Transferowe lato 2013
5482 wpisy · 512423 odsłony
26 sierpnia 2013, 12:25
Witam. Z tej strony Raskolnikovv z forum oficjalnej strony Polskich kibiców drużyny AS Roma (grupa Legione Romanisti Polacchi).
Krótki komentarz do róznych doniesień prasowych na temat "transfer Bale'a zaklepany"... Tak- dokumenty gotowe do podpisu- wszystko ustalone - tak jak i w przypadku Lameli, czeka tylko ostatni podpis. Bale- czeka na przyjście Lameli- Lamela na przyjscie Ljajica, taki mały łańcuszek. Jaki z tego wniosek? Realizacja transferu Bale'a i powodzenie najdroższej transakcjii w historii footballu dla Realu Madryt- czeka na decyzje prostego skromnego chłopaka z Serbii - Ljajica na temat jego przyszłości- sprawa wygląda tak- że za rok kończy kontrakt (sytuacja podobna do Lewandowskiego...) Wstępnie dogadał się z AC Milan- jednak Roma złożyła ofertę która została zaakceptowana i czeka na decyzję piłkarza, odnośnie jego przenosin już w tym roku... Milan to puchary ale i prawdopodobnie rozpoczęcie przygody od ławki i walki o podstawowy skład, Roma to raczej jednak więcej występów, wielkie ambicje, nie mniejsze pieniądze i ciekawy trener, z którym współpracować chcieli m.in. młody reprezentant Holandii Kevin Strootman. Nie mniej... oooo tak.... czekacie zarówno jak i Real, na to co wydarzy się w Rzymie. Przyjdzie Ljajić - zatwierdzony zostanie Lamela- wtedy potwierdzą transfer Bale'a. Możliwe, że wszystkie trzy zostaną ogłoszone nawet na przelomie 1-2 dni. Tyle, że akurat z Ljajiciem to wcale nie takie pewne czy wypali. Zawsze pozostają alternatywy ale czasu coraz mniej, a nikt nie chce puszczać w ostatnim tyg, mercato zawodników w przypadku braku alternatyw.
Krótki komentarz do róznych doniesień prasowych na temat "transfer Bale'a zaklepany"... Tak- dokumenty gotowe do podpisu- wszystko ustalone - tak jak i w przypadku Lameli, czeka tylko ostatni podpis. Bale- czeka na przyjście Lameli- Lamela na przyjscie Ljajica, taki mały łańcuszek. Jaki z tego wniosek? Realizacja transferu Bale'a i powodzenie najdroższej transakcjii w historii footballu dla Realu Madryt- czeka na decyzje prostego skromnego chłopaka z Serbii - Ljajica na temat jego przyszłości- sprawa wygląda tak- że za rok kończy kontrakt (sytuacja podobna do Lewandowskiego...) Wstępnie dogadał się z AC Milan- jednak Roma złożyła ofertę która została zaakceptowana i czeka na decyzję piłkarza, odnośnie jego przenosin już w tym roku... Milan to puchary ale i prawdopodobnie rozpoczęcie przygody od ławki i walki o podstawowy skład, Roma to raczej jednak więcej występów, wielkie ambicje, nie mniejsze pieniądze i ciekawy trener, z którym współpracować chcieli m.in. młody reprezentant Holandii Kevin Strootman. Nie mniej... oooo tak.... czekacie zarówno jak i Real, na to co wydarzy się w Rzymie. Przyjdzie Ljajić - zatwierdzony zostanie Lamela- wtedy potwierdzą transfer Bale'a. Możliwe, że wszystkie trzy zostaną ogłoszone nawet na przelomie 1-2 dni. Tyle, że akurat z Ljajiciem to wcale nie takie pewne czy wypali. Zawsze pozostają alternatywy ale czasu coraz mniej, a nikt nie chce puszczać w ostatnim tyg, mercato zawodników w przypadku braku alternatyw.
26 sierpnia 2013, 12:28
Może Shady miał rację zwracajac mi uwagę?
Ciekawy obrót spraw, to sie zmienia wszystko jak w kalejdoskopie ale jest taka sprawa że chyba żadnego wywiadu Bale nie było co do tej zmiany klubu. Braku jakichkolwiek informacji prosto od niego tylko jakieś pierdoły że w szatni w reprezentacji powiedział że nigdy nie założy koszulki z kogutem.
Co do Rooneya, jak to ktoś pare tyg. temu fajnie nawet napisał.
"a kto będzie płacił za jego przeszczep włosów?"
Ciekawy obrót spraw, to sie zmienia wszystko jak w kalejdoskopie ale jest taka sprawa że chyba żadnego wywiadu Bale nie było co do tej zmiany klubu. Braku jakichkolwiek informacji prosto od niego tylko jakieś pierdoły że w szatni w reprezentacji powiedział że nigdy nie założy koszulki z kogutem.
26 sierpnia 2013, 12:39
kiko10 napisał(a):Czas zejść chyba na ziemie, rywalem dla Spurs sa LFC i AFC a nie MU ; )
Czy przypadkiem w poprzednim sezonie nie zaliczyliśmy zwycięstwa i remisu z MU? Nie mówiąc już o tym, że oddawanie piłkarza takiej klasy innemu klubowi z ligi to głupota, już lepiej niech idzie do Realu i nie zawraca nam dupy, nie zajeżdża obrońców i nie strzela bramek z dystansu do naszej siatki.
Oczywiście wolałbym żeby GB został, ale just in case - niech Perez się sfrajerzy bardziej i wyłoży więcej kasy, wolę to od MU.
26 sierpnia 2013, 12:42
olivier napisał(a):Rooney jakby zarabiał 250 tysięcy to byłby 2 na liście najbardziej zarabiających a go nie ma, także takie info z Daily Mail czy Sunday to mozna sobie co najwyżej na pulpicie ustawiać a nie się tym posługiwać
to nie ty pisales o tym ze Vale bedzie prezentowany w piatek? ten co był
Motorniczy napisał(a):Może Shady miał rację zwracajac mi uwagę?![]()
komuś z Marci powiedział ze nic nie moze mówic
a co do tej reprezentacji, szkoda ze nie powiedzieli, kolega kolegi stryjka
26 sierpnia 2013, 14:39
Rooney to nie jest piłkarz na kieszeń Tottenhamu, nie wiem, kto takie plotki wymyśla. Ta cała historia z Balem jest już tak zagmatwana, że ja czekam tylko do końca okna, albo oficjalnej informacji o tym, że Gareth jest już piłkarzem w Realu. Mam gdzieś info o tym co powiedział kolega kolegi Bale'a, bo i tak nie wpłynie to na transfer. Nie czytam informacji o tym transferze, bo nie chcę stracić sympatii do Walijczyka, a nie wiadomo już w co wierzyć, a w co nie...
26 sierpnia 2013, 14:43
Robert napisał(a):jakiś dziennikarz przyjechał do niego na kadre, to wtedy powiedział ze nic nie moze powiedzieć
przecież AVB mówi ze nie jest na sprzedaż
bylo coś takiego że AVB mówił "nic nie mogę powiedzieć ale wszystko jest możliwe". Coś w ten deseń, wybacz ale słowo w słowo nie jestem w stanie napisac jak to brzmiało
26 sierpnia 2013, 14:46
Motorniczy napisał(a):bylo coś takiego że AVB mówił "nic nie mogę powiedzieć ale wszystko jest możliwe". Coś w ten deseń, wybacz ale słowo w słowo nie jestem w stanie napisac jak to brzmiało
spoko spoko, cos kojarzę, ze coś takiego też było, ale później juz zaprzeczał
Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.