7 grudnia 2013, 19:34
yid76 napisał(a):
Pewnie tak bo ocene determinuje wynik - mialy byc punkty i sa - ja nie jestem zwolennikiem AVB od poczatku jego pobytu na WHL a co do Defoe to tym meczem pokazal ze jest w tej chwili niepodwazalnie lepszy od Soldado ktory nie robi nic na boisku oprocz partaczenia kolejnych sytuacji do ktorych zresztra dochodzi sporadycznie - oba mecze z JD w skladzie mimo wszystko byly na plus jesli chodzi o kreowanie sytuacji i on sie do tego przyczynil
Fakty są takie,że graliśmy z dwoma drużynami,które zajmują ostatnie i przedostatnie miejsce w tabeli, a JD nie potrafił strzelić im gola. Równie dobrze możemy wystawić w ataku Dawsona i jestem pewny ,że tak jak JD zrobi sporo zamieszania, ale do bramki nie trafi.
TrueYid napisał(a):
Inaczej byś śpiewał jakby Sunderland strzelił bramkę w końcówce. To,że JD biega i robi szum to jedno,a to,że nie umie trafić w bramkę to drugie
I dlatego jak Ade będzie zdrowy chciałbym zobaczyć Togijczyka. Tak, JD gra 'wujowo', ale obecnie nie mamy lepszego napastnika, bo Ade ma kontuzję, a Soldado... no cóż. Jednak kiedyś JD coś strzeli. Marnuje te sytuacje, ale je ma. Jest blisko zdobycia gola - dzisiaj 2 razy trafił w słupek. Soldado nie robił nic. Jeszcze raz podkreślam, gra Defoe mnie nie satysfakcjonuje, bo miał dziś 4 setki i nie strzelił ani jednego gola. Więc pomyśl zanim napiszesz jakie to głupoty opowiadam, bo twierdzę, że dziś był słaby mecz Defoe. Ale i tak lepszy od większości występów Soldado.
nie czytam postów bo pewnie same hejty
ale jaka piękna druga połowa

jestem dumny, wiadomo, że tylko jedna bramka i gdyby tam był jakiś lepszy napastnik to byśmy strzelili z 4-5 bramek ale ile sytuacji, wreszcie stary tottenham z ofensywną grą
walker jaki mecz! ile wygranych pojedynków, szarże na boku, wrzutki. jego najlepszy mecz odkąd odszedł redknapp, lennon tak samo zresztą. całkiem niezły defoe (bez pazerności, szkoda, że lipa ze skutecznością) i chadli (zawsze kiedy gra go nie widać ale jakoś broni się statystkami). bardzo dobrze dembele (wygrany chyba każdy pojedynek), bez błysku paulinho ale za to z bramką, do obrony poza tym nie ma co się przyczepić. tylko lloris słabo. ale ogólnie druga połowa to takie 8/10 w naszym wykonaniu
7 grudnia 2013, 19:36
Dla mnie jest oczywiste, że Townsend powinien grać od pierwszej minuty. Azza zapierdziela jak za starych, dobrych lat. Z Androsem stworzą świetny duet skrzydłowych.
Ja się będę upierał, że to Defoe powinien grać w pierwszym, nie mamy lepszych napastników, chyba że Ade się ogarnie.
Capoue fajnie zagrał. Kompletnie niewidoczny, czyli tak jak powinien grać środkowy obrońca.
wygraliśmy dwa mecze z rzędu na wyjeździe. Dawno tego nie było. COYS!
7 grudnia 2013, 19:38
Adriano napisał(a):
Zwróć uwage na to, że Defoe zagrał dobry mecz z Fulham, mogł mieć 2 asysty. Dzisiaj miał setke i 2 słupki, coś sie przynajmniej dzieje, widac że jest napastnik na boisku a jak gra Soldado to on znika na większość meczu. Bramki przyjda jeżeli bedzie dostawał regularnie szanse, jestem pewny
tylko zobacz które jest te Fulham no i Sunderland
Licze ze w nastepnym meczu zagra Townsend na lewej a na prawej Lenon
TrueYid napisał(a):
Fakty są takie,że graliśmy z dwoma drużynami,które zajmują ostatnie i przedostatnie miejsce w tabeli, a JD nie potrafił strzelić im gola. Równie dobrze możemy wystawić w ataku Dawsona i jestem pewny ,że tak jak JD zrobi sporo zamieszania, ale do bramki nie trafi
Mielismy kiedys takiego - Doherty sie nazywal - nie chcialbys powrotu takiej opcji

Tak pozatym gramy 1 napastnikiem - i to nie tylko on ma byc odpowiedzialny za gole - owszem ma strzelac ale musi miec wsparcie z 2giej linii , co byscie teraz sobie na JD nie napisali druzyna z nim jest wiele bardziej kreatywna niz z Soldado ( przeciez on tez gral z takimi ogorkami i gowno gral)
Defoe jest blisko, ale co z tego? Wiem, że bramki potrafi strzelać, ale w tym roku(ROKU!) 1 bramka w lidze to jakiś żart. Ile on sytuacji jeszcze musi spierdolić?
Może Soldado zacznie się mocniej starać, bo jeszcze dwa takie mecze Defoe ze zmarnowanymi szansami mnie wykończą psychicznie.
7 grudnia 2013, 19:39
Faktoza, w drugiej połowie nawet nie bolały mnie zęby od patrzenia na Tottenham, czasem tylko jakies urwą nać rzucilem, jak trafiali po tykach. W następnym meczu chciałbym żeby wyszedł AT na lewej.
7 grudnia 2013, 19:39
zapomniałem : holtby zajebisty mecz również!! townsend kozacka zmiana. na liverpool ofensywna piątka powinna wyglądać
--------defoe-------
townsend-holtby-lennon
i chyba każdy to widzi
7 grudnia 2013, 19:40
Hades napisał(a):
Defoe jest blisko, ale co z tego? Wiem, że bramki potrafi strzelać, ale w tym roku(ROKU!) 1 bramka w lidze to jakiś żart. Ile on sytuacji jeszcze musi spierdolić?
Może Soldado zacznie się mocniej starać, bo jeszcze dwa takie mecze Defoe ze zmarnowanymi szansami mnie wykończą psychicznie
Gdyby ktoś miał cię wykończyć psychicznie to chyba Soldado. 25 mln... czaisz?
7 grudnia 2013, 19:41
Hades napisał(a):
Defoe jest blisko, ale co z tego?
To że jest blisko
Napastnik A nie ma sytuacji na zdobycie gola, napastnik B je marnuje. Więc w przypadku napastnika A nie ma szans, że coś strzeli, a napastnik B może kiedyś, przypadkiem jakiegoś jednego gola zdobędzie. Jeszcze raz zaznaczam, też mnie boli to marnowanie przez JD sytuacji i chciałbym sprawdzić formę Ade, ale większe szanse na zdobycie gola ma obecnie JD niż Soldado. A że napastnik jest od strzelania gra JD, tak ja rozumiem stawianie na niego przez AVB.
7 grudnia 2013, 19:42
Wduwek napisał(a):
I dlatego jak Ade będzie zdrowy chciałbym zobaczyć Togijczyka. Tak, JD gra 'wujowo', ale obecnie nie mamy lepszego napastnika, bo Ade ma kontuzję, a Soldado... no cóż. Jednak kiedyś JD coś strzeli. Marnuje te sytuacje, ale je ma. Jest blisko zdobycia gola - dzisiaj 2 razy trafił w słupek. Soldado nie robił nic. Jeszcze raz podkreślam, gra Defoe mnie nie satysfakcjonuje, bo miał dziś 4 setki i nie strzelił ani jednego gola. Więc pomyśl zanim napiszesz jakie to głupoty opowiadam, bo twierdzę, że dziś był słaby mecz Defoe. Ale i tak lepszy od większości występów Soldado
Ja mam bardzo podobne zdanie w kwestii Ado, natomiast co do JD to jego niemoc trwa już od bardzo dawna, strzelenie bramki w meczu,w którym prowadzimy 3:0 i jest 80 minuta to nie to samo co gol kiedy prowadzimy tylko jedną bramką albo przegrywamy. Co to za napastnik, który biega robi szum, a nie zdobywa bramek, jego rola mija się z funkcją na boisku.
7 grudnia 2013, 19:43
Jak dla mnie Defoe powinien zagrać też w następnym meczu i od pierwsych minut chciałbym widzieć znów Holtbiego, szkoda, że nic nie strzelił i szkoda, że Defoe zjebał tak fantastyczne podanie od Lewisa.
7 grudnia 2013, 19:44
Moim zdaniem też na gre zasługuje Townsend, Chadli dostał szanse i moim zdaniem ją zmarnował. 1 polowa to 3 wygrane główki, nic poza tym. Kilka strat gdzie próbował dryblingu. W 2 polowoe niewidoczny, gdzie ten przebłysk geniuszu? Ja nie widzę. Już wolę Lamele, ale uważam że trzeba dawac szanse Townsendowi, może jest przeewidywalny, ale to co? Robben też jest no nie? A mimo wszystko robi przewage na boisku ze swoim jednym zwodem. Troche popracuje nad główka AT a a szanse być zajebistym grajkiem, ale musi dostawac szanse. Mamy w kadrze zawodników z niesamowitym potencjałem bo i AT go ma, Chadli i Lamela też no ale Ci dwaj ostatni na razie sie nie sprawdzaja wiec trzeba dac szanse Naszemmu AT
7 grudnia 2013, 19:44
Słaby napastnik, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.
7 grudnia 2013, 19:45
yid76 napisał(a):
Mielismy kiedys takiego - Doherty sie nazywal - nie chcialbys powrotu takiej opcji

Tak pozatym gramy 1 napastnikiem - i to nie tylko on ma byc odpowiedzialny za gole - owszem ma strzelac ale musi miec wsparcie z 2giej linii , co byscie teraz sobie na JD nie napisali druzyna z nim jest wiele bardziej kreatywna niz z Soldado ( przeciez on tez gral z takimi ogorkami i gowno gral)
Kiedy JD zdobył ostatniego gola w lidze?
7 grudnia 2013, 19:46
Mateuszek napisał(a):
Przestań sie człowieku ośmieszać. Mieć sytuacje i je spieprzyć a mieć sytuacje i je wykorzystać to dwie różne sprawy. Kiedy on w lidze ostatnio strzelił? Z Manchesterem City w poprzednim sezonie? Jak tak to pozdro
Napisz madralo kogo kupic i za ile i dlaczego zeby byly z tego gole - tylko bez tekstow ze ten czy inny strzelil ilestam w jakiejstam lidze bo takich juz mamy , bez tekstow ze ten czy inny dynamiczny albo szybki bo mamy albo ze ten czy inny gra dobrze glowa tudzierz tylem do bramki bo mamy. I jeszcze na koniec sprawdz czy oby bedzie chcial u nas zagrac . Pozdro.
7 grudnia 2013, 19:46
TrueYid napisał(a):
Ja mam bardzo podobne zdanie w kwestii Ado, natomiast co do JD to jego niemoc trwa już od bardzo dawna, strzelenie bramki w meczu,w którym prowadzimy 3:0 i jest 80 minuta to nie to samo co gol kiedy prowadzimy tylko jedną bramką albo przegrywamy. Co to za napastnik, który biega robi szum, a nie zdobywa bramek, jego rola mija się z funkcją na boisku
Ale jakiś napastnik grać musi. Dlatego przed sezonem pisałem żebyśmy sprowadzili jakiegoś ligowego średniaka od jakiś dzbanów na takie okoliczności (śmiechem żartem wymieniłem tam Vaz Te z WHU). Skoro już nie sprowadziliśmy to mamy do wyboru albo tego który nie strzela i nie robi szumu, albo tego który nie strzela i robi szum. Z bólem serca, ale wystawiałbym jednak szumiącego.
EDIT: Dodam, że ten Vaz Te to był oczywiście żart, ale całkiem przypadkiem trafiający w sedno. Pamiętacie nasz mecz z Młotami? Tam Portugalczyk całe spotkanie gówno grał żeby dupą czy czymś innym wturlać nam przypadkową piłkę do bramki, czego JD i Soldado nie potrafią nogą.
7 grudnia 2013, 19:49
Naughton dzisiaj też zagrał dobre spotkanie, Capoue z Dawsonem również. Pierwsza połowa może nie była dobra, nie graliśmy nic, za to w drugiej w końcu widziałem taki Tottenham na jaki uwielbiam patrzeć. Teraz czekają nas trudne mecze, jeśli będziemy grać tak jak w drugiej połowie i wykorzystamy choć trochę tych sytuacji to o wyniki jestem spokojny.