Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Koguty, newsy, wszystko

Forum dyskusyjne » Hyde Park » Koguty, newsy, wszystko
28 maja 2014, 13:48
trzaskal napisał(a):
A z jakiego programu chcesz skorzystać? Nie wiem skąd jesteś ale firmom warszawskim i tak się prawie nic nie należy. Powinienem się na Podlasiu zarejestrować

No ja to tylko na kapitał ludzki się łapie. A kasę chcę z łódzkiego konkretnie z Łodzi. Ze znajomymi mamy plan na biznes. Coś na wzór butiku z wyspecjalizowaną linią rzeczy z nadrukami(DTG).

Dział dla Gotów, fanów fantasy, kibiców piłkarskich etc.

Sprzedaż sklepowa i online. Do tego stanowisko do projektowania nadruków live. W sensie przychodzisz do mnie i Ci na żywo projektuje koszulkę z Daniel Levy np

W sumie moglibyśmy startować bez unijnej kasy, ale Unia gwarantuje pomostówkę(1300 zł co miesiąc na rachunki przez pół albo rok czasu)

Jest tego dużo na rynku, ale jak się wbije w nisze i zaproponuje dumpingową cenę :) to może być git

PS
Mój prawnik(skorzystałem z kancelarii adwokackiej) poradził mi się w lubelskim i właśnie też w podlaskim na wsi zarejestrować i brać 300 tyś zł na działalność poza rolniczą. Firmę założyć w lubelskim a w Łodzi tylko filię.
28 maja 2014, 14:08
Ja firmowe robiłem tutaj: http://www.orfi.pl/koszulki.htm ale strasznie mnie wqrwiają bo są duże kolejki i samemu trzeba napis lub projekt w wektorówce zrobić. Mały wybór samych koszulek, słaby serwis a w chuj ludzi i duże obroty. Chyba w 8 tam pracują.
28 maja 2014, 14:52
trzaskal napisał(a):
Ja firmowe robiłem tutaj: http://www.orfi.pl/koszulki.htm ale strasznie mnie wqrwiają bo są duże kolejki i samemu trzeba napis lub projekt w wektorówce zrobić. Mały wybór samych koszulek, słaby serwis a w chuj ludzi i duże obroty. Chyba w 8 tam pracują

Wiesz wsio zależy jaką metodą. Ja mam w planach kupić dobrą drukarkę DTG(bezpośredni nadruk na koszulkach) plus hafciarkę. Do tego jakieś pierdoły typy prasy do czapek, kubków etc.

Nie kumam takiej kolejki, bo jeśli robią to sitodrukiem, to powinno iść szybko(zwłaszcza powielanie tego samego wzoru)

Co do koszulek... dobry sklep musi mieć duży wybór od 100 % bawełny za większą kaskę, po coś tańszego w cenie 8 zł od sztuki. Do tego bluzy, czapki, jeansy etc.

Przeraża mnie założenie własnej firmy i praca na swój rachunek(ryzyko, zusy srusy) ale kurde mieć własny sklep, własne metki na ciuchach i koszulki z kogucimi projektami - moje marzenie
28 maja 2014, 14:52
Tu w NL zamawiając w poniedziałek koszulkę mam ją w czwartek
28 maja 2014, 15:34
Własna firma to nie tragedia. Masz dwa lata uprzywilejowanego ZUS-u a to już duża oszczędność.
28 maja 2014, 17:24
Hades napisał(a):
Słyszałeś jak JKM gada? I co on gada? Trochę zawartości merytorycznej tam faktycznie jest, ale on to przykrywa warstwą gówna, głupot i jąkania. Nie każdemu chce się przez to przeczesywać. A program wyborczy często ma się nijak do rzeczywistości, bo partia sobie może do tego dążyć, a w obecnym stanie bez koalicji i ustępstw nic nie osiągnie. Myślisz, że JKM zrobiłby coś więcej? Trochę dobrych pomysłów to może mieć każdy, gorzej z większością i ich realizacją.

>nazywaj kogoś oszołomem
>czepiaj się 72 latka że się jąka
:rotfl:

z innej beki, niezła gównoburza się tu zrobiła, nawet nie zauważyłem w którym momencie płynnie przeszliście z piłki nożnej na politykę.
28 maja 2014, 18:57
trzaskal napisał(a):
Własna firma to nie tragedia. Masz dwa lata uprzywilejowanego ZUS-u a to już duża oszczędność

Oooo tego to nie wiedziałem. Czytałem o roku mniejszego zusu.

W takim układzie z pomostowym wsparciem nie byłoby źle. W dodatku łapie się na lokal z programu Łódź kreuje(Tani wynajmowany lokal od urzędu miasta. Do lekkiego remontu, ale za psie pieniądze)

Jak mi się uda, to pierwsze koszulki polecą do najzacniejszych userów strony z fajnym logiem spursmanii.
28 maja 2014, 19:26
Mateuszek napisał(a):
To w weekend już nowe stroje poznamy?

Co? Nowe stroje pewnie poznamy jak zwykle z UA krótko przed rozpoczęciem ligi. Ja stawiam na przełom lipca i sierpnia.

Sawik, nie podałem, bo większość z nich już tu padła z ust innych, a ty i tak te swoje głupoty ciągniesz. :)

JKM może je realizować? Przecież on gówno zrobi w europarlamencie(może poza ośmieszeniem Polski), a KNP dużą część głosów zawdzięcza temu, że po prostu są za legalizacją.
W koalicję może wejść, ale kto mu da wolną rękę? Będzie się musiał liczyć z opinią drugiej strony i z masy zapowiedzi przedwyborczych wykona tylko kilka, dokładnie jak obecne partie rządzące.
Może faktycznie kiedyś zdobędzie najwięcej głosów i po 4 latach się okaże, że nic się nie zmieniło.
A ten dobry kierunek? Proszę Cię, co najwyżej mniejsze zło. Cała obecna polityka jest żartem i dopóki ktoś kiedyś tego nie skończy dopóty nie będziemy mieli normalnego świata i będziemy musieli wybierać mniejsze zło.

Stosujesz te metody po troszku? Chyba raczej ciągle udajesz, że jesteś ponad to, a potem skorupa się rozpada i możesz rozwinąć skrzydła. :)
28 maja 2014, 19:48
Z wypowiedzi wynika, że z was tacy sami politycy jak i ginekolodzy, więc powróćcie na murawę.
28 maja 2014, 20:35
jin_tae napisał(a):
Oooo tego to nie wiedziałem. Czytałem o roku mniejszego zusu.

W takim układzie z pomostowym wsparciem nie byłoby źle. W dodatku łapie się na lokal z programu Łódź kreuje(Tani wynajmowany lokal od urzędu miasta. Do lekkiego remontu, ale za psie pieniądze)

Jak mi się uda, to pierwsze koszulki polecą do najzacniejszych userów strony z fajnym logiem spursmanii

Rzuciłem palenie w związku z tym XXL dla mnie :szok:
28 maja 2014, 20:41
Hades napisał(a):
Co? Nowe stroje pewnie poznamy jak zwykle z UA krótko przed rozpoczęciem ligi. Ja stawiam na przełom lipca i sierpnia.
Ty faktycznie coś mi się popierdoliło. Jakiegoś tłita czytałem i coś mi się ubzdurało. Właśnie się zdziwiłem że tak wcześnie niż zwykle. Sory za wprowadzenie w błąd
28 maja 2014, 21:56
Hades napisał(a):
Sawik, nie podałem, bo większość z nich już tu padła z ust innych, a ty i tak te swoje głupoty ciągniesz. :)

JKM może je realizować? Przecież on gówno zrobi w europarlamencie(może poza ośmieszeniem Polski), a KNP dużą część głosów zawdzięcza temu, że po prostu są za legalizacją.
W koalicję może wejść, ale kto mu da wolną rękę? Będzie się musiał liczyć z opinią drugiej strony i z masy zapowiedzi przedwyborczych wykona tylko kilka, dokładnie jak obecne partie rządzące.
Może faktycznie kiedyś zdobędzie najwięcej głosów i po 4 latach się okaże, że nic się nie zmieniło.
A ten dobry kierunek? Proszę Cię, co najwyżej mniejsze zło. Cała obecna polityka jest żartem i dopóki ktoś kiedyś tego nie skończy dopóty nie będziemy mieli normalnego świata i będziemy musieli wybierać mniejsze zło.

Stosujesz te metody po troszku? Chyba raczej ciągle udajesz, że jesteś ponad to, a potem skorupa się rozpada i możesz rozwinąć skrzydła. :)

Nie podałeś, bo takowych nie masz. Głupoty? Może w Twoim mniemaniu. Większość też kiedyś uważała, że chociażby Kopernik gada głupoty :)

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz." – Mahatma Gandhi.

Ale Janusz Korwin Mikke uczciwie przyznaje się, że idzie rozwalać ten eurokołchoz i idzie po pieniądze, aby było go stać na to, aby reklamować partię. Za rok będzie startował w parlamentarnych :) Srają muszki będzie wiosna. Kiedy ostatnio wspominał o legalizacji? Janusz Korwin Mikke nie jest za legalizacją, tylko jest za tym, aby człowiek był w pełni wolny i żeby mógł kupić wszystko co chce. Trutkę też. Ponadto temat marihuany w jego ustach nie było już od dawien dawna poruszany. Poczytaj wypowiedzi dlaczego głosują na KNP :) Ostatnio nawet TVN o tym mówili. Znowu bajki opowiadasz, już nawet ciężko zliczyć po raz który :)

Ale jaki problem? Janusz Korwin Mikke nie ukrywa, że może wejść w koalicję. Tym baranom da ministerstwa, aby kradli, a w zamian będą przegłosowywali kolejne ustawy. Przecież 75% osób jest tam po to, aby się kraść. Zawsze trzeba jakieś koszta ponieść i Korwin o tym wie.

Od początku "wolnej" Polski nic się nie zmienia, tylko partie rządzące, które głoszą podobne hasła. Trzeba po prostu z tym skończyć. Trzeba wrócić do korzeni, kiedy świat się rozwijał. Teraz mamy regres gospodarczy, bo wszyscy idą do koryta, aby brać ile mogą. A takie postacie jak Donald Tusk, czy Jarosław Kaczyński co raz wymyślają nowe kłamstwa. Myślą, że ludzie zapominają o tym co głosili parę lat wcześniej.

Obecna polityka jest żartem, bo w parlamentach siedzą osoby, którzy kpią sobie z ludzi i idą tam tylko po to, aby wejść w układy i znaleźć sposób na to, aby zarabiać wielkie pieniądze. Trzeba z tym skończyć. Dopóki Ci ludzie będą siedzieli na stołkach, dopóty nic się nie zmieni. Ludzie się budzą i wszystko idzie powoli, bo powoli, ale w dobrym kierunku.

Nie muszę tego robić, dopóki nie znajdzie się delikwent, który traci na wodzy i popuszczają mu nerwy. Chcąc, nie chcąc schodzę na pewien poziom, bo argumenty wygłaszane w normalnym tonie nie trafiają :)
28 maja 2014, 22:28
A tak włączyłem sobie dzisiaj multilige z ekstraklasy

górnik nie ma celnych strzałów, wygrywa mecz
wisła 2 strzały - 2 bramki i lechia bez pucharów

W Bydgoszczy tylko tysiac kibiców, na lechii niby 12 tys, ale co to przy stadionie około 40 tysi

górnik miał szanse, w zasadzie jeszcze ma szanse na granie w pucharach, ale nie bedzie grać bo klub sie nie odwołał i nie mają na to licencji

dziwna ta nasza polska liga
28 maja 2014, 22:30
Sawik Hades spokój już. Od 10 stron ta dyskusja trwa i to już do nikąd nie prowadzi. Jak chcecie kontynuować to sobie na priv przejdźcie...
29 maja 2014, 01:40
Malcolm Glazer, właściciel Man Utd zmarł. Współczuje rodzinie gościa jak i samemu klubowi. Umiera człowiek, a ludzie piszą "Wybrał zły moment, mógł poczekać do końca okienka transferowego, bo teraz nie wiadomo co z tymi 200 mln na transfery"
29 maja 2014, 12:44
Sawik napisał(a):
A muszę to pisać z dużej litery? Mam taki obowiązek? Chyba nie. Cywilizacja europejska budowana była na tym, że młodszy człowiek ma szanować tego starszego. Varane najwidoczniej o tym nie wiem, ale wystarczy spojrzeć na niego, aby wiedzieć dlaczego.

To, że Twoja partia, która głosi hasła równościowe nie dostała się do Parlamentu Europejskiego, to Twój problem. Ja w przeciwieństwie do Ciebie zdaję sobie sprawę, że każda rasa ma inne atuty, a Ty tego nie potrafisz zrozumieć.

Już tutaj wcześniej tłumaczyłem, że jeżeli rodzice nie potrafili wychować Varane'a, jeżeli nie docierają do niego argumenty słowne, to trzeba zastosować inne środki. To spory przywilej, bo z reguły takie osoby wyrzuca się na margines społeczny.

Forum to Ty zaśmiecasz swoją propagandą, która jest absolutną przeciwnością wartości, na których zbudowana została cywilizacja europejska. Śmieszysz mnie swoją poprawnością polityczną. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam problemów ze wzrokiem i potrafię rozróżniać co jest czarne, a co jest białe

Sawik TY tak na serio ?
Czy musisz pisać z dużej litery ? Pewnie że nie; możesz też walić inne orty, będziesz co najwyżej uważany za analfabetę i mogą być problemy na maturze ;P
Jaka moja partia, nie przypominam sobie bym kandydował, hehe. Co do zakazu dyskryminacji wynika wprost z Konstytucji RP - nie przerabialiście jeszcze w szkole ?
Co więcej każdy, kto nie jest niewidomy, potrafi rozróżnić kolor skóry, ale tylko żałosny rasista podkreśla rasę człowieka, którego krytykuje, koloru skóry używając jako wyznacznika wartości.
A na dyskryminacji i dogmacie o wyższości jednych nad innymi, podkreślaniu fizycznych odrębności i innymi tego typu bzdetami w stylu genetycznie uwarunkowanych cech- z ,,badań'' dr Mengele -to nie Sawiku cywilizacja europejska jest oparta, tylko co najwyżej III rzesza oparta była.
29 maja 2014, 14:06
Boyd napisał(a):
Sawik TY tak na serio ?
Czy musisz pisać z dużej litery ? Pewnie że nie; możesz też walić inne orty, będziesz co najwyżej uważany za analfabetę i mogą być problemy na maturze ;P
Jaka moja partia, nie przypominam sobie bym kandydował, hehe. Co do zakazu dyskryminacji wynika wprost z Konstytucji RP - nie przerabialiście jeszcze w szkole ?
Co więcej każdy, kto nie jest niewidomy, potrafi rozróżnić kolor skóry, ale tylko żałosny rasista podkreśla rasę człowieka, którego krytykuje, koloru skóry używając jako wyznacznika wartości.
A na dyskryminacji i dogmacie o wyższości jednych nad innymi, podkreślaniu fizycznych odrębności i innymi tego typu bzdetami w stylu genetycznie uwarunkowanych cech- z ,,badań'' dr Mengele -to nie Sawiku cywilizacja europejska jest oparta, tylko co najwyżej III rzesza oparta była.

Nie muszę i nie mam takiego obowiązku. Ponadto nawet nie pamiętam, co na maturze miałem, bo to było już jakiś czasu temu :)

Ale nie trudno się domyślić na kogo głosujesz :wysmiewacz: Jakby wynikał tak z Konstytucji RP, to dzieci w szkołach nie uczyłyby się pamiętnego wierszyka "Murzynek Bambo w Afryce mieszka, czarnego koloru jest nasz koleżka", czy nie? To przestań opowiadać głupoty.

Wychodzi na to, że Julian Tuwin dyskryminował czarnoskórych, pisząc ten wiersz. Nie kpij sobie :wysmiewacz:

Ja nikogo nie krytykuję, tylko mówię jak jest. Już dawno przytaczałem Ci wyniki dzieci białych, żółtych i czarnych w USA. Takie są fakty. Najpierw są żółci, potem biali, potem długo, długo nikt, potem czarni, a potem latynosi. Wyników nie oszukasz, nawet jakbyś chciał. A nawet próbowano, tylko niestety pojawiła się wielka afera i wszystko wyszło na jaw :)

Poniżej prezentuje kraje z najniższym IQ? Jakiego koloru skórę mają ich obywatele? :mysli:

http://rankingi24.pl/index.php/rozne/494-10-krajow-z-najnizszym-srednim-iq-obywateli.html

Takie są fakty i musisz się z tym pogodzić. Jedna rasa jest bardziej inteligentna, a inna ma lepsze uwarunkowania do biegów na długim dystansie. Nie ma ludzi równych, to samo tyczy się ras. Każda w innej dziedzinie jest lepiej wyspecjalizowana.

Z tego sprawę zdają sobie wszyscy ludzie związani ze sportem i nie tylko. Większość skautów piłkarskich uderza do Ameryki Południowej, gdzie są bardzo utalentowani zawodnicy. Mirosław Okniński specjalnie ściąga zawodników z Czeczenii, gdyż mają świetne predyspozycje, aby trenować sztuki walki. Większość modelek na wybiegach to kobiety białe? Dlaczego? Bo są atrakcyjniejsze i lepiej się sprzedają pod względem marketingowym? Dlaczego? Bo większość ludzi woli je oglądać, bo uważa je za ładniejsze.

Najwyższy poziom IQ na świecie mają Żydzi Aszkenazyjscy (tylko ich nie jest tak dużo jak żółtych). Nie bez powodu, to właśnie oni najczęściej sięgali po Nagrody Nobla. Faktów nie oszukasz :)

To Ty żyjesz w utopii, myśląc, że ludzie są równi. Nie są, nie byli i nigdy nie będą. Każda rasa ma inne uwarunkowania, ale to nie jest równoznaczne z tym, że nie zdarzają się wyjątki.

Śmieszą mnie Twoje poglądy równościowe. Świat nigdy nie był, nie jest i nie będzie równy, nawet jakby każdy tego bardzo chciał. Taka jest rzeczywistość i trzeba się z tym pogodzić, ale Ty masz z tym problemy, bo żaden argument naukowy do Ciebie nie dociera :)
29 maja 2014, 14:15
Sawik napisał(a):
Poczekaj jeszcze chwilę :P

ile jeszcze bedzie trwala ta chwila?
29 maja 2014, 14:17
Robert napisał(a):
ile jeszcze bedzie trwala ta chwila?

A to moja wina, że koleś chce wdawać się w dyskusję, nie podając żadnych argumentów?

Działam w bardzo prosty sposób. Ktoś pisze jakieś głupoty, to przedstawiam konkretne argumenty.

Tylko widzę, że kolejna osoba się trafiła, do której takowe nie docierają :)
29 maja 2014, 14:46
Sawik napisał(a):
A to moja wina, że koleś chce wdawać się w dyskusję, nie podając żadnych argumentów?

sam wymyślasz dziwne rzeczy nie odpowiadając na cześć argumentów innej osoby, dlatego skonczyłem z tobą dyskusje i najważniejsze to jest forum o Tottenhamie;)

a nie o lidze hiszpanskiej, barcelonie, realu czy polityce

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji