Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

2014 - lato transferowe

Forum dyskusyjne » Transfery » 2014 - lato transferowe
25 kwietnia 2014, 06:00
o moj boże, chyba jeszcze gorzej :glupek:
25 kwietnia 2014, 10:34
25 kwietnia 2014, 10:48
@up
Żadna nowość. To jest klasowy piłkarz, za dobry na tą drużynę. On po prostu nie ma z kim grac w tym klubie. :X Podobno interesujemy się Benem Fosterem z WBA

Piał bym z zachwytu jak Kogut gdyby Lloris dał szansę klubowi choć jeszcze jeden jedyny raz ale każdy widzi jak jest. Kibice są sfrustrowani a co mówić o ambitnych graczach jak Lloris
25 kwietnia 2014, 11:45
Lloris i reszta pewnie czekają na nazwisko nowego menedżera, czekają na to, co zrobi Levy: czy zatrudni doświadczonego fachowca, czy znowu wynalazek typu Villas-Boas. Ja się ucieszyłem, gdy przeczytałem, że Lloris wypowiada się o następnym sezonie, to daje pewne nadzieje, że może Lloris zdecyduje się zostać jeszcze na chociaż rok.
25 kwietnia 2014, 12:29
Eidur napisał(a):
Lloris i reszta pewnie czekają na nazwisko nowego menedżera, czekają na to, co zrobi Levy: czy zatrudni doświadczonego fachowca, czy znowu wynalazek typu Villas-Boas. Ja się ucieszyłem, gdy przeczytałem, że Lloris wypowiada się o następnym sezonie, to daje pewne nadzieje, że może Lloris zdecyduje się zostać jeszcze na chociaż rok

zgadzam się w stu procentach. Jeśli trafi do nas Van Gaal lub inny szkoleniowiec z najwyższej półki i przedstawi rozsądną i ambitną wizję przyszłości, to większość zostanie, być może nawet Vertonghena uda się przekonać do kontynuowania przygody z Tottenhamem. Jeśli jednak Levy to prześpi ... to exodus będzie bolesny, bardzo.
26 kwietnia 2014, 05:26
Pakiet bredni z przeglądu sportowego

21.58 ANGLIA Posada menedżerów Tottenhamu jest tak niestabilna, że bardzo często pojawiają się nazwiska szkoleniowców, którzy mogą pracować w tym klubie. Już nie tylko Mauricio Pochettino może zastąpić Tima Sherwooda, ale również zwolniony z Manchesteru United David Moyes. Nad kandydaturą Szkota prezes klubu Daniel Levy zastanawiał się już wówczas, gdy szukał następcy Harry'ego Redknappa.

21:03 ANGLIA Manchester City oferuje Tottenhamowi Joe Harta w zamian za Hugo Llorisa. Czy dojdzie do wymiany bramkarzy?

18.38 ANGLIA Mauricio Pochettino kandydatem do zastąpienia Tima Sherwooda na stanowisku trenera Tottenhamu. Wobec coraz głośniejszych zapowiedzi, że stery w Manchesterze United przejmie Louis van Gaal, Daily Mail sądzi, iż obecny szkoleniowiec Southampton odejdzie latem na White Hart Lane.

----------------------------------------

Choć zastanawiam się czy przyjście Pochettino nie pociągnęło za sobą jakiegoś zawodnika The Saints :mysli: no ale wynalazek... :plask:
26 kwietnia 2014, 12:08
Kogo byś chciał z Sotonu? Jedyne co u nich jest ciekawego to Lallana i Lovren. Na tego pierwszego raczej nas nie stać, a tego drugiego chcę podobno Liverpool.
Gdybyśmy nie mieli Sandro i Capoue to jeszcze Schneiderlin byłby ciekawy.
26 kwietnia 2014, 12:19
Liverpool pewnie Kolkera wyciągnie a Lovren to bardzo dobra opcja. Lovren ponoć najlepszy stoper z drużyn spoza top 4 :mysli: Z tym że wiesz... u naszego prezesa pomoc priorytetem :wysmiewacz::wysmiewacz:
28 kwietnia 2014, 16:57
A ja bym tego gościa ściągnął:

https://www.youtube.com/watch?v=AzRr5YHNCk4
28 kwietnia 2014, 17:47
Mateuszek napisał(a):
Z tym że wiesz... u naszego prezesa pomoc priorytetem :wysmiewacz::wysmiewacz:

Szczerze mówiąc nie wiem o co Ci chodzi. Straciliśmy latem Dempseya, Parkera i Huddlestone'a. Dostaliśmy w zamian Eriksena, Capoue i Paulinho. Odszedł Caulker i Gallas - dostaliśmy Chirichesa. Sprzedaliśmy Bale'a - dostaliśmy Lamelę.
Jedyne bonusy to Chadli(bardzo przyzwoity piłkarz, wszechstronny, solidny i w miarę tani) i Soldado(w tym sezonie wyglądał bardziej na 8 mln, ale patrząc na ostatnie występy jest jakaś szansa). No i potem jeszcze odszedł Defoe.

O ile w środku pomocy jakość piłkarzy lekko się poprawiła, to w obronie wyszliśmy na 0. Dodaj do tego odejście Bale'a i brak formy/kontuzję Lameli.

Wychodzi na to, że jesteśmy słabsi lub na tym samym poziomie co w zeszłym sezonie(przynajmniej skład jest odrobinę bardziej zbalansowany). Zabrakło dwóch rzeczy. Po pierwsze, lepszych transferów do obrony. Chiriches nie jest zły, ale ogólnej jakości nie podniósł, a lewa strona kuleje. Druga sprawa to gra Adebayora od początku sezonu. On sam pokazał, że może nam dużo dać, a gdyby Soldado musiał walczyć o miejsce w drużynie to może grałby lepiej.
28 kwietnia 2014, 18:02
Według mnie należy zainwestować 20-30 mln w Bakkaliego , przy Lameli i Eriksenie to moglibyśmy mieć super tercet z przodu .
28 kwietnia 2014, 18:23
Moim zdaniem solidny lewy obrońca, ktoś na środek zamiast jednego z trójki Chiriches/Kaboul/Dawson i transfery, które pozwolą nam utrzymać poziom na danych pozycjach po odejściu/kontuzjach ważnych zawodników powinny wystarczyć. Boję się MŚ, bo tam możemy dużo stracić.
Do tego dorzucić ogarniętego trenera i możemy zaczynać sezon.
28 kwietnia 2014, 18:55
Ogląda ktoś w miarę regularnie meczu Hull w tym sezonie i może poweidzieć coś o Livermore'u? Bo widziałem ich mecz z Arsenalem i muszę powiedzieć że zrobił na mnie wrażenie. Kilka świetnych prostopadłych piłek z głębi pola, pare groźnych strzałów w tym jeden w słupek, dużo biega, pracuje. Pare bramek w tym sezonie już też strzelił. Biorąc pod uwagę że to nasz wychowanek to jeśli potafił by tak grać u nas to powinien być w hierarchi wyżej niż chociażby Paulinho. No i jeszcze jest Tom Carroll z którym wiąże ogromne nadzieje. To może środek Livermore-Carroll-Eriksen ? A co z Sandro, Capoue, Paulinho, Dembele?
28 kwietnia 2014, 20:57
Dzejkob, priorytetem dla nas do środka powinien być Holtby.
28 kwietnia 2014, 21:14
dzejkob napisał(a):
Ogląda ktoś w miarę regularnie meczu Hull w tym sezonie i może poweidzieć coś o Livermore'u? Bo widziałem ich mecz z Arsenalem i muszę powiedzieć że zrobił na mnie wrażenie. Kilka świetnych prostopadłych piłek z głębi pola, pare groźnych strzałów w tym jeden w słupek, dużo biega, pracuje. Pare bramek w tym sezonie już też strzelił. Biorąc pod uwagę że to nasz wychowanek to jeśli potafił by tak grać u nas to powinien być w hierarchi wyżej niż chociażby Paulinho. No i jeszcze jest Tom Carroll z którym wiąże ogromne nadzieje. To może środek Livermore-Carroll-Eriksen ? A co z Sandro, Capoue, Paulinho, Dembele?

Widziałem kilka meczów i Livermore naprawdę się rozwinął(albo nabrał pewności siebie) w Hull. Dzięki niemu Huddlestone ma całkiem duże pole do popisu, a on do tego dorzuca bramki i co jakiś czas udaje mu się puścić takie podanie, jakiego nikt u nas nie potrafi ostatnio. Na pewno ma tam zaufanie trenera i może w spokoju grać. Nie powiedziałbym, że u nas da radę wskoczyć do podstawy od razu, ale gdyby Sandro miał odejść, to on na pewno byłby przyzwoitym zmiennikiem dla Capoue, a może nawet potencjalnym zawodnikiem podstawy. Chociaż ja z młodzików bardziej liczę na Bentaleba, ewentualnie Carrolla.
29 kwietnia 2014, 16:42
Trafiłem przed chwilą na taki artykuł:

http://whatculture.com/sport/spurs-transfers-7-players-signed-bale-money.php?

Jak to oceniacie?

PS. Odniósłbym się nawet samemu, ale w tej chwili nie mam czasu :P
29 kwietnia 2014, 18:05
Zgodzę się z Coentrao i może Alderweireldem, bo na tych pozycjach nam kogoś brakuje, ale prawda jest taka, że oni też mogliby się nie sprawdzić. Gdyby ktokolwiek robiący transfery u nas wiedział, że Soldado i Lamela nie wypalą, Paulihno i Chiriches nie są tak solidni jak mogło się wydawać, a Capoue złapie kontuzję to by ich nie kupił. Mądrzy po może być każdy.
Ja wierzę, że cała 5 ma szansę wskoczenia na pożądany poziom w przyszłym sezonie, Chadli też może odnajdzie formę i się ustabilizuje, a Eriksen utrzyma dyspozycję z kilku ostatnich meczów. Wtedy z dobrze poukładanym trenerem i 1-2 transferami możemy celować wyżej.
Oby tylko ktoś nowy nie chciał przeprowadzić znowu rewolucji.
29 kwietnia 2014, 21:33
Bentaleb vel nepotyzm? C'mon, on zasługiwał na grę w pierwszym składzie tak jak Arsenal zasługuje na 4 miejsce w tym sezonie. Grał, bo TS miał swoje widzimisię. Na wypożyczenie go i niech w innym klubie udowadnia swoją przydatność, bo do Carrola to mu jeszcze z 1100 km brakuje względem umiejętności
30 kwietnia 2014, 01:57
jin_tae napisał(a):
Bentaleb vel nepotyzm? C'mon, on zasługiwał na grę w pierwszym składzie tak jak Arsenal zasługuje na 4 miejsce w tym sezonie. Grał, bo TS miał swoje widzimisię. Na wypożyczenie go i niech w innym klubie udowadnia swoją przydatność, bo do Carrola to mu jeszcze z 1100 km brakuje względem umiejętności

Ale to dwaj inni zawodnicy praktycznie, a Carroll do tego jest dwa lata starszy. Bentaleb faktycznie na początku grał słabo i nie zasługiwał na grę w podstawie, ale doświadczenia trochę zebrał i było widać, że powolutku coś się dzieje.
Aż to nagle, kiedy zaczynał nieźle grać(przynajmniej w porównaniu z resztą drużyny) nagle Sherwoodowi się odwidziało i posadził go na ławce.
No i jin, też nie przesadzaj, bo robisz z Carrolla jakiegoś geniusza, kiedy wcale nim nie jest. Pewnie, zdarzyło mu się kilka dobrych meczów, ale to wszystko. Na pewno nie byłby naszym zbawicielem, gdyby nie poszedł do QPR.
1 maja 2014, 17:21
Jak podają angielskie media , top 6 drużyn z Anglii jest zainteresowane Iturbe ... Co za chłopak , pozyskanie będzie cholernie trudne , jednak MUSIMY powalczyć .

Lewa noga lepsza nawet od Bale`a .

https://www.youtube.com/watch?v=_1v4XK6uLbA

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji