Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512446 odsłon

RAFO THFC

22 sierpnia 2013, 06:49

"Saga Bale’a dobiegła końca. Według Cadena COPE Real Madryt i Tottenham wreszcie doszły do porozumienia. Real zapłaci za Walijczyka 99 milionów euro (85 milionów funtów), a transfer zostanie oficjalnie ogłoszony w piątek – to znaczy dopiero po meczu o Trofeo Santiago Bernabéu. W ramach hołdu dla Raúla spotkanie z Al-Sadd nie zostanie przyćmione informacją o transferze. Oficjalna prezentacja piłkarza odbędzie się w przyszłym tygodniu.

No to chyba saga się kończy, bo Cadena Cope jest wiarygodnym źródłem."

- jeśli to prawda - to przegraliśmy to okienko po dwakroć !
1. Bo Bale odchodzi
2. Bo za śmieszne 99 mln EURO [ DL mówił o 150, później 120 + zawodnik - i ta opcja "B" to było absolutne minimum wg. mnie]

:plask: P O R Ż K A :plask:

Motorniczy

22 sierpnia 2013, 06:56

99 mln to i tak bardzo dużo. Przecież targowanie trzeba od czegoś zacząć ;P

A słyszeliście? Ze te pożegnanie Raula kolidowało z mecze Sevilla - Śląsk Wrocław i miało nie być transmisji bo wolą Raula zobaczyć. To miał Śląsk za wszystko płacić, wszelkie koszta za transmisje. Ale ostatecznie doszli do porozumienia i przesuneli godzine meczu

Motorniczy

22 sierpnia 2013, 06:59

RAFO THFC napisał(a):
trzeba zrobić zaciąg w Egipcie jak FC Basel
Nie był bym tego taki pewien. Było ostatnio głośno że niejaki Salah z FC Basel (egipcjanin) specjalnie wiązał buty żeby nie podać przeciwnikom z Izraela. Więc do Tottenhamu to jakoś by im śpieszno nie było :D

Drugler

22 sierpnia 2013, 08:09

RAFO THFC napisał(a):
Bo za śmieszne 99 mln EURO [ DL mówił o 150, później 120 + zawodnik - i ta opcja "B" to było absolutne minimum wg. mnie]

Śmieszne 99 mln euro? Za 99 mln euro to klopp zrobiłby skład na finał ligi mistrzów ;) 99 mln to jednak bardzo dużo , więc nie przesadzajmy ,że to mało . Napewno przydadzą się AVB aby zrobić zespół a nie skład pod bale`a .

Bale się w realu zmarnuje - tak samo jak modric.

Motorniczy

22 sierpnia 2013, 08:23

A Modrić się zmarnował? No ludzie, nie przesadzajmy. Pierwszy sezon i to przecież Real jest. Co ty chciałeś? 15 jego goli i podstawowy skład? Na Modrića będzie czas jeszcze :|

Champion_Slonzak

22 sierpnia 2013, 08:51

Modric już powoli ogarnia tam środek pola. Oglądałem mecz Realu z Betisem to grał przeciętnie, praktycznie tylko rozgrywał, żadnych akcji do przodu. A Bale? Albo będzie lepszy od CR7 albo się zmarnuje.

Drugler

22 sierpnia 2013, 09:14

Czyli chcecie mi wmówić , że modric z tottenhamu jest trochę lepszy od modrica z realu? :D

Motorniczy

22 sierpnia 2013, 09:27

sam to sobie w tym momencie wmawiasz. Kroczkami, kroczkami. W pierwszym sezonie ci się gość nie wbije przebojem w takim zespole. :krzyk: A po za tym na tle Tottenhamu, no nie oszukujmy się, nie ma co do Realu porównywac to świetnie wyglądał

luk19

22 sierpnia 2013, 10:19

RAFO THFC napisał(a):
- jeśli to prawda - to przegraliśmy to okienko po dwakroć !
1. Bo Bale odchodzi
2. Bo za śmieszne 99 mln EURO [ DL mówił o 150, później 120 + zawodnik - i ta opcja "B" to było absolutne minimum wg. mnie]

:plask: P O R Ż K A :plask:

Za śmieszne 99 mln ?? Przecież to więcej niż przereklamowany Ronaldo. Ty serio wierzyłeś, że ktoś zapłaci 150 mln za jednego zawodnika ?? Jak dostaniemy za niego taką kase, a przyjdzie Willian i Lamela to niedługo nie będziemy za Balem płakać, wręcz przeciwnie, będziemy zadowoleni ze świetnego interesu jaki zrobił Levy !!

Hades

22 sierpnia 2013, 10:32

RAFO, jak wedlug ciebie 99 mln euro to bylaby porazka, to gratulacje. Co do zrodla, to bym sie wstrzymal, bo bylo juz kilka wiarygodnych zrodel, ktorych przewidywania sie nie sprawdzily. Ja rozumiem, ze ceny rynkowe wszystkich poszy w gore, ale powiedzmy Sobie szczerze, ze kazda kasa pow. 70 mln euro, to juz frajerstwo Realu, bo Bale gral prawdziwa magie od stycznia dopiero.

rycerz17

22 sierpnia 2013, 11:04

RAFO THFC
Levy mówił o 150? a może to media pisały, że Levy tak mówi?;-) w tej sprawie wiadomo oficjalnie tylko jedną rzecz: Perez powiedział na konferencji że 100mln to za dużo za cokolwiek. Tyle. Nikt z obozu Spurs ani RM nie podał ile wynoszą oferty i oczekiwania drugiej strony. To wszystko są tylko spekulacje mediów.
Hades kibic a potrafi przyznać obiektywnie że te 99mln to już by było frajerstwo ze strony Pereza i ja uważam tak samo. Na samym początku czerwca jak tylko pojawiły się te wszystkie plotki uważałem że ewentualna kwota transferu pewnie zamknie się w okolicach sumy za Zidane czyli 75mln. Falcao 60, Cavani 62, Neymar 57 więc myślę że 75 za Bale to jest bardzo uczciwa cena... a Ty podłapałeś w mediach 150 i woda sodowa uderzyła Ci do głowy... jeśli to faktycznie będzie 99mln to Perez i tak dał się wydoić jak amator...
pozdrawiam i spokojniejszej głowy życzę bo nie wiem czy zauważyłeś ale jesteś jedyną osobą na forum która ciągle biadoli że 100 to jest porażka;p he he

jin_tae

22 sierpnia 2013, 11:07

Ktoś tu chyba zakochał się w BALE i uważa go za nie wiem Człowieka ze Złota. Bale nie jest bezcenny nie jest aż tak cenny żeby wołać za niego 200 mln. Bale nie jest wart 150 mln i każda oferta w granicach 100 mln powinna być brana z pocałowaniem ręki.

Tak reasumując. BALE to nie powietrze, żeby nie dało się bez niego żyć, BALE to nie paliwo a my to nie samochód, żeby jedno bez drugiego nie działało i na koniec BALE to nie Tottenham a Tottenham to nie BALE. Było życie przed Balem, Modricem i Berbatovem i będzie życie po Bale

tuczi

22 sierpnia 2013, 11:18

Jakis czas temu napisalem do Jina, ze to bedzie dobre lato dla nas. Nie zgodzil sie ze mna... Zgadzasz sie teraz, czy uwazasz, ze przeszlismy obok okienka? :P;P

Strata Bale'a to nic w porownaniu z tym jakich pilkarzy bedziemy mieli na przyszlosc!

The future is bright... The future is Lillywhite... :D

Kalafior

22 sierpnia 2013, 11:33

Bale, Bale, Bale gorzej będzie jak nam podbiora Dembele.

Hades

22 sierpnia 2013, 11:54

Haha, szczerze mowiac, to w tym momencie Dembeletez nie jest juz AZ TAK niezbedny. Jak dokupimy napastnika, to bedziemy musieli sie bac tylko o srodek i lewa strone obrony.

Robert

22 sierpnia 2013, 11:56

Kalafior napisał(a):
Bale, Bale, Bale gorzej będzie jak nam podbiora Dembele

bedzie kolejny, tak jak Lloris 1 bramkarz reprezentacji francji i gra w LE;P
Walker, Janek i jeszcze kilku, Willian odzyska forme, Lamela sie rozwinie;)
no i jeszcze kilku ;)

no i troche czasu minie nim wszyscy sie zgrają, czyli LM moze być juz przegrana, każdy widziała jakie męczarnie były z CP, a oni byli dramatyczni;|

jin_tae

22 sierpnia 2013, 11:56

tuczi napisał(a):
Jakis czas temu napisalem do Jina, ze to bedzie dobre lato dla nas. Nie zgodzil sie ze mna... Zgadzasz sie teraz, czy uwazasz, ze przeszlismy obok okienka? :P;P

Strata Bale'a to nic w porownaniu z tym jakich pilkarzy bedziemy mieli na przyszlosc!

The future is bright... The future is Lillywhite... :D

Napisałem tak wtedy ze względu na doświadczenie okienkowe. Teraz definitywnie się z Tobą zgadzam. Sam jednak stwierdzisz, że to co się dzieje nie jest za przeproszeniem kurwa normalne. Nie wiem co jest tego przyczyną? AVB, Bambini czy może Joe Lewis dostał piłeczką od golfa. Nigdy tak nie było, my kibice nie jesteśmy do takiego obrotu przygotowani mentalnie. Większość z nas łapie się za głowę na każdym transferowym kroku. Jeśli przyjdzie Lamela, Willian, Chichares, Hailovic i jakiś napastnik to już do reszty zgłupieje :glupek:

Good Fella

22 sierpnia 2013, 12:02

Witam wszystkich, mój pierwszy post, kiedyś byłem tu zarejestrowany ale pod innym nickiem. Dobry ruch Tottenhamu. Bale to najlepszy piłkarz Spurs ostatnich lat (Klinsi, Ginola, Teddy - sorry...) jednak kwota jaką Real jest skłonny zapłacic jest według mnie nie do odrzucenia. 100 mln euro za jednego gościa? Brac bez wahania

MatMar

22 sierpnia 2013, 12:03

Hades napisał(a):
Haha, szczerze mowiac, to w tym momencie Dembeletez nie jest juz AZ TAK niezbedny. Jak dokupimy napastnika, to bedziemy musieli sie bac tylko o srodek i lewa strone obrony

Właśnie, że jest AŻ TAK niezbędny. Fajnie, że przyszło paru nowych, ale już bez przesady. Jakbyś jakimś cudem sprzedali Dembele, to nawet kupno 10 nowych gówno by dało - i tak byśmy się osłabili.

To jak powiedzieć, że skoro jest Chichares (przypuszczalnie), to Verts niech se w sumie robi wypad, bo nie jest niezbędny. Chyba co poniektórzy za bardzo się podniecili transferami. Ale rozumiem - sam ostatnio w jakoś dziwnie dobrym humorze jestem ;)

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła