Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512453 odsłony

andre

21 sierpnia 2013, 16:34

panowie nie pamietam, kiedy ostatnio sie tak jarałem :)

mosaj

21 sierpnia 2013, 16:38

Ostatnie dwa dni to istne szaleństwo i tak szczerze mówiąc nie bardzo wiem co napisać ...

Lamela? Gracz marzenie, idealny następca Bale'a (myślę, że raczej odejdzie), piłkarz, który da nam wiele, wiele radości.

Willian? Statystyki nie są powalające, ale w przypadku tego zawodnika to tylko liczby nie mające wielkiego znaczenia. Istny motor napędowy, mały zap******, gość z niesamowitą wizją i kreatywnością ... sounds great :)

Szkoda, że Bale odchodzi, ale tak jak już wcześniej napisano - rozegraliśmy to po mistrzowsku. Levy prawdopodobnie wycisnął z Madrytu tyle, ile się da i pieniądze te jeszcze przed sprzedażą Garetha przeznaczył na wzmocnienia zespołu. Odchodzi król, ale niech żyją ... królowie - mam wrażenie, że jak już wszyscy się zgrają, to będziemy mieć mocniejszy i bardziej kompletny team niż w poprzednim sezonie. Paradoksalnie sprzedaż największej gwiazdy może nam wyjść na dobre!

a jeszcze niedawno trafiali do nas Saha i Nelsen ... ;)

Robert

21 sierpnia 2013, 16:41

mosaj napisał(a):
Szkoda, że Bale odchodzi, ale tak jak już wcześniej napisano - rozegraliśmy to po mistrzowsku. Levy prawdopodobnie wycisnął z Madrytu tyle, ile się da i pieniądze te jeszcze przed sprzedażą Garetha przeznaczył na wzmocnienia zespołu. Odchodzi król, ale niech żyją ... królowie - mam wrażenie, że jak już wszyscy się zgrają, to będziemy mieć mocniejszy i bardziej kompletny team niż w poprzednim sezonie. Paradoksalnie sprzedaż największej gwiazdy może nam wyjść na dobre!

a jeszcze niedawno trafiali do nas Saha i Nelsen ... ;)

jak miał wydać te pieniądze jak Real ma zamiar płacić w ratach;)

trzaskal

21 sierpnia 2013, 16:42

andre napisał(a):
trzaskal
Daj link

Do czego? Twittera? twitter.com :D

mosaj

21 sierpnia 2013, 16:52

Robert napisał(a):
jak miał wydać te pieniądze jak Real ma zamiar płacić w ratach;)

użyłem tu drobnej przenośni - przecież my też nie płacimy całych sum z góry, nie wydaje mi się. Płatności za nasze transfery też są rozkładane w czasie i będą niejako "pokrywane" z pieniędzy za Grześka ;)

chodzi mi o to, że rozgrywamy to bardzo mądrze - wzmacniamy się już dziś, a nie już po transferze Bale'a i po omacku.

Robert

21 sierpnia 2013, 16:58

ale coś już teraz trzeba zapłacić;)
wątpie aby rozkładali kase np za Chadliego czy Capue

mosaj

21 sierpnia 2013, 17:09

Robert napisał(a):
ale coś już teraz trzeba zapłacić;)
wątpie aby rozkładali kase np za Chadliego czy Capue

Tak, tak samo jak Real zapłaci nam już teraz jakąś część ... szczerze mówiąc ciężko wypowiadać się na ten temat nie znając szczegółów, ale nie mam tutaj obaw, Levy i Baldini z pewnością ogarniają temat i działają rozsądnie ;)

Swanlake

21 sierpnia 2013, 17:39

mosaj napisał(a):
chodzi mi o to, że rozgrywamy to bardzo mądrze - wzmacniamy się już dziś, a nie już po transferze Bale'a i po omacku

Mi też się tak wydaje. Dobrze zagrana jest ta zasłona dymna: AVB wypowiada się co jakiś czas o Bale'u jako o zawodniku Spurs... ta cała gadka o kontuzji, o tym, że w jej wyniku Bale nie zagra w kilku pierwszych spotkaniach nowego sezonu... Wszystko ładnie przygotowane pod duże transfery na zastąpienie wpływu Walijczyka na naszą grę świetnymi graczami na kilku pozycjach.
Powinno nam to wyjść na dobre a efekty będą widoczne przez lata.
Za to dla Realu ten transfer wydaje się bardzo ryzykowny. O ile w PL praktycznie nie ma czegoś takiego jak za szeroka ławka ze względu na tempo gry i ilość spotkań do rozegrania (no, może Rooney by się ze mną nie zgodził) to w Hiszpanii często co kolejkę wychodzi ta sama jedenastka i zważając na temperament graczy Galacticos (rozwydrzeni gówniarze) może być problem.
Nie wspominając już o tym, że Cristiano jest liderem tej drużyny i Bale'owi nikt nie będzie dogrywał każdej piłki do nogi kiedy tylko znajdzie się ona w posiadaniu jego zespołu. Ciekawe jak nasz Gareth zniesie bieganie po boisku bez piłki i patrzenie jak to inni zawodnicy kończą akcje celnymi bądź nie strzałami. Nie mówię, że sobie nie poradzi ale jeśli trafi do Madrytu wszystko rozstrzygnie się w jego głowie bo jego umiejętności nikt rozsądny nie kwestionuje.
A co do naszych celów na sezon to na chwilę obecną powinniśmy zapomnieć o sypiącym się Arsenalu i skupić się na rywalizacji z Chelsea i w miarę możliwości z Manchesterami. The Blues powinni być naszymi głównymi rywalami w tym sezonie, o City ciężko coś powiedzieć bo Newcastle obecnie rozbić może każdy, ale będą na pewno walczyć o tytuł. United może 'siąść' w pewnym momencie a (prawdopodobna) kontuzja RVP znacznie ich by osłabiła, ale jednak mistrz i vicemistrz są jak dla mnie faworytami na mistrza i vicemistrza również w tym sezonie.
Po paru kolejkach będzie można powiedzieć więcej.

Drugler

21 sierpnia 2013, 17:55

Swanlake mam takie samo zdanie co do Walijczyka :) Ktoś nawet wklejał zdjęcia z "zmarnowanymi talentami" , którzy przyszli do realu i sądzę , że bale tam dołączy - rzecz jasna życzę mu jak najlepiej jako byłem zawodnikowi spurs ( tfuuu :D on dalej nim jest ) i nie tyczy się to tylko jego ale ( np . ) parkerowi który mocno mnie irytował , big tomowi :)

Michał

21 sierpnia 2013, 17:56

Motorniczy napisał(a):
Spurs chyba moga być Czarnym Koniem rozgrywek

Nie czarnym koniem, a jednym z faworytów.

Michał

21 sierpnia 2013, 17:58

Drugler napisał(a):
jak teraz na to patrze to mam pytanie : dlaczego wcześniej nie zatrudniliśmy avb? :<

Bo musielibyśmy na niego wybulić 15 mln euro, a tak dostaliśmy go od idiotów z Chelsea po sezonie za nic... dlatego :P

Też bym wolał Griezmanna od Lameli, bo umiejętnościami nie odstaje od Argentyńczyka, a byłby tańszy może i prawie o połowę... :ok:

KonradM

21 sierpnia 2013, 17:59

Podobno nie dogadalismy sie z contreao... szkoda bo jak dla mnie to jest top 5 lewych obroncow w europie...

Ramzes

21 sierpnia 2013, 18:00

już nigdy nie wejdę na realmadrid.pl, stado małp. Dobrze że nie podkusilo mnie nigdy założenie konta na tej troll-stronie.
Wygląda na to że Gareth odejdzie. Szkoda tylko że do klubu, który go zmarnuje.

PieS

21 sierpnia 2013, 18:18

Stado małp ?? GB11 mogłoby to pasować ... :wysmiewacz:

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła