Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Koguty, newsy, wszystko

Forum dyskusyjne » Hyde Park » Koguty, newsy, wszystko
27 maja 2014, 12:05
Wduwek,
Jak tak przypominasz historię, to nie zapominaj o tym, że Borussia miała bardzo ważny kryzys, dlatego musiała wejść na giełdę. Ten klub na nowo buduje renomę, którą miał kilkanaście lat temu.

Samą Ligą Mistrzów nikt nie zwróci uwagi na zawodnika. Równie dobrze można byłoby zrobić kilkunastominutową kompilacje na YouTube. Jakbyś miał troszkę czytał wypowiedzi, to byś wiedział, że skauci obserwują zawodników przez wiele spotkań, a nie przez parę. Nikt nie kupi gracza, który rozegra parę przyzwoitych spotkań.

Ja się rzucam? Wygłosiłem swoje zdanie, które tutaj się nie spodobało paru osobom. Potępiłem zachowanie Varane'a, bo nie było przyzwoite. W przeciwieństwie do wielu osób nie cieszę się z 20 milionów funtów, bo to pokazuje jakich zawodników straciliśmy. A kolejna kwestia, że napisałem, że szkoda mi zawodników Atletico Madryt, bo zasłużyli na to trofeum. Chciałeś zabłysnąć, nie wyszło :)

Nie wnikam w to co Levy chciał, bo jesteśmy od tego, aby oceniać ostatni sezon. Właśnie, Bale bez wsparcia pokazał, że wyciągnie nas na piątą pozycję. Tych nowych siedmiu zawodników dało nam szóstą lokatę. Widać jak bardzo opłacała się sprzedaż Walijczyka.

Nie można było? A może można było, tylko prezes nie chciał, bo wyczuł szmal? Widzisz, Andre Villas Boas miał zapewnione od prezesa, że Bale zostanie w klubie na następny sezon, a Portugalczyk w maju przyleciał chociażby do Barcelony, aby rozmawiać z Davidem Villą. To się nie dodaje, co napisałeś. Twoja teza o tym, że trzeba było sprzedać Bale'a się nie układa.

Real Madryt dwa razy przepłacił? :mysli: Za Garteha Bale'a faktycznie przepłacili, ale za Lukę Modricia? Za sam transfer Chorwata dostaliśmy 30 milionów euro. W tym samym okienku PSG proponowało 40 milionów funtów, ale chciał przejść do Madrytu. Rok wcześniej Chelsea dawała tyle samo. Coś się pomyliłeś.

Nawet tutaj :) Chociaż u wielu osób (nie mówię o Tobie) wyczułem taką nagonkę, kiedy przyznałem się, że kibicuję również Barcelonie. Nikt nie lubi klubu, który przez tyle lat dominował w futbolu i wygrywał w stylu, który zachwycił wszystkich ludzi na świecie. Teraz tytułów jest mniej, a tiki-taka w takim o sobie wykonaniu. PS. tiki-taka nie polega na posiadaniu piłki i bezmyślnym klepaniu futbolówki. Właściwie wypowiedział się o tym przyjaciel Guardioli:

- Moim zdaniem Bayern przegrał z Realem dlatego, że Pep był za mało sobą. Chodzi o to, że system gry Guardioli, zwany popularnie tiki taką, nie ma z tym nic wspólnego. To chwytliwe hasło marketingowe nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. W przypadku Pepa nie chodzi o bezmyślne utrzymywanie się przy piłce - on tego nienawidzi. Kluczowym pojęciem jest gra pozycyjna - wszystkie pozycje muszą być obstawione przez zawodników jego drużyny po to, by gracz z piłką przy nodze zawsze miał do kogo podać. Do tego potrzebne jest posiadanie piłki. Jest ono zatem nie celem, ale narzędziem, dzięki któremu można zdobywać bramki - mam nadzieję, że niektórzy zapamiętają na przyszłość, co to jest tiki-taka.

Co najciekawsze, to od razu po meczu z Bayernem pisał, że Niemcy nie grali tiki-taki. Znaleźli się tutaj "eksperci", którzy starali się wmówić, że to była tiki-taka.

Powoli, ale dochodzimy do podobnych wniosków. Ci zajmuje to więcej czasu. Napisałem, że klub poza wyższą tygodniówką, mając takich graczy miał obowiązek nakreślić pewien projekt sportowy. Problem polega na tym, że takiego projektu brakowało, dlatego spierdzielili. To samo dzieje się w Borussii Dortmund, która zrobiła krok do tytułu.

Pisałem o tym w kwestii Juventusu Turyn, który co roku robi krok do przodu. Ta drużyna grała niedawno w Serie B, a teraz jest jedną z najlepszych na świecie. Włodarze "Starej Damy" nie oddają najlepszych graczy, ale wręcz przeciwnie - wzmacniają się. Zawodnicy mają poczucie, że się każdego dnia rozwijają.

Wiem, że akurat Ty nie jesteś kibicem Realu, dlatego z Tobą w miarę optymalnie się dyskutuje.

To akurat nie było w moim kierunku, ale widzę, że bardzo chętnie to przeczytałeś :) Myślę, że nie bez powodu :)

Tutaj mamy zupełnie inne zdanie, bo jak już tak się powołujesz, to musisz wiedzieć, że większość społeczeństwa jest niestety głupsza. Co potwierdza Twoją tezę, że muszą kilku osobom odpisywać. Ale fajnie, że chciałeś się na to powołać, bo mogłem to przytoczyć. Najdobitniej o tym, że większość społeczeństwa jest głupia pokazują to ostatnie wybory parlamentarne :)
27 maja 2014, 12:13
Hades napisał(a):
Sawik, pewnie, 3/4 ludzi tutaj to kibice Realu. Nikt nie chce widzieć w Tottenhamie trofeów, tylko coroczne transfery najlepszych piłkarzy do Realu(teraz Eriksen i Lloris).
Zdecydowana większość reszty użytkowników uważa, że kasa musi się zgadzać. Piłka nożna to biznes i Tottenhamowi kibicuje tylko dlatego, że wyciąga ogromne ilości kasy. Tak naprawdę to fani Daniela Levy'ego.
A potem jest SAWIK! Prawdziwy fan Barcelony i Tottenhamu, wielki znawca futbolu, znakomity specjalista w zarządzaniu klubem. Tylko spojrzy i już wie co zrobić, żeby stać się potęgą, a do tego nie ma kontraktu, którego by nie przeanalizował. Jako jeden z nielicznych na tej stronie chciałby zobaczyć Tottenham wygrywający puchar lub ligę. Ach, cóż za inteligentny, skromny i do tego zabawny osobnik. Gdyby tylko nie był otoczony bandą madridistów i niewolników pieniądza. :wysmiewacz::X:X

Ale akurat Ty jesteś kibicem Realu Madryt. Co zauważył Wduwek, napisałem nie wszyscy. Ale Twój poziom IQ musi być na tyle niski, że nawet tego nie zauważyłeś.

Oczywiście, że kasa musi się zgadzać, tylko tyle, że swego czasu wziąłem pod uwagę kilka ostatnich lat i w kwestii transferów jesteśmy na plusie. Futbol to przede wszystkim trofea i jak ich nie ma, to klub nie ma renomy.

Nie trzeba być specjalistą, aby wiedzieć co zrobić, aby osiągnąć sukces. Wystarczy podążać drogą takich klubów jak Atletico Madryt, czy Juventus Turyn. Czy to coś nadzwyczajnie trudnego? Widocznie dla Ciebie tak :wysmiewacz: Można też bazować się trochę na Borussii :)

Ja w przeciwieństwie do tej większości nie wmawiam, że osiągnięcie sukcesów jest możliwe bez najlepszych zawodników, a Ty proponujesz komuś to propagować. Już wcześniej przerabialiśmy to, że jeśli mamy rywalizować z najlepszymi, to potrzebujemy najlepszych. Bardzo prosty wniosek. Ale za trudny, żebyś zrozumiał :wysmiewacz:

Inteligentny to na pewno nie jesteś, bo nie potrafisz konstruować wniosków. Skromny też raczej nie, bo w głowie tylko duże sumy z transferów do ulubionego klubu. Zabawny też raczej nie, bo to zachowanie a'la "hala dzieci" już nikogo nie śmieszny. Fajnie próbowałeś, ale znowu nie wyszło.

A co do Twojej puenty. To Wduwek zauważył, że specjalnie napisałem "nie wszyscy", ale czego miałbym wymagać od kolesia, który ma klapki na oczach :wysmiewacz:
27 maja 2014, 12:20
jin_tae napisał(a):
Sezon za pasem, trener na horyzoncie a my zajmujemy się przez x stron na forum jakimś Sawikiem. Są ciekawsze tematy niż Sawik i jakaś tam nic nie znacząca dla kibiców Tottenhamu Barcelona

Z Tobą skończyłem dyskusję, kiedy to zacząłeś wypisywać głupoty na mój temat i nie tylko. Na to wciąż nie odpowiedziałeś, ale ciężko, żebyś wymyślał kolejne kłamstwa. Wychodzi Ci to dobrze pod warunkiem, że ktoś nie sprawdza tego co piszesz. Mniej więcej Twoje wpisy wyglądają jak na wp.pl, jak banda idiotów nie sprawdza pewnych faktów i je lajkuje

Jakby FC Barcelona byłaby nic nie znacząca dla kibiców Tottenhamu (a za takiego się uważasz), to byś sam z siebie wielokrotnie tutaj na forum nie zaczynał pewnych tematów odnośnie tego klubu. Dalej chcesz robić z siebie obłudnika?

Na ulicy rozumiem, że jakbym coś do Ciebie powiedział, to byś przeszedł bez zwracania uwagi, bo uważasz, że to mądre zachowanie? Szkoda, że w internecie już taką mądrością się nie wykazujesz :wysmiewacz:

Jak to mówi teraz młodzież: "Kozak w necie, pizda w świecie". Kto jak kto, ale idealnie wpisujesz się w ten scenariusz swoim zachowaniem :wysmiewacz:
27 maja 2014, 12:41
Sawik napisał(a):
A kolejna kwestia, że napisałem, że szkoda mi zawodników Atletico Madryt, bo zasłużyli na to trofeum.

Czym przepraszam? Bramką podarowaną przez Casillasa czy obroną Częstochowy przez znaczną część drugiej połowy i dogrywkę.

Na trofeum zasługuje zespół który w finałowym meczu mniej goli straci/więcej strzeli. Kropka.

Sawik napisał(a):
Powoli, ale dochodzimy do podobnych wniosków. Ci zajmuje to więcej czasu. Napisałem, że klub poza wyższą tygodniówką, mając takich graczy miał obowiązek nakreślić pewien projekt sportowy. Problem polega na tym, że takiego projektu brakowało, dlatego spierdzielili. To samo dzieje się w Borussii Dortmund, która zrobiła krok do tytułu.

Nie do takich samych, ani podobnych. Projekt był. Sprzedać za teoretycznie zbyt wysoką cenę Bale'a i w to miejsce nakupować piłkarzy po normalnych cenach. Sprzedajemy za 100mln "towar" wart 70-80 i kupujemy normalnie - za 100 wart 100. Podjęto słuszne założenie, że bez radykalnego i przekraczającego możliwości budżetu klubu zwiększenia tygodniówki nie utrzymamy GB - zawodnika, który nie pokazując się w LM załapał się do 10 najlepszych graczy świata (i nie ma znaczenia, że miał n lat do końca kontraktu, bo już zaczynał marudzić). Błędy zaczęły się przy kupowaniu piłkarzy, bo kupiliśmy ich za dużo na raz z różnych lig i o różnych narodowościach. I też przepłacaliśmy, możesz mieć inne zdanie, ale mnie nikt nie przekona, że Lamela wart był 30 mln nawet w dłuższej perspektywie. Do tego zawiódł Boas, który nie miał planu B, gdy plan 'podaj do Bale'a i licz, że coś strzeli' stał się niewykonalny z braku Walijczyka.

Spieprzyliśmy to koncertowo, bo wykorzystując kretynizm Pereza (przepłacanie za zawodników w imię budowania kiedyś galacticos a obecnie Realu po prostu) zrobiliśmy to samo. Nie ważne na jaką pozycję ważne, że z nazwiskiem. I zostaliśmy bez boków obrony choćby.
Przy tym wciąż uważam, że odejście Bale'a było przesądzone, bo na tamtą chwilę miał praktycznie większą renomę i markę niż Tottenham. A tak nie może być.

Sawik napisał(a):
Tutaj mamy zupełnie inne zdanie, bo jak już tak się powołujesz, to musisz wiedzieć, że większość społeczeństwa jest niestety głupsza. Co potwierdza Twoją tezę, że muszą kilku osobom odpisywać. Ale fajnie, że chciałeś się na to powołać, bo mogłem to przytoczyć. Najdobitniej o tym, że większość społeczeństwa jest głupia pokazują to ostatnie wybory parlamentarne :)

Parlamentarne? Czy te do Europarlamentu?
27 maja 2014, 13:24
Sawik napisał(a):
Z Tobą skończyłem dyskusję, kiedy to zacząłeś wypisywać głupoty na mój temat i nie tylko. Na to wciąż nie odpowiedziałeś, ale ciężko, żebyś wymyślał kolejne kłamstwa. Wychodzi Ci to dobrze pod warunkiem, że ktoś nie sprawdza tego co piszesz. Mniej więcej Twoje wpisy wyglądają jak na wp.pl, jak banda idiotów nie sprawdza pewnych faktów i je lajkuje

Jakby FC Barcelona byłaby nic nie znacząca dla kibiców Tottenhamu (a za takiego się uważasz), to byś sam z siebie wielokrotnie tutaj na forum nie zaczynał pewnych tematów odnośnie tego klubu. Dalej chcesz robić z siebie obłudnika?

Na ulicy rozumiem, że jakbym coś do Ciebie powiedział, to byś przeszedł bez zwracania uwagi, bo uważasz, że to mądre zachowanie? Szkoda, że w internecie już taką mądrością się nie wykazujesz :wysmiewacz:

Jak to mówi teraz młodzież: "Kozak w necie, pizda w świecie". Kto jak kto, ale idealnie wpisujesz się w ten scenariusz swoim zachowaniem :wysmiewacz:

Jeśli ktoś wypisuje takie bzdury(prawie wszystko to bzdury) to aż żal nie zareagować. W normalnym życiu nie mam czasu na użeranie się z osobnikami takimi jak Ty. Zresztą nie mam z takimi kontaktu, bo moi znajomi(kibice Barcelony) nie uskuteczniają twierdzenia "najlepszy klub na świecie" na każdym kroku.

Nie rzucaj kowinizmem, bo cytowanie korwina zakrawa o pomstę do nieba(chyba że lubisz cytować karykatury polityków) Większość wie czego chce i jeśli 10 osób mówi jednej, że jest w błędzie to jest. Wynika to i z matematycznego jak i psychologicznego punktu widzenia. Prędzej pomyli się jedna niż 10 osób w tym samym momencie
27 maja 2014, 14:28
27 maja 2014, 14:32
Sawik napisał(a):
PS. Spora część osób tutaj (nie wszyscy), w tym z Tobą nie zgadza się ze mną z jednego bardzo ważnego powodu. Bo poza Tottenhamem kibicujecie Realowi Madryt, a to już wiele wyjaśnia :)

Chyba nie będziesz ukrywał, że Gareth Bale, jak i Luka Modrić mieli ogromny wpływ na zdobycie Pucharu Ligi Mistrzów przez Real Madryt?

Jako, że jestem kibicem zarówno FC Barcelony, jak i Tottenhamu Hotspur, to już dawno temu zadeklarowałem, że nie jestem zwolennikiem transferów na linii tych dwóch klubów. A na pewno nie w przypadku, kiedy jeden z nich traci na tym sportowo. I nie ważne za jakie pieniądze, bo kibice muszą wyznawać pewne wartości, a nie zachowywać się jak prostytutki, które udają, że wszystko jest w porządku za pewną ilość pieniędzy.

nie wszyscy, chyba tylko po za tobą
nie każdy jest kibicem realu to juz masz paranoje:wysmiewacz:
szczególnie mi, gdzie uważam lige hiszpanska za pedalską, a barcelone za nudną:luzik:

zostawiasz furtkę na możliwy transfer, większość z nas była by za transferem, ale ludzi którzy nam sie nie przydadzą i nie beda grac

nie wierzysz w paranoje? to zobacz ile ty tutaj sie naprodukowałeś
27 maja 2014, 14:40
Panowie! Otwórzcie sobie nowy wątek i tam się kłóćcie bo tu zaśmiecacie okropnie. Zaraz wszystko skasuję!
27 maja 2014, 14:40
trzaskal napisał(a):
Panowie! Otwórzcie sobie nowy wątek i tam się kłóćcie bo tu zaśmiecacie okropnie. Zaraz wszystko skasuję!

Poczekaj jeszcze chwilę :P
27 maja 2014, 14:48
Wduwek,
Na trofeum zasługuje się przez całokształt, a nie tylko przez finałowe spotkanie. W finale grali dosyć przyzwoicie i zabrakło tylko sekund, aby sięgnęli po trofeum. Nikt nie mówił, że futbol jest sprawiedliwy.

Ty zakładasz, że sprzedaż Bale'a była ok, a zakup zawodników w jego miejsce już nie. Ja zakładam, ze sprzedaż Bale'a była zła, bo mądry prezes wiedziałby kogo sprowadzić w jego miejsce, aby klub działał we właściwy sposób. Nie sprzedaje się gracza (w dodatku tak ważnego), nie mając dla niego żadnej alternatywy. Dlatego trzeba patrzyć na początkowy stan rzecz.

Sprzedaliśmy Modricia, ale nie zakupiliśmy na jego miejsce Moutinho, który był na wyciągnięcie ręki. To nie znaczy, że pieniądze były źle zainwestowane, tylko, że nie wolno było go sprzedawać w danym momencie, bo nie było nikogo na jego miejsce.

To samo tyczy się Garetha Bale'a. Fajnie, że klub zarobił 100 milionów euro, ale co z tego? Pieniądze poszły w błoto. Jeżeli nie wiesz jak zainwestować pieniędzy, to ich nie inwestujesz. W tym wypadku nie sprzedajesz Bale'a, aby pozyskać te pieniądze. Podstawy ekonomii.

Chodzi mi o wybory do europarlamentu. Jak można głosować na partię, która krzyczała, że nie podniesie podatków, a to zrobiła? Jak można głosować na partię, która podniosła wiek emerytalny, a mówiła, że tego nie zrobi? Kpią z ludzi, a oni tego nawet nie widzą.

Z drugiej strony mamy inną partię. Jak można głosować na rzekomych eurosceptyków, których lider negocjował traktat lizboński, a jego brat go podpisał? To się nie dodaje.

Masz bardzo prosty przykład, że większość nie musi mieć racji :) Powoływanie się na większość jest jednym z najśmieszniejszych argumentów. W myśl tego pięciu meneli ma rację w kwestiach ekonomicznych, polemizując z profesorem ekonomii. To tylko przykład, ale pokazuje jak śmieszne jest powoływanie się na większość :)
27 maja 2014, 14:54
jin_tae napisał(a):
Jeśli ktoś wypisuje takie bzdury(prawie wszystko to bzdury) to aż żal nie zareagować. W normalnym życiu nie mam czasu na użeranie się z osobnikami takimi jak Ty. Zresztą nie mam z takimi kontaktu, bo moi znajomi(kibice Barcelony) nie uskuteczniają twierdzenia "najlepszy klub na świecie" na każdym kroku.

Nie rzucaj kowinizmem, bo cytowanie korwina zakrawa o pomstę do nieba(chyba że lubisz cytować karykatury polityków) Większość wie czego chce i jeśli 10 osób mówi jednej, że jest w błędzie to jest. Wynika to i z matematycznego jak i psychologicznego punktu widzenia. Prędzej pomyli się jedna niż 10 osób w tym samym momencie

Dlatego reaguję jak napiszesz jakieś głupoty :) Zdarza Ci się to bardzo często, jak nie prawie zawsze :wysmiewacz:

A gdzie uskuteczniłem twierdzenie w ostatnim roku, czy dwóch, że to najlepszy klub na świecie? Znajdziesz łaskawie :wysmiewacz:

Rok temu jak mieliśmy tutaj ciekawą dyskusję, to przyznałeś się do lewicowych poglądów, więc w kwestii Korwina nie możesz być obiektywny. Chociaż każdy lewak myśli, że tak jest :wysmiewacz:

Już Ci udowadniam "ekspercie", że piszesz głupoty. Jeżeli pojedziesz do Afryki, gdzie masz 10 czarnoskórych mężczyzn, to oni będą twierdzili, że przeciętny poziom IQ czarnoskórego jest większy niż rasy białej. A badania pokazują co innego. Czy to oznacza, że tych 10 czarnoskórych mężczyzn ma rację, tylko dlatego, że są w większości? Mógłbym pokazać Ci więcej takich przykładów, ale pewnych rzeczy nie jesteś w stanie pojąć :)

Jak już wspominałem. Kwestia Twoich racji zależy od tego przede wszystkim z kim masz do czynienia i jakie te osoby mają na pewne kwestie poglądy. Jak zajdziesz do klubu dla homoseksualistów, to będą starali Ci się wmówić, że są w stanie lepiej wychować dziecko niż nie jedno małżeństwo. Mimo, iż badania psychologów pokazują, że do wychowania dzieci jest potrzebna matka i ojciec.
27 maja 2014, 14:59
Robert napisał(a):
nie wszyscy, chyba tylko po za tobą
nie każdy jest kibicem realu to juz masz paranoje:wysmiewacz:
szczególnie mi, gdzie uważam lige hiszpanska za pedalską, a barcelone za nudną:luzik:

zostawiasz furtkę na możliwy transfer, większość z nas była by za transferem, ale ludzi którzy nam sie nie przydadzą i nie beda grac

nie wierzysz w paranoje? to zobacz ile ty tutaj sie naprodukowałeś

A gdzie napisałem, że każdy jest tutaj kibicem Realu Madryt? :wysmiewacz:
Nie siedzę tutaj od wczoraj, aby takich rzeczy nie wiedzieć :)

A masz jakieś racjonalne argumenty, aby uznać ligę hiszpańską za pedalską? Zapomniałem, jak do tej pory nie pokazałeś żadnego w tej dyskusji :wysmiewacz:

Ludzie, którzy nam się nie przydadzą? Fernando miał już nie grać w FC Porto, gra dalej. Guarin miał nie grać w Interze, gra dalej. Suarez miał nie grać w Liverpoolu, gra dalej. Rooney miał nie grać w United, gra dalej. Piłkarze nie są debilami, żeby robić sobie pół roku przerwy od futbolu, aby wymusić transfer. Masz wyżej przykłady :)

A czy ja napisałem, że nie wierzę w paranoje? Widziałem już nie jeden Twój wpis :wysmiewacz:
27 maja 2014, 15:06
Przepraszam Tomek, ale musiałem :)
27 maja 2014, 15:21
Przepraszam trzaskal, już skończyłem z piłką żeby nie zaśmiecać, ale tego nie mogę zostawić baz odpowiedzi :P

Sawik napisał(a):
Chodzi mi o wybory do europarlamentu. Jak można głosować na partię, która krzyczała, że nie podniesie podatków, a to zrobiła? Jak można głosować na partię, która podniosła wiek emerytalny, a mówiła, że tego nie zrobi? Kpią z ludzi, a oni tego nawet nie widzą.

Z drugiej strony mamy inną partię. Jak można głosować na rzekomych eurosceptyków, których lider negocjował traktat lizboński, a jego brat go podpisał? To się nie dodaje.

Masz bardzo prosty przykład, że większość nie musi mieć racji :) Powoływanie się na większość jest jednym z najśmieszniejszych argumentów. W myśl tego pięciu meneli ma rację w kwestiach ekonomicznych, polemizując z profesorem ekonomii. To tylko przykład, ale pokazuje jak śmieszne jest powoływanie się na większość :)

Może filozofem nie jestem, ale nie uważam się też za idiotę, a jednak zagłosowałem na jedną z tych dwóch partii. Miałem nie iść na wybory, ale zagłosowałem bo mimo tego co o nich piszesz i tak są dla mnie mniejszym złem. Nie wiedziałem o tym, aż do piątku kiedy ktoś mi wsadził w drzwi ulotkę z "programem" Korwina. I stwierdziłem, że zagłosuję na kogokolwiek innego, bo przez n lat życia nie przeczytałem takiej masy pierdół.

I nie chodzi mi bynajmniej o monarchię, o eurosceptycyzm i całą resztę jego poglądów, tylko o "pomysły" gospodarcze. Już wolę PO z podwyższaniem podatków, albo SLD czy PiS z rozdawaniem pieniędzy na nierobów niż ten "program". 6 groszy podatku w litrze benzyny + obniżenie podatków do 3*15 % + obniżka wieku emerytalnego, a drugiej strony więcej pieniędzy z budżetu na szpitale, emerytów i rodziny wielodzietne. No wybacz Sawik, ale jeśli widzę, że do władzy pcha się ktoś kto uważa, że bez konsekwencji można jednocześnie obniżyć dochody państwa i zwiększyć wydatki to zrobię ile mogę, żeby mu w tym przeszkodzić.

To że poparcie dla Korwina, Palikota czy kiedyś Leppera, Giertycha, Kononowicza, Partii Przyjaciół Piwa, Partii Krasnoludków i Gamonii etc nie przekracza nigdy pewnego pułapu (chociaż wynik ponad 5% to już i tak niebezpieczna sytuacja) to akurat dla mnie dowód, że większość myśli. Tak samo jak to, że niepopularni politycy PO i PiS, którzy oszukują wyborców i tak dostają więcej głosów od kandydujących sportowców i celebrytów.
27 maja 2014, 15:36
dramat;)
27 maja 2014, 15:48
Wduwek napisał(a):
Może filozofem nie jestem, ale nie uważam się też za idiotę, a jednak zagłosowałem na jedną z tych dwóch partii. Miałem nie iść na wybory, ale zagłosowałem bo mimo tego co o nich piszesz i tak są dla mnie mniejszym złem. Nie wiedziałem o tym, aż do piątku kiedy ktoś mi wsadził w drzwi ulotkę z "programem" Korwina. I stwierdziłem, że zagłosuję na kogokolwiek innego, bo przez n lat życia nie przeczytałem takiej masy pierdół.

I nie chodzi mi bynajmniej o monarchię, o eurosceptycyzm i całą resztę jego poglądów, tylko o "pomysły" gospodarcze. Już wolę PO z podwyższaniem podatków, albo SLD czy PiS z rozdawaniem pieniędzy na nierobów niż ten "program". 6 groszy podatku w litrze benzyny + obniżenie podatków do 3*15 % + obniżka wieku emerytalnego, a drugiej strony więcej pieniędzy z budżetu na szpitale, emerytów i rodziny wielodzietne. No wybacz Sawik, ale jeśli widzę, że do władzy pcha się ktoś kto uważa, że bez konsekwencji można jednocześnie obniżyć dochody państwa i zwiększyć wydatki to zrobię ile mogę, żeby mu w tym przeszkodzić.

To że poparcie dla Korwina, Palikota czy kiedyś Leppera, Giertycha, Kononowicza, Partii Przyjaciół Piwa, Partii Krasnoludków i Gamonii etc nie przekracza nigdy pewnego pułapu (chociaż wynik ponad 5% to już i tak niebezpieczna sytuacja) to akurat dla mnie dowód, że większość myśli. Tak samo jak to, że niepopularni politycy PO i PiS, którzy oszukują wyborców i tak dostają więcej głosów od kandydujących sportowców i celebrytów

Nie działam na zasadzie mniejszego zła, bo uważam, że jak ktoś ma tak głosować, to nie powinien wcale. Działam w taki sposób, że jeżeli czyjaś polityka w jakikolwiek sposób uderza we mnie, to na pewno na taką osobę nie zagłosuję.

Pomysły gospodarcze? A przeczytałeś dokładnie jego program wyborczy, czy tylko jego część? Obniżyć dochody państwa i zwiększyć wydatki? Gdzie takie głupoty widziałeś?

http://www.nowaprawicajkm.pl/info/program-wyborczy/program-wyborczy-knp
5. Zrównoważymy budżet. Nie pozwolimy na dalsze zadłużanie państwa, nie pozwolimy by nasze dzieci i wnuki odziedziczyły po nas jedynie długi.

Jakie więcej pieniędzy na szpitale, emerytów i rodziny wielodzietne? Szpitale mają zostać sprywatyzowane, to samy tyczy się szkół. Emerytom po prostu trzeba wypłacić pieniądze, które płacili przez tyle lat. Jakie pieniądze na wielodzietne rodziny? Korwin jest przeciwnikiem wypłacania jakichkolwiek dotacji, stypendiów, czy zasiłków.

Nie wiem jaką ulotkę czytałeś, ale widocznie ma niewiele wspólnego z programem wyborczym Janusza Korwina Mikke. Słyszałem, że ludzie drukowali same jakieś ulotki i nawet zamieszczali je w necie, ale trzeba uderzać do źródła, czyli po prostu słuchać o czym mówią politycy, albo czytać program wyborczy, tyle :)

Ale mam prośbę. Zrób mi screena tej ulotki i weź wrzuć w neta, ok?

Ja też nie lubię słuchać tych z PiS'u, czy PO, ale muszę znać ich plany :)
27 maja 2014, 15:53
Qrwa Panowie!!! Załóżcie inny wątek do cholery. Nikt Was tu już nie chce czytać. Co mnie Pisiaki i Korwiny inne interesują. Są do tego inne fora. Jak ktoś ma sobie coś znaleźć na tym wątku jak go tak zaśmiecacie. Zaraz zakończę cały wątek i koniec.
27 maja 2014, 16:07
Dobra kończę. Najkrócej jak umiem

Sawik napisał(a):
Ale mam prośbę. Zrób mi screena tej ulotki i weź wrzuć w neta, ok?

Już spaliłem ;] Ulotka była dwustronna, a w necie znalazłem niestety tylko tę mądrzejszą stronę:
http://img.sadistic.pl/pics/faea39d2eee5.png
Jeżeli masz "rewers" to możesz mi przesłać na PW co tam jest napisane. W każdym razie zapraszam tam, jeśli chcesz dalej dyskutować (ja jakoś specjalnie nie chcę, ale mogę).

Oficjalnie koniec tematu.
27 maja 2014, 16:16
Sorry trzaskal, tym postem dyskusję z Sawikiem skończę.

Fanem Realu? Nie. Ja tylko lubię popatrzeć jak grają Modrić i Bale. Grali u nas, wybili się do najlepszego klubu w Europie, więc chyba jest to logiczne. Ligę hiszpańską mi Barcelona w wystarczającym stopniu obrzydziła i kilka lat temu ją sobie odpuściłem. :wysmiewacz:

Nie trzeba być specjalistą, aby wiedzieć co zrobić, żeby osiągnąć sukces? Faktycznie, a mimo to kluby zatrudniają idiotów jak Levy czy praktycznie cała reszta prezesów. A wystarczy tylko podpatrzeć Juventus czy Atletico i kupić najlepszych zawodników, to wszystko byłoby TAKIE PROSTE. :wysmiewacz:

Reszta rzeczy odnosiła się do Ciebie. Nie wiem czy nie potrafisz czytać/używać mózgu, czy po prostu wybrałeś dziecinny sposób na ripostę. W każdym razie BRAWO, pokazałeś swoją wyższość. :wysmiewacz:

Napisałeś "sporo, ale nie wszyscy". Ile to dla ciebie sporo? Wiesz, że 3/4 to mniej niż 4/4? W tym wypadku, w moim odczuciu sporo to właśnie okolice 3/4. Było sprecyzować, to nie byłoby problemu, bo tam to wygląda jakbyś był otoczony samymi kibicami Realu. :wysmiewacz:

Miałem nadzieję, że może zastanowisz się nad tym co piszesz i jak się zachowujesz. Zauważysz, że nie wszystko co piszesz musi być prawdą i na pewno nie jesteś nieomylny czy tak mądry jak Ci się wydaje. Mimo, że prawie nikt się z tobą nie zgadza, uważasz ich za idiotów, a siebie za nie wiadomo kogo. :wysmiewacz:

Jak widać nie ma sensu dyskutowania z tobą, bo do pewnych ludzi niestety nigdy nie przemówisz. A jak tak Ci polityka obecna przeszkadza, to może wstąp do Nowej Prawicy. Mam wrażenie, że z JKMem się dogadacie, jak oszołom z oszołomem. :wysmiewacz:
27 maja 2014, 16:22
trzaskal napisał(a):

powinni zamykać z nim piłkarzy Spurs w szatni na kilka minut po każdych przegranych derbach z arse ...
:mysli:

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji