Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Koguty, newsy, wszystko

Forum dyskusyjne » Hyde Park » Koguty, newsy, wszystko
27 maja 2014, 17:13
Przepraszam Tomek, ale koleś myśli, że uda mu się kogoś za przeproszeniem w ch*** zrobić.

Hades, czy tam Srades. Ogólnie wszyscy wiemy z czym się kojarzy,
Ciekawe rzeczy opowiadasz, bo w jednym wątków na tym forum przyznałeś się, że kibicujesz Realowi Madryt. Miało to miejsce 5 sierpnia 2012 roku. Ani Bale, ani Modrić w tym czasie nie grali w Realu Madryt. Bajki to możesz dzieciom z podstawówki opowiadać :wysmiewacz:

Jak ma się taki gust jak Twój, to wszystko co zachwyca miliony może obrzydzać takich ludzi. Ja i moi znajomi lubimy oglądać się na plaży za ładnymi, zgrabnymi kobietami. Inni wolą brzydkie, grube kobiety. Kwestia gustu, ale śmieszna. Twój widocznie przypada w ten drugi :wysmiewacz:

Widocznie Levy działa w taki sposób, że nie wie jak osiągnąć sukces, bo wyciągnął drużynę z ligowego średnia, aby znowu zmierzać w kierunku, w którym znajdowaliśmy się ileś lat temu. Pisałem. Nie trzeba kupować najlepszych zawodników, wystarczy takich zatrzymywać w drużynie, ale Ty nie jesteś w stanie tego pojąć :wysmiewacz:

Jeżeli kretyn stara mi się coś wmówić, to w myśl tego wychodzi jeszcze na większego kretyna. Wraz z każdym wpisem udowadniasz mi, że jesteś skończonym idiotą, który jeszcze próbuje bezczelnie kłamać, jak to miało miejsce na samym początku :wysmiewacz:

Nie muszę niczego precyzować, bo od tego człowiek jest wyposażony w mózg, aby pewne rzeczy analizować. Wduwek zrobił to bez większego problemu, ale to, że Ty miałeś z tym problemy, akurat mnie w ogóle nie dziwi :wysmiewacz:

Mam się zastanowić nad tym, że ktoś Twojego pokroju stara mi się coś wmówić? :wysmiewacz:

Podałem co najmniej kilka przykładów, udowadniając, że Twoje tezy o racji większości są śmieszne. Nie dociera :wysmiewacz:

Bo niektórzy ludzie są po prostu zbyt inteligentni, aby taki imbecyl jak Ty miałby do mnie przemówić. Kolegami z podwórka możesz manipulować, ale nie mną.

Janusz Korwin Mikke jest oszołomem? To w myśl tego tak wybitne jednostki jak Milton Friedman, Edmund Burke, czy John Locke byli oszołomami, bo opiera się na ich twierdzeniach. Byli to wybitni specjaliści w swoich dziedzinach, ale skąd taki baran jak Ty miałby to wiedzieć :wysmiewacz:
27 maja 2014, 19:38
jak jestes taki mądry a wiekszość tutaj taka głupia to po co sie meczysz z nami? odpoczniesz od głupoty a my od twej wielkiej mądrości

@trzaskal
kiedyś na forum był poruszany temat aby blokować wpisy niektórych ludzi, np ja blokuje sawika i mi sie nie pokazują, jest na to szansa? bo na chwile obecną moge tylko przewijać, do 3 razy sztuka i daje sobie spokój z jego wpisami, ale najlepiej było by to z automatyzować ;)
27 maja 2014, 20:25
Pogadam ze Snajperem....na razie robi mój sklep:-)
27 maja 2014, 20:26
Z innej lecz ciekawszej bajki:

Highest total attendances (2013/14)

EPL - 13.9m
Bundesliga - 13.1m
La Liga - 10m
Championship - 9.1m
Serie A - 8.8m
Ligue 1 - 7.8m
27 maja 2014, 20:34
trzaskal napisał(a):

dzieki
27 maja 2014, 20:42
trzaskal napisał(a):

Haha będziesz miał sklep? No to witaj w klubie :kotek:
27 maja 2014, 21:23
Robert napisał(a):
jak jestes taki mądry a wiekszość tutaj taka głupia to po co sie meczysz z nami? odpoczniesz od głupoty a my od twej wielkiej mądrości

Na tej stronie jest zarejestrowanych 1872 użytkowników. A ja dyskutowałem z pięcioma. Czy ja pisałem o wszystkich? Zaczniesz w końcu myśleć? :mysli:

To, że są tutaj takie barany jak Ty, to nie oznacza, że każdego to dotyczy. Nie mierz wszystkich swoją miarą.

Ja i Baro parę dni temu mieliśmy ciekawą dyskusję, w której wymienialiśmy się argumentami. Była to dyskusja na pewnym poziomie, bo miałem do czynienia z człowiek, który reprezentuje pewien poziom.

Dyskutując tutaj z Tobą, czy z innymi delikwentami (jeden z Was trzyma przyzwoity poziom, rzecz jasna nie Ty), niestety musiałem zniżyć się do Waszego poziomu, przez co inni użytkownicy tutaj cierpieli. Za co ich serdecznie przepraszam.
27 maja 2014, 21:54
tak w ogóle trzaskal co planujesz sprzedawac, beda klienci ze spursmani czy całkiem inna branża:P
27 maja 2014, 22:21
Poziom riposty godny gimnazjalisty. :brawo:
Poziom wiedzy o futbolu i myślenia godny ignoranta, którego jedyna przygoda z piłką to sterowanie bezmyślnymi pionkami w FIFIe. :ok:
Poziom czytania ze zrozumieniem mojego brata z podstawówki. Jest się czym chwalić. :X

Zastanów się dokładnie co piszesz po dokładnym przeczytaniu innych postów. Proszę, bo w każdym poście nie umiesz czegoś zrozumieć i odpowiadasz na coś co wydaje Ci się, że jest napisane.

A szczególnie w ostatnim przypadku. Stawianie kogoś jak Korwin-Mikke obok Burke'a czy Locke'a to "lekka" przesada. Nie mam nic do jego poglądów(chociaż niekoniecznie się z tym zgadzam), ale do niego samego. Jak nie wiesz o co mi chodzi, to musisz być ślepy, głuchy i, co najważniejsze, głupi.

Ciągłe ubliżanie nie sprawi, że masz rację, a jak po tym masz coś jeszcze do dodania, to przeczytaj moje dwa ostatnie posty. Tam są odpowiedzi na wszystkie twoje "przemyślenia".
27 maja 2014, 23:01
Hades,
Rozumiem, że w takim środowisku się obracasz i wiesz coś na ten temat :wysmiewacz:

";Poziom wiedzy o futbolu i myślenia godny ignoranta, którego jedyna przygoda z piłką to sterowanie bezmyślnymi pionkami w FIFIe. :ok:"

I mówi to koleś, który nie podał żadnego konkretnego argumentu :wysmiewacz:

Nie muszę się nad zastanawiać, bo czarne jest czarne, a białe jest białe. A Ty myślałeś, że ktoś zapomina o Twoich postach. Na przyszłość dwukrotnie zastanów się zanim co napiszesz :)

Napisałeś: "Fanem Realu? Nie. Ja tylko lubię popatrzeć jak grają Modrić i Bale. Grali u nas, wybili się do najlepszego klubu w Europie, więc chyba jest to logiczne."

Wiem co tam napisałeś, ale starasz się zapominać o pewnych faktach, o których inni nie zapominają. Nie wmawiaj innym pewnych rzeczy, bo Twoja przygoda z tym klubem wczoraj się nie zaczęła.

Nie oglądam spotkań drużyn, które mnie nie interesują, chyba, że są to spotkania wyższej rangi. Oglądając mecze Tottenhamu, Barcelony, AS Romy, FC Porto, czy Wisły Kraków robię to, bo lubię te drużyny i życzę im jak najlepiej.

A tak poza tym, gdzie ja napisałem, że jesteś "wielkim fanem"? Zapoznaj się dobrze z definicją słowa kibic, bądź fan :)

Napisałeś, że czujesz do tych klubów sympatię. A wiesz co to w ogóle oznacza? Jeżeli bierzemy pod uwagę drużyny piłkarskie, to słowo sympatia ma sporo wspólnego ze słowem fan, czy kibic.

Wiem o co Ci chodzi, ale co mnie obchodzi, że większość nie rozumie przekazu Janusza Korwina Mikke? Potwierdza to tezę, że większość jest głupia. Zarzucasz mi, że ja nie umiem czegoś zrozumieć w pewnym poście, a okazuje się, że nie potrafisz zrozumieć czegoś co mówi Janusz Korwin Mikke. Kolejny przykład obłudy w Twoim wykonaniu :)

Jest kontrowersyjny, ale najważniejsze jest to, aby zrealizował swój program wyborczy, nic więcej. Trzeba rozróżniać jego prywatne zdanie na pewne kwestie (co podkreśla, ale wiele osób nie słucha), a także na kwestie polityczne. W życiu jest ważna zasada. Nie ważne, co kto mówi, tylko to co robi. Ich program wyborczy jest najbliższy moim poglądom na pewne kwestie. Poglądy Kongresu Nowej Prawicy są zaczerpnięte właśnie ze stwierdzeń Locke'a, czy Burke'a, o czym bardzo często wspominają i je prezentują.

To nie ja zacząłem ubliżać. W poście wyżej napisałem, że musiałem zejść na pewien poziom. To Ty jako pierwszy nazwałeś mnie oszołomem. Sam się pogrążasz :wysmiewacz:
28 maja 2014, 02:23
Nie podałem argumentu, bo po przeczytaniu kilku twoich wypowiedzi wiem, że to niestety nie ma sensu.

Real jest w tym momencie najlepszym klubem w Europie, co pokazał w LM i tego chyba nie zakwestionujesz? Specjalnie tak napisałem, żebyś się do tego potem przyczepił. Udało się. :ok:

Będziemy się zagłębiać w definicje? W takim razie przepraszam, że nie trzymam się słownikowej definicji każdego słowa i mam trochę wyobraźni.

Słyszałeś jak JKM gada? I co on gada? Trochę zawartości merytorycznej tam faktycznie jest, ale on to przykrywa warstwą gówna, głupot i jąkania. Nie każdemu chce się przez to przeczesywać. A program wyborczy często ma się nijak do rzeczywistości, bo partia sobie może do tego dążyć, a w obecnym stanie bez koalicji i ustępstw nic nie osiągnie. Myślisz, że JKM zrobiłby coś więcej? Trochę dobrych pomysłów to może mieć każdy, gorzej z większością i ich realizacją.

Pewnie, trochę cię słownie szturchnąłem, ale trzeba to trzymać na jakimś poziomie.
28 maja 2014, 06:52
Robert napisał(a):
tak w ogóle trzaskal co planujesz sprzedawac, beda klienci ze spursmani czy całkiem inna branża:P

Kompletnie inna branża ale jeśli ktoś lubi kawę? Sklep jeszcze nie czynny ale moja branża to www.mercat.com.pl
28 maja 2014, 08:18
kawa? jak ja tego nie lubie;d
28 maja 2014, 09:01
trzaskal napisał(a):
Kompletnie inna branża ale jeśli ktoś lubi kawę? Sklep jeszcze nie czynny ale moja branża to www.mercat.com.pl

Jakieś dotacje unijne na horyzoncie? :rotfl:
28 maja 2014, 09:10
jin_tae napisał(a):
Jakieś dotacje unijne na horyzoncie? :rotfl:

Jasne. Tryliony juro. Nie mam co z kasą zrobić. :rotfl:
28 maja 2014, 11:31
To w weekend już nowe stroje poznamy?
28 maja 2014, 11:32
Alonso i Simeone, mogą sobie posiedzieć przez 6 meczy czyli całą grupe LM w przyszłym sezonie, ciekawe czy obaj dostaną po 6, w co wątpie
28 maja 2014, 11:53
trzaskal napisał(a):
Jasne. Tryliony juro. Nie mam co z kasą zrobić. :rotfl:

Żartuje :P niestety nasz rząd dopiero myśli komu i gdzie kasę dać na rozdysponowanie dotacji. Przerabiam to teraz i na kasę będę mógł dopiero pod koniec roku liczyć(a potrzebuje jej duuuużo :rotfl: )
28 maja 2014, 11:58
jin_tae napisał(a):
Żartuje :P niestety nasz rząd dopiero myśli komu i gdzie kasę dać na rozdysponowanie dotacji. Przerabiam to teraz i na kasę będę mógł dopiero pod koniec roku liczyć(a potrzebuje jej duuuużo :rotfl: )

A z jakiego programu chcesz skorzystać? Nie wiem skąd jesteś ale firmom warszawskim i tak się prawie nic nie należy. Powinienem się na Podlasiu zarejestrować.
28 maja 2014, 13:23
Nie podałeś, bo takowych nie posiadasz, albo są kompletnie idiotyczne :)

Może i w Europie, ale poza Hiszpanią, bo tam zajęli trzecie miejsce :P. W tej chwili najlepszym klubem na świecie jest Bayern Monachium. To samo twierdziłem, kiedy Chelsea zdobyła KMŚ. Śmieszny mnie jak ktoś mi wmawia, że uparcie twierdzę, że Barcelona. Po prostu jeden z najlepszych na świecie w ostatnich latach.

Wyobraźnia, jak wyobraźnia, ale musi być w jakiś sposób adekwatna. Pewnych pojęć na jedną stronę nie można przeciągać.

Bo z każdej wypowiedzi, człowiek inteligentny wyciąga coś dla siebie. Mi tam nie przeszkadza jego ton, bo jakby opowiadał o swoich planach w normalnym tonie, to nikt nie zwróciłby na to uwagi. A jest charakterystyczny, dzięki temu może realizować swoje poglądy.

A kto powiedział, że bez koalicji i bez ustępstw? Jakbyś słuchał wypowiedzi Janusza Korwina Mikkego, to byś wiedział, że jest skłonny wejść w koalicję, tylko po to, aby mógł realizować program wyborczy.

Z JKM jest tak, że koleś od wielu lat ma te same poglądy i kurczowo ich trzyma. Ponadto liczba uniosceptyków każdego dnia w Europie wzrasta. A w bandzie czworga to starają się dostosować z poglądami do danej sytuacji. Zmieniają je rękawiczki. To samego dotyczy tego śmiesznego Twojego Ruchu. Palikot swego czasu wydał 17 milionów złoty (ze swojej kieszeni) na walkę z homoseksualizmem, a teraz to popiera.

A dlaczego miałby ich nie zrealizować? Dzisiaj ma ponad 7%, a za rok może mieć 20%. Ludzie w Polsce troszkę wolniej się budzą niż w innych państwach, ale bo my znajdujemy się troszkę w korzystniejszej sytuacji.

Front Narodowy wygrał we Francji. W Anglii zwyciężył UKIP. W Niemczech, czy Holandii do europarlamentu dostały się partie konserwatywno-liberalne. Wszystko zmierza w dobrym kierunku :)

Mam ten zwyczaj, że nie obrażam nikogo do czasu, dopóki mnie nie obrazi. Jeśli to robi, to schodzę na jego poziom i stosuję te same metody po troszku.

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji