Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Sunderland - Spurs 12.07.13r

Forum dyskusyjne » Premier League » Sunderland - Spurs 12.07.13r
7 grudnia 2013, 19:52
TrueYid napisał(a):
Kiedy JD zdobył ostatniego gola w lidze?

No to wlasnie kupilismy takiego co strzelal duzo i czesto ostatnio i sie okazalo ze jednak tez go niemoc zmogla i to wieksza bo czlapie bezproduktywnie na boisku.Idac twoim tokiem myslenia taki Moyes powinien sie pozbyc Van Persiego bo on tez jakis slaby ostatnio a wczesniej mozna bylo pozbyc sie Rooneya bo tez mial slabszy okres - Messi nie powinien grac w reprezentacji Argentyny bo tez nie mogl trafic w ilustam meczach a w ataku reprezentacji Polski nigdy wiecej nie powinien zagrac Lewandowski:wysmiewacz: pewnie sobiech albo robak zrobiliby roznice i bylibysmy na MS
7 grudnia 2013, 19:53
Ramzes napisał(a):
@up
Jakie 17? Soldado by nie doszedł do zadnej z nich. Obaj są słabi. Ade in
Marcin108 napisał(a):
Soldado na pewno nie stałby w tym miejscu.

No, chyba nie ma sensu z wami dyskutować. Wy wiecie najlepiej.

Ramzes napisał(a):
Gdyby ktoś miał cię wykończyć psychicznie to chyba Soldado. 25 mln... czaisz?

I jaki on ma na to wpływ? Grał dobrze w Valencii, to mu taką cenę dojebali. Po dzisiejszym występie będziesz bronił Defoe? Nie porównuj go do nikogo, tylko popatrz na to co dzisiaj zrobił. Dopóki nie zacznie strzelać bramek, to mi różnicy nie robi czy gra Soldado czy Defoe, bo obaj nie strzelają bramek.

yid76 napisał(a):
No to wlasnie kupilismy takiego co strzelal duzo i czesto ostatnio i sie okazalo ze jednak tez go niemoc zmogla i to wieksza bo czlapie bezproduktywnie na boisku.Idac twoim tokiem myslenia taki Moyes powinien sie pozbyc Van Persiego bo on tez jakis slaby ostatnio a wczesniej mozna bylo pozbyc sie Rooneya bo tez mial slabszy okres - Messi nie powinien grac w reprezentacji Argentyny bo tez nie mogl trafic w ilustam meczach a w ataku reprezentacji Polski nigdy wiecej nie powinien zagrac Lewandowski:wysmiewacz: pewnie sobiech albo robak zrobiliby roznice i bylibysmy na MS

Soldado nie strzela - słaby mięczak.
Defoe nie strzela - bądźmy cierpliwi, bo w zeszłym roku strzelił kilka bramek w lidze. Na pewno się przełamie, teraz to tylko słabszy okres.
7 grudnia 2013, 19:57
Hades, ja nie bronię Defoe w kontekście tego, że zagrał dobrze. Zagrał słabo. Nie chcę go widzieć w składzie gdy wyzdrowieje Ade. Ja tylko bronię go w kontekście rywalizacji z Soldado. Bo moim zdaniem obecnie jest mniejszym złem. Obecnie, ja bardzo szanuję umiejętności Soldado ogólnie.
7 grudnia 2013, 19:58
Wreszcie dane mi było zobaczyć ofensywny football. Fakt że z ogórkami z Sundelandu, ale jednak z tego typu zespołami na początku sezonu graliśmy bez pomysłu milionem podań. Szkoda tych sytuacji JD, ale wreszcie jest napastnik który je posiada, i który też zaprząta głowy obrońców, czym otwiera szanse dla pozostałych zawodników. Nie zapominajcie o tym, dla mnie nie ma znaczenia ile strzeli JD o ile cała reszta będzie walić bramy dające nam zwycięstwa. Napastnik to nie tylko gole, to także praca pod bramką rywala, czego niestety u Soldado ( pan człapiący ) nie widać.
I wreszcie mamy nrr, tylko brakuje nam chirurga który poskłada nogi Ade ( technika ), ciało Defoe ( szybkość, wytrzymałość, strzał z dystansu ), i głowę Soldado (zachowanie w polu karnym, zimna głowa ) w jeden organizm.
7 grudnia 2013, 20:00
JA NIE MOGĘ CO ZA TYP! HAHA XD
Płakać czy śmiać sie?
Ten koles robił gowno i będzie robił gowno, i 1000000x bardziej wolę Defoe z dzisiaj niż Soldado z jakiegokolwiek meczu. Defoe nie miał dzisiaj 4 setek. Spieprzyl jedną, resztę miał po prostu pecha. A z Soldado jest taka sprawa ze on nie robi nic, a jak o zgrozo dojdzie do sytuacji to i tak zepsuje. Ja sie tobie dziwię ze jeszcze wierzysz w ten niewypał transferowy.
7 grudnia 2013, 20:04
niewypał transferowy? Idioci. Spójrzcie na pierwszy sezon w Anglii chociażby Giroud wielcy znawcy futbolu. Chyba oczywistością jest to że Defoe wie lepiej jak funkcjonuje angielska piłka tylko umiejętności mu brak. A czas Soldado jeszcze przyjdzie ;)
7 grudnia 2013, 20:07
@Hades - to nie tak - ale np Ramzes z postu nad moim ma racje - jeden cos robi owszem partoli sytuacje ale uczestniczy w grze robi cos dla druzyny a Soldado tego nie robi - kto powiedzial ze to mieczak :wysmiewacz:A my nie mamy czasu zeby czekac az Soldado zacznie strzelac i grac dobrze stad 2 mecze Defoe w skladzie - ktory chociaz nie strzelil to daje nadzieje ze cos ustrzeli w kolejnym spotkaniu po grze Soldado tego nie widac - byloby nie fair teraz puscic hiszpana w kolejnym spotkaniu bo przy grze Defoe cos sie zaczelo dziac z przodu a wczesniej widzielismy nudy nudy nudy za co Soldado tez byl odpowiedzialny bo jego pasywna postawa byla przyczynkiem do takiej a nie innej gry pomocnikow
7 grudnia 2013, 20:09
Ja mówię jak jest na dzień dzisiejszy. Miał przyjść ŚN, który z miejsca ma ładowac bramki, a nie ziomek który sie dopiero będzie uczył. Soldado już nie jest mlodzieniaszkiem. Przypominam ile za niego zapłaciliśmy.
7 grudnia 2013, 20:12
vebq napisał(a):
niewypał transferowy? Idioci. Spójrzcie na pierwszy sezon w Anglii chociażby Giroud wielcy znawcy futbolu. Chyba oczywistością jest to że Defoe wie lepiej jak funkcjonuje angielska piłka tylko umiejętności mu brak. A czas Soldado jeszcze przyjdzie ;)

Brak mu formy bo umiejetnosci to chyba jednak jakies ma nie strzela sie 100 goli w Premiership nie majac umiejetnosci tak jak nie strzela sie 100 goli w hiszpanii nie majac umiejetnosci.Stad kiedys postawilem znak "=" pomiedzy Soldado i Defoe - obaj nie sa graczami wybitnymi jedynie dobrymi a w formie b dobrymi w swoim fachu - dlatego irytuje mnie gadanie w stylu "kupujmy napastnika " bo kogo tym razem ? tak szczerze zeby byl o klase lepszy niz soldado i defoe - ciezko bedzie znalezc zaden Rooney czy Suarez do nas nie przyjdzie,nie oszukujmy sie.
7 grudnia 2013, 20:12
yid76 napisał(a):
@Hades - to nie tak - ale np Ramzes z postu nad moim ma racje - jeden cos robi owszem partoli sytuacje ale uczestniczy w grze robi cos dla druzyny a Soldado tego nie robi - kto powiedzial ze to mieczak :wysmiewacz:A my nie mamy czasu zeby czekac az Soldado zacznie strzelac i grac dobrze stad 2 mecze Defoe w skladzie - ktory chociaz nie strzelil to daje nadzieje ze cos ustrzeli w kolejnym spotkaniu po grze Soldado tego nie widac - byloby nie fair teraz puscic hiszpana w kolejnym spotkaniu bo przy grze Defoe cos sie zaczelo dziac z przodu a wczesniej widzielismy nudy nudy nudy za co Soldado tez byl odpowiedzialny bo jego pasywna postawa byla przyczynkiem do takiej a nie innej gry pomocnikow

haha! nie wiem czy zauważyłeś ale w poprzednich meczach skrzydłowi nie byli ustawiani na swoich nominalnych pozycjach(lepsza noga) przez co częściej schodzili na strzał do środka. Dziś skrzydłowi grali na swoich nominalnych stronach i ciągnęli akcje do linii przez co obrona Sunderlandu była bardziej rozciągnięta i Defoe miał sporo miejsca panie obeznany. Do tego dochodzi Dembele która wrócił do formy i w huj potężnie zdobywał teren. Soldado tego nie miał.
7 grudnia 2013, 20:17
No dobra, ale czego oczekiwaliśmy po JD? Znamy go bardzo dobrze i wiemy, że na 1 gola potrzebuje 10 okazji. A Soldado? Sprowadzaliśmy go z opinią napadziora, który jest egzekutorem, jest lisem pola karnego, piłka go szuka itd itp. I co? Czy piłka go u Nas szuka? No niestety. Ja wierzę, że się przełamie, ale może właśnie kilka kolejek na ławce mu pomoże? Nie wiemy jak to jest wewnątrz drużyny. Ale np taki Townsend dziś zagrał bardzo dobrze właśnie po przerwie w grze od pierwszej minuty. Dajmy Soldado szanse na poprawę np przez kilka meczów na ławce.
7 grudnia 2013, 20:18
vebq napisał(a):
haha! nie wiem czy zauważyłeś ale w poprzednich meczach skrzydłowi nie byli ustawiani na swoich nominalnych pozycjach(lepsza noga) przez co częściej schodzili na strzał do środka. Dziś skrzydłowi grali na swoich nominalnych stronach i ciągnęli akcje do linii przez co obrona Sunderlandu była bardziej rozciągnięta i Defoe miał sporo miejsca panie obeznany. Do tego dochodzi Dembele która wrócił do formy i w huj potężnie zdobywał teren. Soldado tego nie miał

No i gitara moze sie AVB ogarnal - kilka zmian personalno - taktycznych i gramy jakby lepiej , druzyny tworzy 11 graczy a nie sam soldado czy defoe jak beda grac najlepiej dysponowani i na swoich "nominalnych "pozycjach to powinno byc dobrze a napewno lepiej niz dotychczas
7 grudnia 2013, 20:23
Niby mecz z ostatnią drużyną tabeli ale parę rzeczy do odnotowania:

1. solidni naughton i capoue
2. dembele i paulinho współpracowali dużo lepiej niż się obawiałem, raz jeden raz drugi parł do przodu i dobrze transferowali zadania między sobą więc aż takich dziur nie było
3. lennon i walker na prawej dużo zdrowia dziś zostawili, fajnie się na nich patrzyło
4. lennon prawa, townsend lewa i wyglądało to tak ja powinno
5. 9-tka... nie wiem może by Chadliego od biedy z jakimiś ogórkami typu Anży spróbować tam bo jakieś doświadczenie z tej pozycji ma, w powietrzy dobrze się prezentuje a i podać potrafi
6. Jak ktoś tam wcześniej pisał w końcu prostopadłe podania się pojawiły

Po cichu i małymi krokami avb jakoś tam zmienia swoją taktykę ku lepszemu
7 grudnia 2013, 20:29
yid76 napisał(a):
No i gitara moze sie AVB ogarnal - kilka zmian personalno - taktycznych i gramy jakby lepiej , druzyny tworzy 11 graczy a nie sam soldado czy defoe jak beda grac najlepiej dysponowani i na swoich "nominalnych "pozycjach to powinno byc dobrze a napewno lepiej niz dotychczas

z pewnością tak :) + tak jak napisał Wduwek, Defoe może łatwiej dochodzi do sytuacji strzeleckich(do tej pory) ale co po nich skoro na jednego gola potrzebuje takich masę? Uważam że Soldado jest dużo lepszym napastnikiem niż JD i pisanie że jest niewypałem transferowym to zbyt daleko wysunięte wnioski stąd moje oburzenie, zwłaszcza że wg mnie w poprzednim okienku transferowym był najlepszym do wyciągnięcia napastnikiem który miałby ochotę na grę w Spurs. Defoe niby jest w tym klubie100 ale ma 31 lat i w Anglii gra całe życie, rozegrał w PL pewnie grubo ponad 300(350?) meczy, więc czy to jest aż tak duże osiągnięcie?
7 grudnia 2013, 21:09
Spotkanie, w gruncie rzeczy, i przez pryzmat trzech punktow bylo dobre. Najbardziej jednak ucieszyl mnie widok Lennona na swojej stronie. Im mniej kombinowania, tym lepiej.
Co do Defoe, to mam o nim swoje zdanie, ktorego juz chyba nigdy nie zmienie. Nie mialbym nic przeciwko, zeby dla dobra druzyny strzelal po 20 bramek w PL, ale na ile to jest mozliwe, to daruje sobie dywagacje. W cuda nie wierze. Chociaz tez, uczciwe przyznaje, ze dzisiaj mial po prostu pecha, i bardzo niewiele brakowalo.
Niewazne kto strzela, moze to robic nawet Hugo, byle ilosc punktow wzrastala. A cieszaca oczy wspolpraca Walker-Lennon, to taki mily dodatek.
Prawdziwy test tego, czy druzyna wyciagnela wnioski po meczu z MC odbedzie sie za tydzien. Naiwnie, ale wierze, ze sie uda. Chociaz nawet po prawie calej butelce z %, ciezko mi uwierzyc, ze Dawson zatrzyma Suareza.
7 grudnia 2013, 21:28
Możliwe ze będzie Rose i wyjdziemy z Vertsem i Vladem na środku. A to już całkiem co innego.
7 grudnia 2013, 21:33
yid76 napisał(a):
Brak mu formy bo umiejetnosci to chyba jednak jakies ma nie strzela sie 100 goli w Premiership nie majac umiejetnosci tak jak nie strzela sie 100 goli w hiszpanii nie majac umiejetnosci.Stad kiedys postawilem znak "=" pomiedzy Soldado i Defoe - obaj nie sa graczami wybitnymi jedynie dobrymi a w formie b dobrymi w swoim fachu - dlatego irytuje mnie gadanie w stylu "kupujmy napastnika " bo kogo tym razem ? tak szczerze zeby byl o klase lepszy niz soldado i defoe - ciezko bedzie znalezc zaden Rooney czy Suarez do nas nie przyjdzie,nie oszukujmy sie

Już znaleźliśmy napastnika o klasę lepszego od Defoe. Nawet dwóch - Ade i Soldado. Inna sprawa, że mają kontuzje albo są bez formy, kiedy Defoe utrzymuje ją na całkiem niezłym, jak na siebie, poziomie.
7 grudnia 2013, 21:46
yid76 napisał(a):

nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie. Powiedz kiedy JD strzelił bramkę w meczu ligowym. Porównujesz JD do Rooneya RVP albo Messiego w reprezentacji???? :rotfl:
W ogóle to zdanie nie wiem skąd jest wzięte:

yid76 napisał(a):
Idac twoim tokiem myslenia taki Moyes powinien sie pozbyc Van Persiego bo on tez jakis slaby ostatnio a wczesniej mozna bylo pozbyc sie Rooneya bo tez mial slabszy okres - Messi nie powinien grac w reprezentacji Argentyny bo tez nie mogl trafic w ilustam meczach a w ataku reprezentacji Polski nigdy wiecej nie powinien zagrac Lewandowski:wysmiewacz: pewnie sobiech albo robak zrobiliby roznice i bylibysmy na MS
.

Czy ja mówię żeby się kogoś pozbywać? Po prostu stwierdzam fakty, Defoe jest beznadziejny, napastnika osądza się po ilości zdobytych bramek, a nie po tym, że robi szum i strzela po słupkach. Nie porównuj Defoe do Rooneya, który albo zapierdala przez cały mecz tak,że w szatni wymiotuje albo asystuje i strzela bramki. JD najwidoczniej zapomniał jak robi się jedno i drugie.
7 grudnia 2013, 21:55
Dal poparcia że Capue i Dawson mogą powstrzymać napór PL:
http://www.fourfourtwo.com/statszone/share?i=036rQ3
Oczywiście nie jest to para na mecz ważny czy trudny ale meczu Nam nie zawalą.
7 grudnia 2013, 22:13
[quote=TrueYid]nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie. Powiedz kiedy JD strzelił bramkę w meczu ligowym. Porównujesz JD do Rooneya RVP albo Messiego w reprezentacji???? :rotfl:
Porownuje gre JD i RS w ostatnim okresie czasu, ich przydatnosc dla druzyny i nijak mi nie wychodzi ze RS mialby grac w pierwszym skladzie na ta chwile.
I nie wiem kiedy JD strzelil ostatniego gola w lidze nie prowadze sobie takich statystyk a jakby mi sie chcialo to bym sobie to gdzies sprawdzil.
Piszesz Defoe beznadziejny - dzis ten beznadziejny JD uczestniczyl w wykreowaniu kilku b dobrych sytuacji - spartolil owszem,przy dwoch zabraklo mu szczescia,w kolejnej mogl zanotowac asyste bo spartaczyl ktos inny (Townsend?).Jak w takim razie okreslic Soldado - drewno??? gamon??? czy moze jednak geniusz? bo przeciez strzelil w lidze calkiem niedawno a wczesniej wykorzystal 2 karne - jakby napastnika rozliczac tylko z goli to powinien grac Soldado tyle ze jak gral to wszyscy widzieli jak gral - zenujaco slabo -bo tak sie prezentuje w tej chwili - nie daje zadnej opcji w ataku a wystawianie go bo strzelil costam niedawno a JD nie to sorry bylaby jakas farsa.
Co nie oznacza ze ten sam Soldado powiedzmy w marcu;)(oby szybciej) nie bedzie gral lepiej i posadzi JD z powrotem na lawke bo na ta chwile sam powinien troche na niej posiedziec

Zaloguj się, żeby odpowiedzieć w tym wątku.

Zaloguj się

Nie pamiętam hasła Nie masz konta? Zarejestruj się

Zarejestruj się

Pełny formularz rejestracji