Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512427 odsłon

PieS

25 sierpnia 2013, 21:24

Trzeba go zachęcać, a nie zniechęcać :cwaniak:

Denninstoun

25 sierpnia 2013, 21:24

Ramzes odrzutki z Realu to czasem dobrzy piłkarze.
Etoo, Cambiasso, Mata, Sneijder, Robben, VdV. To wszystko odrzutki z Realu. Piłkarze dla których nie było przyszłości w tym klubie.

Tak się składa że właśnie kupiliśmy jednego odrzutka z Madrytu, którego w wieku 22 lat nikt tam nie chciał. Kosztował 30mln a na imię ma Roberto. Swoją drogą Real dostał aż 30% kwoty transferu.

Jeżeli w Realu będzie Bale to napewno ktoś z dwójki Di Maria-Ozil zostanie odrzutkiem.

Swoją drogą rok temu pewnie rok temu większość osób wyceniała Di Marie wyżej niż Bala.

Michał

25 sierpnia 2013, 21:26

Ramzes napisał(a):
A to kondony analskie jedne, wredoty... i wlasnie kocham to forum za to ze dostrzegamy też wady u naszych, jak rowniez zalety u innych. Niech sobie piszą, zobaczymy co napiszą po derbach, kondony.
@up
prawda jest taka że kupili odrzutki z Madrytu

Napoli ściągnęło reprezentanta najlepszej drużyny narodowej świata i Europy za 12 mln (Albiola), podstawowego napastnika reprezentacji Argentyny o którego biły się czołowe kluby Starego Kontynentu (Juve i Anale), Higuaina, i Callejona, któremu talentu i umiejętności nie brakuje. Takie odrzuty wzmocniłyby kadrę nie jednego zespołu walczącego o mistrzostwo, a że Perezowi zależy głównie na sprzedaży koszulek, to piłkarze niemedialni po prostu nie są mu do szczęścia potrzebni. I chuj... jego wybór. A Napoli na tym skorzysta.

Ramzes

25 sierpnia 2013, 21:27

A czy płacono za nich po 36 milionów?
Mogę się mylić, ale uważam że 36 mln za Higuaina to za dużo. Albiol nigdy nie był przykładem ŚO, a ten trzeci mimo 26 lat nic takiego nie pokazywal. Nazywanie ich "tworem" to przesada, ale dalej uważam że za te pieniążki można znacznie lepiej wzmocnić zespół. Jeżeli Napoli zagra świetny sezon tzn. że się totalnie pomylilem i nie miałem racji. Bywa :)

Michał

25 sierpnia 2013, 21:29

Ramzes napisał(a):
A czy płacono za nich po 36 milionów?

Tylko, że Higuain to zajebisty napastnik. Gdyby Real nie grał każdej piłki na Ronaldo, to Higuain mógłby spokojnie strzelać po 25-30 bramek w sezonie w klubie takim jak Real. A, że Ancelotti wybrał zamiast Argentyńczyka przereklamowanego Benzemę to już inna sprawa.

Denninstoun

25 sierpnia 2013, 21:36

No a czy kiedyś Napoli sprzedało kogoś za 65mln.
Może niektórzy uważają Higuaina za słabego piłkarza, ja bardzo się cieszę że nie ma go w Arsenalu. uff
Koleś ma 26 lat i statystki

Real Madryt 190 meczy (dużo z ławki) 107 bramek.

Ancelotti chiał żeby został. Więc to jeden z niewielu przypadków transferów z Realu gdzie zawodnik odchodzi a klub wolałby go nie sprzedawać.

Może Napoli zagra najgorszy sezon od awansu do Serie a Roma wygra mistrzostwo wtedy ja się zdziwię i przyznam do błędu.

Ciekawy będzie ten ostati tydzień okienka. Przy okazji to może nawet fajnie że Arsenal teraz wygrał 2 mecze. Wenger znów uwierzy że na rynku nie ma piłkarzy lepszych niż Ci których ma. Ma dużo pieniędzy ale nie ma co z nimi zrobić. Jak MU się nie wzmocni też będzie ciekawie.:rotfl::rotfl::rotfl:

jin_tae

25 sierpnia 2013, 22:59

Przestańcie pierdolić, ligę jak zwykle wygra Juve, ale to nie nasza broszka. Cieszy Lamela, ale to wciąż mało jeśli pracownik przymusowy Bale ma odejść

mosaj

25 sierpnia 2013, 23:09

jin_tae napisał(a):
Przestańcie pierdolić, ligę jak zwykle wygra Juve, ale to nie nasza broszka. Cieszy Lamela, ale to wciąż mało jeśli pracownik przymusowy Bale ma odejść

krótko i na temat, like it :D

odnośnie Lameli - jeśli to się uda, to będzie mega wzmocnienie, ale mam nadzieję, że AVB ma jeszcze coś w zanadrzu ;) nie zapominajmy też o Holtbym, który miażdży w niemieckiej młodzieżówce, ostatnio w rezerwach też rozegrał dobry mecz.

Drugler

26 sierpnia 2013, 06:31

Lamela leci już samolotem do londynu , aby podpisać wszystkie potrzebne papierki do sfinalizowania transferu - skysport.

Drugler

26 sierpnia 2013, 06:34

Swoją drogą , to moglibyśmy wyciągnąć Ljajica z tej seria A . Za rok kończy mu się kontrakt a umiejętności ma dobre .Gdyby soldado dostał kontuzję, to raczej ade ( który siedział sobie wczoraj w loży vip`owskiej na WHL i jadł jakieś fast foody z BAE ) go nie zastąpi , a defoe to porażka :x

Motorniczy

26 sierpnia 2013, 07:43

też się naczytałem wczoraj na kondonierach, np. że Tottenham gra jak Stoke. Jebać ich, trzeba w końcu te cholerne Emirates odczarowac

Motorniczy

26 sierpnia 2013, 07:48

Denninstoun napisał(a):
:|
Patrząc na typy bukmacherów Roma w kolejce do mistrzostwa jest 6 (Juve,Napoli,Milan,Viola,Inter).
W poprzednim sezonie byli 6. Przegrywają najważniejszy mecz sezonu final Coppa Italia z Lazio.
Pozbywają się Osvaldo i Marquinhosa. Przybył Gervinho i Strootman i będą na podium?

Goal.com zapytało 8 ekspertów od SerieA o ich typy na sezon. Jakoś tu też nikt nie stawia na Rome.
http://www.goal.com/en/slideshow/4805/1/title/serie-a-predictions-for-2013-14?ICID=OP

Nie wiem też o co Ci chodzi z tym Napoli. Jak można nazwać taki klub tworem. To mądrze i bez szaleństw prowadzony zespół. Mają świetnych piłkarzy. Mi ich 11 naprawdę imponuje.

Taki Marek Hamsik to jest kapitalny rozgrywający. Przechodzi przez niego każda akcja a on nie traci piłek. To jest to czego brakuje Tottenhamowi. Oczywiście jest nie do wyciągnięcia
gardzę typami ekspercików i bukmacherów. Dla mnie wystarczy że Roma zagra bez obciążeń, żadnych śmiesznych Lig Europy. Napoli skiśnie, Roma nie tylko Strootmanem i Gervinho się wzmocniła. Śmieszna cena za De Sanctisa toż to darmo piłkarz sprowadzony prawie. Maicon jest. A Napoli? Co dostało za Cavaniego to przepłaciło, za takiego Higuaina. Skisną na bank a Roma wskakuje na top 3 i ten Milan też będzie miał kryzys. Poprzedni sezon to jakiś niebywały fart w końcówce. Przegrywać z już pewną spadku drużyną a potem wygrana, i jeszcze bramka z karnego. Przypadek? Mimo wszystko że Roma dokonała tańszych transferów od Napoli to zrobiła je w przeciwieństwie do Neapolu z głową.

Drugler

26 sierpnia 2013, 08:00

Motorniczy skończ pierniczyć za przeproszeniem . Roma traci osvaldo i lamelę ( 2 czołowych zawodników ), ściągają gervinho na miejsce lameli i sądzisz że gervinho po 3 latach w angli nagle złapie forme? TOP 3 Serie A jest ciężka do wytypowania bo inter i milan grają sezony w kratkę , juve pewnie powalczy o mistrza z neapolem jak to było sezon temu , a roma to według mnie taki włoski liverpool .

Drugler

26 sierpnia 2013, 08:53

HalaDzieci znów wyzywają bale`a ^^ Podobno nie doszli do porozumienia z madrytem i narazie transferu nie ma :D:D:D

Walu

26 sierpnia 2013, 08:55

Drugler napisał(a):
Lamela leci już samolotem do londynu , aby podpisać wszystkie potrzebne papierki do sfinalizowania transferu - skysport

Gdzie Ty to znalazłeś na Sky Sport? Nic takiego nie ma.

Drugler

26 sierpnia 2013, 08:58

Tottenham zmienił swój cel transferowy z Brazylijczyka williana na Brazylijczyka Hulka . Hulk ma kosztować o 5 mln euro mniej i jego transfer ma wynieść 30 mln euro :)

Coś za dużo tych skrzydłowych : bale ( wciąż ) , chadli , lennon , townsend , siggurdson

Drugler

26 sierpnia 2013, 08:59

Walu napisał(a):
Gdzie Ty to znalazłeś na Sky Sport? Nic takiego nie ma

Reports coming out of Italy claim Roma forward Erik Lamela is set to fly to London to finalise his move to Tottenham on Monday after he was left out of the Roma side to face Livorno.

Walu

26 sierpnia 2013, 09:01

Drugler napisał(a):
Reports coming out of Italy claim Roma forward Erik Lamela is set to fly to London to finalise his move to Tottenham on Monday after he was left out of the Roma side to face Livorno

Racja, wczorajszy news, przeoczyłem.

We are hearing reports that West Brom are closing in on the signing of Marseille forward Jordan Ayew on a season-long loan deal.
by skysportspeteo 10:45 AM

WBA mi bardzo imponuje. Co sezon mega rozsądnie się wzmacniają. Mogą w tym sezonie nie jednej drużynie napsuć krwi.

kamildoman

26 sierpnia 2013, 09:03

może Lamela ma grać pod napastnikiem, wtedy Hulk spoko. Mnie tylko martwi, to że wciąż będziemy bez playmakera (chyba, że Lamela ma do tego predyspozycje). Druga sprawa to zestawienie składu. Jak to wszystko wypali to będzie kłopot bogactwa. Niektórzy powiedzą, że to atut, tylko co wtedy z takim Townsendem,Sandro,Dembele,Chadlim? Każdy z nich zasługuje na to żeby grać częściej

Ramzes

26 sierpnia 2013, 09:17

A co jak kupimy Lamelę, Hula i Bale zostanie? :rotfl:

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła