13 czerwca 2014, 20:08
Wolff napisał(a):
Sędzia nie uznał 2 prawidłowych bramek dla Meksyku
I o dziwo dwóch bramek byłego koguta. Takie wnioski są często mylące

Po tym meczu powinniśmy się pukać w czoło, że sprzedaliśmy GDS, a wszyscy wiemy jaką padakę grał
13 czerwca 2014, 20:12
Blind znowu pięknie podał, zaskakują mnie bardzo pozytywnie Ci Holendrzy
13 czerwca 2014, 20:16
Blind to czasami nie lewy obrońca?
13 czerwca 2014, 20:26
1-3 też druk. Nie było żadnego wolnego i do tego Casillas faulowany. Przypomina mi to Korea-Japonia.
13 czerwca 2014, 20:56
trzaskal napisał(a):
1-3 też druk. Nie było żadnego wolnego i do tego Casillas faulowany. Przypomina mi to Korea-Japonia
Na naszym podwórku by to puścił taki Clattenburg
13 czerwca 2014, 20:59
Z tym Casillasem trudno powiedzieć. Bardziej kontrowersyjny był według mnie karny dla Hiszpanów.
EDIT: Nie winię sędiego w żadnym wypadku, gdyż wyglądało to na faul, ale w powtórce widać, że Costa zostawił nogę i postawił na nodze obrońcy.
13 czerwca 2014, 21:00
Po takim pogromie na dobrą sprawę zakładając że każdy z tej grupy pyknie Australię, to ewentualna porażka Holendrów z Chile w zasadzie mogłaby oznaczać pożegnanie się Hiszpanii (o ile nie rozgromią Chile) z turniejem już w fazie grupowej
13 czerwca 2014, 21:19
To raczej Hiszpanie będą mieli problem z Chile.
13 czerwca 2014, 21:21
trzaskal napisał(a):
To raczej Hiszpanie będą mieli problem z Chile
Chodziło mi o to że jeśli teraz Hiszpanie nie ograją jakoś wysoko Chile to w ostatniej kolejce Holendrzy mogą się podłożyć i przegrać z latynosami - bilans bramkowy da im i tak pierwsze miejsce, a Hiszpanie jadą do domu ;p.
13 czerwca 2014, 21:32
Jak Robben ruszył na bramkę ESP to zapierdalał 37km/h a Ramos którego dogonił 30,6. Nie wiem czy Holender jest na sterydach czy Hiszpanom nie chcę się już grać. Przypomina mi się Robben/King
13 czerwca 2014, 21:48
Pytanie ile km/h biegł King jak gonił Robbena?
13 czerwca 2014, 21:51
Dla tych którzy nie znają

ku pokrzepieniu serc
https://www.youtube.com/watch?v=SjxmyjLp9tg
13 czerwca 2014, 21:56
a więc teraz do boju Chile !!!
13 czerwca 2014, 23:38
KonradM napisał(a):
a więc teraz do boju Chile !!!
Chyba jednak ESP ich pyknie. Strasznie słabi są.
14 czerwca 2014, 00:07
Szkoda mi Australii, mocno im kibicowałem i zasłużyli choćby na ten punkt. Od bramki kontaktowej walczyli z Chile jak równy z równym, chociaż braki w technice było widać gołym okiem. Plus jest taki, że wynik przybliża Chile do wyeliminowania Hiszpanii z grupy, chociaż z taką grą jak dzisiaj(zwłaszcza w 2 połowie) sukcesu z Hiszpanami im nie wróżę.
14 czerwca 2014, 06:51
A jedyny sędzia, który ustrzegł się błędów to Iworyjczyk Doue póki co.
Co do faulu na Casillasie: wiem, że to nie zmienia nic w interpretacji sytuacji i że sędzia i tak powinien zagwizdać, bo RvP faulował, ale powiedzmy sobie szczerze, na powtórkach widać, że Casillas tak wspaniale obliczył tor lotu piłki że i tak na 99% by do niej nie doszedł. Swoją drogą tam w ogóle wolnego być nie powinno, Pique nic złego nie zrobił.
14 czerwca 2014, 07:51
za tego karnego liczylem na skromne 2-1, a tu takie miłe zaskoczenie i 5-1
Wduwek, tam była reka, tylko ze na powtórkach tego nie pokazywali
14 czerwca 2014, 21:00
Ten Campbell z Kostaryki, skubaniec dobry jest

Gdyby nie to, że jest piłkarzem Arsenalu, to bym go widział u nas. Kupon mi nie wszedł przez nich, ale Kostaryka pokazała Urugwajczykom jak się gra w piłkę.
14 czerwca 2014, 21:19
Wreszcie sędzia który nie popełnił błędów, i nie bał się podejmować ryzykownych decyzji, zresztą wszystkie prawidłowe. Tzn karny i czerwień.