w Juventusie. To tak z głowy, mógłbym szukać dalej.

Nie wmawiajmy sobie, że to było zadanie arcytrudne. Wszystko jest możliwe, tylko są potrzebne chęci, a takich prezesowi brakuje. A może po prostu zależy mu tylko na kasie, o czym wspomniał Clive Allen.

Jeżeli właściciel klubu wychodzi z założenia, że nie jest w stanie zatrzymać najlepszych zawodników, to jest to równoznaczne z tym, że powinien sprzedać klub, bo nigdy nie pojawią się sukcesy.
25 maja 2014, 22:11
Sawik napisał(a):
Młodziak zachował spokój? Tym, że kopnął piłkę i napyskował? Jeżeli myślisz, logicznie to zwracaj uwagę na przyczynę, a nie na skutki. Diego powinien go w pysk za to strzelić i nikt nie powinien mieć o to do niego pretensji. Może w Afryce tak podchodzi się do starszych, ale nie w Europie.

A skąd wiesz że napyskował? Ja w jego zachowaniu nie widzę niczego niegrzecznego. Kopnął piłkę poza boisko, żeby nie przeszkadzała w grze, nie mocno, nie chciał Simeone zrobić krzywdy. O pyskowaniu nic mi nie wiadomo, niczego takiego nie było widać w telewizji, a żeby w takim tumulcie jaki jest na stadionie bezpośrednio po zdobyciu gola i na kilka chwil przed zakończeniem finału LM mógł go usłyszeć Simeone, który był z 25 metrów od niego to musiałby się wydzierać jak pojebany, a nie normalnie mówić. Nic takiego nie miało miejsca. Simeone buzował już wcześniej, pewnie mu puściły nerwy, tym bardziej, ze zawsze był znany z krewkiego charakteru.

Tylko proszę. Nie zaczynaj pisać pierdół że jestem kibicem Realu bo zarówno Real jak i Barcelona sa mi obojętne.
25 maja 2014, 22:16
Zresztą, nawet gdyby Varane kopnął w niego na siłę (a nie podał - tak jak to miało miejsce), to takiego zachowania trenera nic nie może usprawiedliwiać. A mówienie, że jeszcze mu powinien sprzedać lepa to już całkiem dziecinada. I Ty i Simeone powinniście dorosnąć... Jemu brakuje klasy, a Tobie piątej klepki.

Co nie zmienia faktu, ze drużynę przygotował znakomicie.
25 maja 2014, 22:17
jin_tae napisał(a):

Po pierwsze nie jesteśmy kolegami i nimi nie będziemy. Nie obrażaj mnie na wstępie. Kiedy bronię Barcelonę, na każdym możliwym kroku? Bronię, kiedy jest oczerniana, bo nie przepadam za propagandą, którą łyka co najmniej 70% społeczeństwa. Czasami dobrze pewne fakty sprawdzić :)

To masz słabą pamięć, bo nie musiałem tłumaczyć wszystkich porażek. Jak ktoś zna się lepiej na piłce i ogląda to wie co wpływa na porażki. Ale bardzo prawdopodobne, że nie wiesz dlaczego.

Nie jadę przy każdej okazji po Realu Madryt, ale dosyć często robiłeś to, kiedy przegrywała Barcelona. Wydaje mi się, że jesteś jedną z ostatnich osób, która powinna mnie pouczać. Kolejna kwestia, że jako jedna z nielicznych osób na tej stronie nie używam obraźliwego słowa "Anale" na Arsenal, ale Ty to robiłeś. Myślałeś, że zabłyśniesz?

Wiem na czym polega bycie obiektywnym kibicem i nie muszę bronić Barcelony przy każdej okazji. Robię to kiedy klub jest oczerniany. Robię to samo, jeśli sytuacja dotyczy Tottenhamu. Zdarza się to rzadziej, bo jest inna skala. Umiesz odróżnić te dwa pojęcia? Bo nie bardzo Ci to wychodzi :)

Nie musisz zadawać mi tego pytania, bo po ostatniej kolejce La Liga napisałem tutaj na forum, że Atletico zasłużyło na tytuł swoją postawą w całym sezonie. Dalej chcesz siać propagandę?

A kiedy stwierdziłem, że w chwili obecnej Atletico Madryt nie jest najlepszą drużyną w Hiszpanii? Coś jeszcze zamierzasz wymyślać? :wysmiewacz:

Swego czasu stwierdziłem, że po zwycięstwie w Klubowych Mistrzostwach Świata najlepszą drużyną na świecie (w tamtym momencie) jest Chelsea Londyn. Tutaj podniósł się lament, że to mało ważne trofeum. Jest przyznawane najlepszej klubowej drużynie na świecie? Jest.
25 maja 2014, 22:24
Walu napisał(a):
Zresztą, nawet gdyby Varane kopnął w niego na siłę (a nie podał - tak jak to miało miejsce), to takiego zachowania trenera nic nie może usprawiedliwiać. A mówienie, że jeszcze mu powinien sprzedać lepa to już całkiem dziecinada. I Ty i Simeone powinniście dorosnąć... Jemu brakuje klasy, a Tobie piątej klepki.

Co nie zmienia faktu, ze drużynę przygotował znakomicie

Prawda :brawo: To nie małe dzieci tylko piłkarze. Od wymierzania sprawiedliwości jest sędzia. Koniec kropka. Przekonał się o tym Zidane.
Jeśli reagujesz na obelgi:
A) Masz niską samoocenę i wkurwiają Cie docinki obcych
B) Nie potrafisz trzymać nerwów na wodzy(wtedy Twoje miejsce jest na piłkarskim śmietniku
C) Jedno i drugie

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji