Spursmania.org

Forum · Transfery

Transferowe lato 2013

5482 wpisy · 512440 odsłon

Walu

22 sierpnia 2013, 21:45

trzaskal napisał(a):
Rafo! Stasznie stara. Możesz się zatruć

Właśnie poczułem się strasznie staro :(

Ja uważam że Willian za 30 milionów byłby grubo przepłacony. Jest kilku dobrych piłkarzy jak na przykład Arda Turan, Muniain, Ayew, Griezmann, Gaitan czy nawet taki Konoplyanka którzy gorsi od Williana by nie byli a i cena za niektórych na pewno jest niższa.

RAFO THFC

22 sierpnia 2013, 21:46

trzaskal napisał(a):
Rafo! Stasznie stara. Możesz się zatruć

już nie chodzi tu o unikatowy talent GB11 - ale o to, że Real tym transferem wbija nas w zimie jak robaka, pokazując całemu światu, że oni są wielcy a my to "jakiś odpadek od kiszki" ... mało tego - padły słowa - chyba, DL - "nie jesteśmy waszą akademią piłkarską" ... transfer Bale po tym deprecjonuje go jako biznesmena i "twardego negocjatora" za jakiego go do tej pory (w większości) uważaliśmy ... :mysli:

RAFO THFC

22 sierpnia 2013, 21:56

...a i dodam tylko jeszcze jedno ---
1. brak transferu Willian-a
2. sprzedaż Bale (za śmieszne pieniądze - jeszcze w ratach pewnie)

--> jeśli zaistnieją te dwa punkty, to Joe Lewis i Daniel Levy, wydali sobie kupę kasy, przemeblowali zespół i nie będzie on nadal wstanie wbić się w TOP4, bo po-prostu jest słabszy (na tle również rozwijających się rywali) niż przed rokiem ... to będzie frajerstwo sezonu 2013/2014 :blee:

-- a tak dobrze zapowiadało się to OKIENKO..

olivier

22 sierpnia 2013, 21:59

Info z ITK: Chelsea wygrała wyścig o Williana, zaproponowali 32 mln. funtów, ale za to Lamela coraz bliżej podpisania kontraktu z nami.

iZgone

22 sierpnia 2013, 22:00

No, to chyba już sayonara sal... Bale, co? :D nie uniknie się, Levy zmiękł, całe szczęście.
Levy bardzo dobrze zrobił sprzedając go, upokorzył Man U (który puścił równie dobrego CR7 za niższą stawkę). To nie pokazuje, że "jesteśmy jakimś odpadkiem od kiszki" a tylko to, że mamy świetne szkółki piłkarskie i świetnych scoutów i po dostaniu tak grubej kasy należy oczekiwać, że przestaniemy sprzedawać największe talenty.
Już teraz przecież widać następce Garetha Bale'a (przynajmniej ja go widzę bardzo jasno) czyli Townsenda (moim zdaniem przyćmił w ostatnich meczach towarzyskich i dzisiejszym w lidze europy Aarona Lennona). Dany Rose też całkiem spory talent, ale przydałoby się, aby Bale trochę go podszkolił :D Co prawda dla większości nazwisko nie jest wielkie, dopóki się nie zainteresuje nim wielki klub (choćby tak było przecież z Garethem - niewielu go choćby dostrzegało w lidze angielskiej, dopóki Real nie wyciągnął po niego rąk).
Podsumowując - nie ma co rozpaczać po stracie Garetha. Są piłkarze lepsi od niego, którzy czekają na odkrycie (kto by się spodziewał w 2009 roku, że Rayo wykopie z drugiej ligi Michu, a potem Swansea wykopie perełkę z ligii hiszpańskiej) :)
I mały bonus, mało kto pewnie widział
http://www.youtube.com/watch?v=M4QPqwPkw6s
Przeciek z szatni rezerw :D

RAFO THFC

22 sierpnia 2013, 22:12

olivier napisał(a):
Info z ITK: Chelsea wygrała wyścig o Williana, zaproponowali 32 mln. funtów, ale za to Lamela coraz bliżej podpisania kontraktu z nami

:F
może jednak to zaważy, że GB11 zostanie na WHL --- lista zawodników mogących choć w 50% zastąpić Walijczyka zmalała do zera ...

Robert

22 sierpnia 2013, 22:16

RAFO THFC napisał(a):
może jednak to zaważy, że GB11 zostanie na WHL --- lista zawodników mogących choć w 50% zastąpić Walijczyka zmalała do zera

super by było;)
bo nie ma komu go zastąpić, no i tym kimś na pewno nie był Willian:luzik:
nawet nie wiem kto miałby go zastąpić, bo chyba nikt nowy nie bedzie zaraz liderem któremu sie poda w ciężkiej chwili i on zrobi swoje
chyba nikt nie wierzy w to że obedzie sie bez takiej osoby

no i dzielenie tej kasy na 5 rat które bedą spłacane z 5 lat? bez jaj:wysmiewacz:

RAFO THFC

22 sierpnia 2013, 22:21

"bo nie ma komu go zastąpić, no i tym kimś na pewno nie był Willian"

--- dokładnie, dlatego napisałem, że może w 50% :mysli:

"no i dzielenie tej kasy na 5 rat które bedą spłacane z 5 lat? bez jaj"

to będzie, żenada - jeśli do tego dojdzie :nerwus:

Hades

22 sierpnia 2013, 22:53

No lol, nie bedzie Williana, bedzie kto inny. RAFO, Bale wcale nie jest taki nie do zastapienia. Jego ostatnie wystepy ograniczaly sie do zajebistej bramki w ostatnich minutach. Bale nam sfinansuje bardzo fajna druzyne, a my nie bedziemy sie o niego musieli martwic co mecz.

Teraz najslabszym punktem w druzynie jest Gylfi i to jego trzeba zastapic jak najszybciej. Lamela blisko, Willian tez(jakos nie wierze SSN, bo nigdy doskonalym zrodlem nie byli.

Hades

22 sierpnia 2013, 22:55

A BAE na sprzedaz podobno, ale moze miec trudnosci z przejsciem testow.

jin_tae

22 sierpnia 2013, 23:12

RAFO THFC napisał(a):
może jednak to zaważy, że GB11 zostanie na WHL

Tfu tfu na psa urok. Splunąłem dwa razy przez lewe ramię, posypałem solą i dałem na mszę dziękczynną w intencji odejścia najlepszego najemnika jakiego mamy w Europie

varba

23 sierpnia 2013, 04:06

Rafo chyba trochę histeryzujesz. Nawet Man Und nie był w stanie zatrzymać Ronaldo, a dostali mniej kasy niż nam proponują. Nie ma co tworzyć jakiś zarzutów na podstawie spekulacji prasowych. Jak dla ciebie światowy rekord to śmieszne pieniądze, to nie wiem jakich sum ty oczekujesz. I kto powiedział, że będzie to w 5 ratach Daily Mail czy Marca. Bo obie te wspaniały gazety 10 razy skompletowały transfer Bale do Realu. Bale możemy zatrzymać na rok maksymalnie, sprzedając go możemy kupić piłkarzy na lata. co jest lepsze dla klubu?

NestEa

23 sierpnia 2013, 06:34

Willian niepotrzebny, skupić się na Lameli i jakiegoś obrońce sciągnać

TheRealProove

23 sierpnia 2013, 07:02

Myślę, że Willian zastąpiłby strasznie słabego Siggy'ego. W ukraińskim klubie robił wrażenie, ale w Anży jakoś niespecjalnie miał formę. Na pewno za taką kasę możemy mieć lepszego rozgruwającego.
Ktoś wymieniał Muniain'a - myślę, że on jest nie do ruszenia z Bilbao, poza tym jest napastnikiem.

Drugler

23 sierpnia 2013, 07:08

TheRealProove napisał(a):
Myślę, że Willian zastąpiłby strasznie słabego Siggy'ego. W ukraińskim klubie robił wrażenie, ale w Anży jakoś niespecjalnie miał formę. Na pewno za taką kasę możemy mieć lepszego rozgruwającego.
Ktoś wymieniał Muniain'a - myślę, że on jest nie do ruszenia z Bilbao, poza tym jest napastnikiem

MATA!! Gdy willian dojdzie , to raczej piłkarz pokroju maty nie będzie siedział na trybunach , avb z nim pogada i będzie zajebisty transfery - lepszy od williana.

Soldado
Lamela-Mata-Chadili/Lennon/Townsed
Dembele-Sandro/Capoue
Rose-Janek-Kaboul-Walker
Lloris

Motorniczy

23 sierpnia 2013, 08:20

widze że mój wątek Maty został podchwycony.

Willian już jednak dla Chelsea będzie pracował? Trudno, ciekawe że dopiero jak dotarła tu ta wiadomość to wszyscy zrozumieli że to za duża kasa jak na tego zawodnika :wysmiewacz:
Naprawdę jest chujem w takim razie, ale to piłka dawno przestała być sportem, teraz to biznes i teatrzyk. Kto oferuje więcej wygrywa a tak się składa że Tottenham ma mało do zaoferowania to musi się liczyć z takimi następstwami. Nie zwabi się piłkarzy tylko tym że jest projekt do wykonania zrobienia solidnego klubu Europejskiego jak facet może bez wysiłku to mieć praktycznie.

Motorniczy

23 sierpnia 2013, 09:27

muhauhah, sami chcą konia trojańskiego Wengera. Nawet nie musi go wciskać :wysmiewacz: nie no to jest jakiś sen.

Nie dla Dopolskiego w Tottenhamie!

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Nie pamiętam hasła